PISTEET TASAN KÄRKIMITTELÖSSÄ

ISB ja Nurmon Jymy kävivät kärkikamppailun arvolle sopivan taiston Ilmajoki-hallin parketilla. Melko tasatahtia mentiin koko ottelu, molempien oltua johtoasemassa vuorollaan. Jokainen erä päättyi tasalukemissa, joten myös jatkoajan päätyttyä tulos oli 7-7 (2-2, 3-3, 2-2, 0-0).

Avauserää pelattiin pari minuuttia, kun Jarmo Eteläaho sai paikan oikeassa laidassa ja laukoi tarkasti maalivahti Timo Paakkisen kainalosta sisään. Tasoitusta odotettiin kuutisen minuuttia, kunnes hienon pelin pelannut Pekka Laitila tasoitti Olli Yli-Karjanmaan syötöstä. Erän puolivälin paikkeilla Paakkinen heitti keskeltä Miika Toiviota läpi, mutta Jymy-pakin korkea maila esti tämän läpiajon. Vapari. Erän 2 viimeistä minuuttia tarjosivat kaksi maaliakin. Ensin Jymyn alokas Lehtimäki vei vieraat johtoon ja pian Jussi Ala-Nikkola vei riparista pelin tauolle tasatilanteessa.

Toinen erä sai lentävän lähdön, kun kapteeni Eero Rahnasto vei kotijoukkueen ensi kertaa johtoon tarkalla laukauksella. Ennen erän puoltaväliä Jymy oli kuitenkin osunut kahdesti ISB:n nukuttua omalla alueellaan. Lisäksi erän avauspuoliskolla ISB joutui kahdesti alivoimatilanteen, jotka olivat kuitenkin kotijoukkueen kannalta menestyksekkäitä. Tasoitus syntyi ajassa 32.27 sarjan maalipörssiä johtavan Ville Loukasmäen mailasta. Tarkka kuti etuyläkulmaan oli vastustamaton, eri asia on sitten se, oli jyvä kohdistettu sinne päin… Jymyn parhaana palkittu Jiri Tervo vei jo seuraavalla minuutilla vieraat jälleen johtoon. Loukasmäen lätty maalille vain minuuttia ennen erän loppua vei pelin kuitenkin tasoihin. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

Kolmatta erää pelattiin kokonaista 13 sekuntia, kun Loukasmäki osui ISB:lle kuudennen maalin jo kotijoukkue taas vaihteeksi johtoon. Tämän jälkeen päätöserää edettiin maalittomissa merkeissä melko pitkälle, kunnes ajassa 53.28 maaliputkessa viilettävä Olli Yli-Karjanmaa nousi pakin tontilta viimeistelemään Rahnaston laadukkaan syötön ja peli oli jo kahden maalin verran etuisa kotijoukkueelle. Markku Neva-Keturin vähemmän järkevä jäähy kostautui kuitenkin ajassa 55.09, kun Henri Välisaari teki ”granlundit” maalin takaa ja heitti lätkäveivillä pelin 7-6:een. ISB ei lopun tonteistaan ja ylivoimastaan osunut maalipuiden väliin, joten arvata saattoi, että Jymy tuli ilman maalivahtia tasoihin ajassa 59.52 Jussi Hannkion maalin edestä runnomalla osumalla. Jatkoaika oli maaliton, joten pisteet tasattiin.

Saavutettu piste oli erityisen tärkeä varsinkin kotijoukkueelle, sillä nyt ISB on tasoissa Nibacoksen kanssa, tosin kokkolalaisilla on peli vähemmän pelattuna. Ensi perjantaina onkin erityisen tärkeä peli, kun ISB matkaa Kokkolaan. Oikeastaan kyse on tietyllä lailla elämän ja kuoleman pelistä. ISB-fanien ei tarvitse myöskään jäädä nuolemaan näppejään pelin näkemisen suhteen, sillä osoitteessa www.limetv.fi on nähtävillä ottelu Nibacos-ISB suorana lähetyksenä monikamerakuvauksena. Ottelu alkaa perjantaina 17.2. klo 19.00.

Pöytäkirja: http://sbl01.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15449&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012

Aistimo Designin maalikooste: http://www.youtube.com/watch?v=lz2g03fk6jg&feature=youtu.be

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus