PAPAS JATKOON, ISB:N HAAVEET KAATUIVAT

ISB:n ja Kajaanin Papaksen ratkaiseva vääntö sai salibandyväen liikkeelle (309 katsojaa). Sunnuntainen toinen peli tarjosi jännitystä ja vauhtia aivan loppuvihellykseen saakka, joten ratkaisusta olisi tuleva mehevä. Kokoonpanomuutoksia oli molemmilla joukkueilla poisjääntien johdosta, mutta jännite ottelusarjassa oli tallella.

1.erä

Ottelu lähtee aiempia kohtaamisia varovaisemmin liikkelle ja alku onkin tunnustelevaa. Ajassa 7.49 tunnelma hallissa kuitenkin saa nostetta, kun Jere Kiviluoman (Hietikko) taistelumaali vie kotijoukkueen johtoon. Pian ISB sortuu kuitenkin jäähyyn, eikä Papas tarvitse kuin 8 sekuntia ylivoimaa tasoitukseen, maalintekijänä kapteeni Kemppainen. Pienen sähellyksen seurauksena vihreät siirtyivät 11 minuutin kohdalla 2-1 -johtoon tarkalla laukauksella. Anstaitun tasoituksen erän lopussa laukoo suojauksesta Rahnasto (Ania).

2.erä

Toista erää mennään pitkälle ilman osumia. Molemmat pääsevät kokeilemaan ylivoimaa, tuloksetta. ISB:n erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jää Kiviluoman jonkun verran kyseenalainen 2+10 minuutin jäähy sukeltamisesta. Ajassa 37.14 Papas siirtyy johtoon Jani Lipsasen tarkalla laukauksella.

3.erä

Päätöserän alkuun kotijoukkue saa ylivoiman, jota se ei jätä hyödyntämättä. Kapteeni Rahnasto käyttää laukaustaan ja reboundille ehtii ensimmäisenä Antti Kuusisto. Pallo ylähyllylle peli on tasoissa kun reilut 15 minuuttia on jäljellä. Pian hyökkäykseenlähdössä tulee harhasyöttö ja Papas rokottaa armotta. Pauli Aaltokoski vie vieraat johtoon jälleen laadukkaalla laukauksella. Minuutti tästä ja Ville Loukasmäki paikkaa äskeisen erheensä. Kiviluoma taistelee pallon hyökkäyspäässä Loukasmäelle, joka laukoo yllättäen suoraan vasempaan alakulmaan. Tämä jää kuitenkin valitettavasti kauden viimeiseksi tehdyksi maaliksi. Loppuerän ISB pitää kyllä hyvin palloa ja luo maalipaikkoja, mutta viimeistely ontuu. Tolppia lähemmäs ei päästä. Papas sen sijaan iskee vielä neljästi. Ensin vastahyökkäyksestä, sitten Anssi Pyykkönen osuu kahdesti pitkään roikkupalloon ilmasta viimeistellen salamannopeasti. Viimeinen tulee tyhjiin.

Ottelusarja oli juuri niin sytyttävä kuin näiden pelien pitää ollakin. Vauhtia oli reilusti enemmän kuin Pohjanmaan lohkon runkosarjamatseissa ja tähän tottumiseen meni ilmajokisilta tovi. Toisaalta tämä vauhti oli kuitenkin se tekijä, joka sai joka jätkän taistelemaan. Papas joukkueena oli laadukas ja kaikesta näki, että systeemit olivat selvät ja lenkkipolkuakin oli kulutettu huolella. Kaikki kunnia heille, parempi joukkue meni jatkoon.

ISB:n osalta kausi päättyi toivottua aiemmin ja sulateltavaa piisaa varmasti hetkeksi. Uuden kauden rakentaminen on kuitenkin jo käynnistetty, ensi vuonna on vakaa aikomus mennä pidemmälle! Kiitoksia kaudesta 2012-2013 katsojille, tukijoille, toimitsijoille kuin muillekin mukana olleille. Erityiskiitos videokuvaaja Timo Talvitielle (AistimoDesign) sekä valokuvaaja Jussi Niukkalalle. Viimeistä sanaa Ilmajoen suunnasta ei ole vielä sanottu.

ex #12, nyk. jj.

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=26156&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2013

Maalikooste: http://m.youtube.com/#/watch?v=MYvGh4X-tEM&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DMYvGh4X-tEM

Jussi Niukkalan kuvasarja: https://picasaweb.google.com/111295999249960955352/ISBPAPAS3KARSINTAPELI1832013

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus