LAUANTAINA VIERAITA PIETARSAARESTA

Miesten 2. divisioona jatkuu lauantaina ja kotijoukkueena toimii jälleen ISB. Perinteiseen tapaan kello 15.00 alkavassa ottelussa vastapuolelle kenttää astelee Jeppis FBC. Molemmat joukkueet avasivat kautensa voitolla viime viikonloppuna. Jeppis kaatoi kotonaan SC Alajärven 9-8 lukemin ja ISB puolestaan SB Kauhajoen numeroin 9-2.

Jeppis tekee paluun 2. divisioonaan muutaman kauden tauon jälkeen. Kolmosen kärkikahinoissa joukkue on ollu vuodesta toiseen, mutta paluu kakkoseen on jäänyt haaveeksi. Samoin olisi käynyt myös viime keväänä, mutta sarjassa kolmanneksi sijoittunut Jeppis nousi lopulta Nurmon Jymyn kakkosjoukkueen kieltäydyttyä voittoisien karsintojen jälkeen sarjapaikasta. Voitto sarja-avauksesta osoittaa kuitenkin, että joukkue on oikealla sarjatasolla. Avausottelu on ollut melko tasaista suorittamista koko joukkueelta, kolmentoista eri pelaajan päästyä pelissä tehoille. Viime kaudella joukkueen tehoikkaimpana hääri Simon Björkström (17+2), joka ainakin avauksessa vielä säästeli ja kuului joukkueen harvoihin kiikarikerhon jäseniin. Tuttuja nimiä pietarsaarelaisten pelaajaluettelossa edustavat mm. Viljar Hanso ja Jani Kuoppamaa. Kyseisiltä herroilta kokemusta löytyy melkoisesti myös kakkosen tasolta.

Kotijoukkue ISB ei vielä täysiä kierroksia saanut koneestaan irti sarja-avauksessa. Ehkä neljä debytanttia ja viime hetken ketjumuutokset hieman hidastivat vauhtia, mutta kolmannessa erässä peli alkoi jo ajoittain rullaamaan totuttuun tyyliin. Tästä on tarkoitus jatkaa myös lauantaina. Pieniä muutoksia ketjuihin toki on luvassa mm. kapteeni Eero Rahnaston toivuttua sairastelustaan.
Debyytit on nyt suoritettu ja mahdolliset jännitykset jännitetty. Pallo laitetaan keskelle lauantaina Ilmajoki-hallissa kello 15.00 ja maaleja on taatusti luvassa. Ensimmäisen ottelun 112 katsojaa on varsin mukava lukema, mutta nyt tähdätään tälläkin osastolla kovempiin suorituksiin. Tule siis lauantaina paikalle katsomaan löytyykö Loukasmäen kikkakirjasta vielä ilmaveiviä vai onko jonkun muun vuoro ottaa pääesiintyjän paikka haltuun.