TEHOKAS LAPUA RATKAISI AVAUSERÄSSÄ

Ei taida 158-päiselle ilmajokelaisyleisöllekään enää epäselvää, mikä on tämän kauden paras joukkue miesten II-divarin Pohjanmaan lohkossa. SBS Lapua rankaisi avauserässä sellaisella tehokkuudella, että heikompia hirvitti. Ensimmäiseen viiteentoista minuuttiin joukkue takoi taululle lukemat 0-7 ja peli alkoi olla taputeltu. Loppujen lopuksi numerot saatiin kaunisteltua kohtuullisiksi, summerin soidessa taululla seisoi lukemat 9-14 (1-8, 3-4, 5-2).

Avauserää ehdittiin pelata kokonaiset 01.11, kun pallo oli ensi kerran omissa. Suoraan ilmasta pitkän avauksen jatkoi maaliin Lapuan palkittu Teemu Koivuluoma (2+0). Tästä lapualaiset onnistuivat tasaiseen tahtiin, mm. kaksi kertaa alivoimalla. ISB oli koko ajan jäljessä ja huomionarvoista oli se, että lapualaisista onnistui jokainen ketju, ei ainoastaan pelätty ykkönen. ISB:n ainokaisen iski Antti ”Skuffe” Kuusisto kovalla niitillä viivasta.

Toiseen erään vaadittiin asennemuutosta ja joukkue vastasikin huutoon ainakin tietyllä tasolla. Lapuan onnistuttua viemään pelin jo lukemiin 1-10, onnistui Miika Toivio Jukka Kantoniemen syötöstä. Eikä aikaakaan kun sama parivaljakko oli asialla, tällä kertaa pommin lähetti valtaisan gorillan selästään pudottanut Kantoniemi. Lapua onnistui erässä vielä kahdesti ja ISB:n maalista vastasi ISB:n palkittu Pekka Laitila (1+2) komealla rystyvedolla.

Kolmas erä oli pelailua ja ISB näytti että tilaa saadessaan se iskee kyllä maaleja. Lapualaisten varmistellessa voittoaan ISB osui viidesti, onnistujina jälleen Kantoniemi, Tatu Hietikko, Matti Pollari sekä Ville Loukasmäki kahdesti. Lapua rankaisi erässä kahdesti.

Otteluisäntä ABC Ilmajoen puolesta palkinnot jakanut Jussi Niukkala löysi molemmista joukkueista oivat palkittavat ja ISB:n palkinnon kopannut Laitila on sellainen esimerkkipelaaja, josta saa jokainen ottaa mallia huomiseen koitokseen PeToa vastaan. Muutenkin täytyy saada homma kuosiin heti alusta asti, eikä jokaisessa tämän vuoden puolella pelatussa ottelussa vastustajalle annettu etumatka saa toistua Peräseinäjoen pienessä askissa. Fanijoukko on lähdössä mukaan, ja katsomoon mahtuu varmasti lisääkin sinivalkoisten kannattajia. Ottelu Ritola-hallissa alkaa klo 13.00.

Tehot: Kantoniemi 2+1, Laitila 1+2, Loukasmäki 2+0, Toivio 1+1, Tatu Hietikko, Kuusisto ja Pollari 1+0 sekä Turunen, Rahnasto, Valli ja Neva-Keturi 0+1.

Pöytäkirja:
http://www.salibandy.net/liitto/ottelukooste.asp?sarjaId=20&ottelu_id=1187869687

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus