SYYS(mäki)KUULUMISIA MAALIN SUULTA

Seuraavaksi haastatteluun astuu useita vuosia ISB:n veräjää vartioinut Jani ”Sysmä” Syysmäki.

Tere Jani!
– Son moro!

Viimeistä viikkoa viedään ja sarja avaukseen on enää muutama yö aikaa, millä fiiliksillä mennään?
– Odottava fiilis on tietty. Joukkueella on muutama ihan hyvin mennyt harkkapeli takana. Mutta kun sarja alkaa niin tilanne on aina erilainen. Mielenkiintoista nähdä joukkueen taso sitten kun mennään 100 lasis ja pelataan tosissaan pisteistä.

Joukkueesta löytyy kolme vahvaa maalivahtia joilla kaikilla on vuosien kokemus vähintään 2.divarista, onko tämä mielestäsi näkynyt harjoituksissa?
– Toistaiseksi ei ole kovinkaan paljon näkynyt, kun ei olla taidettu kaikki kolme vielä olla samaan aikaan täydessä tikissä. Uskoisin että se nostaa ainakin harjoitusten tempoa ja luo tervettä kilpailua peliajasta. Kun varmasti tulee myös pelejä joihin joku kolmesta veskasta ei pääse, on silloinkin vielä kaksi kyvykästä kaveria heittää pelaavaan kokoonpanoon. Ettei sitten loukkaantumisen (tuntuu olevan niitä liikkeellä) sattuessa mene valmennusjohdolla sormi suuhun. (ku ei vissiin Junnukaa enää pelaa) !?

Kuitenkin vain yksi maalivahti pelaa kerrallaan niin kilpailu pelipaikasta varmasti on kovaa, millaisia haasteita tämä mielestäsi asettaa maalivahdin silmin?
– Mielestäni meillä tilanne on haasteellinen ja täysin positiivinen. Varmasti jokainen kassari antaa vielä enemmän itsestään jos se nyt enää on edes mahdollista. Pitää olla vaan hereillä silloin kun on oma vuoro hypätä laatikkoon.

Tällä hetkellä ilmeisesti tilanne on kuitenkin se että taidat olla ainut maalivahti joka on kunnossa?
– Valitettavasti sellainen on nyt tilanne. Yritän ny pitää itteni edes jollain lailla pelikondikses.

Paakkinen toipuu polvileikkauksesta ja Rahko odottelee pääsyä leikkaukseen, asettaako tämä sinulle lisäpaineita kun ainakin kauden alussa varmasti on peliaikaa luvassa?
– Ei kai siitä kannata mitään lisästressiä ottaa, kun oon muutenkin jo niin kova stressaamaan. Tehdään parhaamme joka pelissä missä pelataan.

Uusi valmentaja ja uudet kujeet. Onko ISB muuttunut näin maalivahdin silmistä katsottuna verrattaen viime kauteen?
– Uusia taitavia kavereita saatu remmiin ja varsinkin puolustuspään pelaaminen on mielestäni tiivistynyt uuden valmennuksen johdolla. ISB on aina osannut maaleja tehdä ja kun nyt vielä puolustetaan paremmin nimenomaan joukkueena, niin kyllä meitä on tulevalla kaudella vaikea voittaa.

Mitkä ovat mielestäsi ISB:n vahvuudet ensi kaudella?
– Joukkueen runko pysynyt aika hyvin samana. Pelaajat suurimmaksi osaksi tuttuja toisilleen. Siihen lisäksi muutama ”tähtihankinta” jo valmiiksi timantinkovaan maalintekokalustoon niin uskoisin että vastustajan maaliverkot pöllyää sopivalla tahdilla. Pakko vielä mainita Ilmajokihallin hornankattila, jolta ei menneinä vuosina kovinkaan montaa pistettä ole käyty ryöväämässä ja tuskin niin käy myöskään tällä kaudella.

Viikonloppuna sarja-avauksessa vastaan asettuu TU, jotka varmasti mielivät vievänsä 2 pinnaa Toholammelle päin. Millä reseptillä TU pidetään aisoissa?
– Sanotaanko vaikka, että pelataan omaa peliä ja halutaan voittaa enemmän kun kaveri, niin kyllä me se peli hoidetaan. (oliko tarpeeksi kliseinen vastaus?)

Sitten Zoomilta terveisiä kysymyksen muodossa: ”Kysytään nyt vaikka että Teemu vai Jari?”
– Aika paha! Kurkoja kumpikin. Mutta täytyy vastata Teemu. Kyllä olis nannaa näin Jokeri-fanina nähdä Teemu vielä kerran narripaidassa!

Kiitos Jani ja tsemppiä avaukseen!
– KIITOS !

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus