UUSIKAARLEPYY, JA HAAVEET VESITTYY

Tai ainakin likimain on naisten jatkokarsintahaaveet kuopattu, kun Uudestakaarlepyystä oli kotiin tuomisina vain yksi piste. Ei auttanut edes linja-autossa tapahtunut joukkuehengen nostatus. Sitten itse peleihin…

Ensimmäisenä vastassa on Nibacos Kokkolasta, jonka naiset voittivat edellisessä kohtaamisessa 5-1. Peli alkaakin hyvin, kun ensimmäisten 7 minuutin aikana ISB onnistuu kahdesti. Ensin Aution Armi saa pitkän lätyn maalille, vetää, mutta maalivahti sylkee pallon peliin sillä seurauksella, että toisessa aallossa tulleelle Latva-Kokon Outille avautuu mahdollisuus ja onnistuukin hienosti nostamaan pallon maalin perukoille maalivahdin tullessa vastaan. Toisena onnistuu Marika Kääriäinen pallon riistolla vastustajalta ja näinpä hän vain vetää pallon maaliin. Erän loppuun Nibacos kaventaa 2-1.

Toisen erän alkuun Kososen Vilma saa syötön Marikalta ja iskee pallon maaliin. Näin tilanne ISB:lle 3-1. ISB on tähän asti pienoisesti hallinnut peliä, mutta sitten tapahtuu jotain karmeaa. Vastustaja tasoittaa ja menee jopa ohi kolmella maalillaan. Nibacos on päässyt pelirytmistänsä kiinni, ja ISB jää jalkoihin. Viivalle unohdetaan vetäjät, eivätkä päätkään pyöri tarpeeksi. Hieman lohdutusta tuo Ala-Lipastin Minnan maali Perkiön Leenan syötöstä parisen minuuttia ennen toisen erän loppua, kun hän sutii palloa maalin edustalla ”Hellstenmäisesti” useammankin kerran ennenkuin pallo sujahtaa maaliin. Siinä pelattiin hienosti loppuun asti.

Kolmas erä ehtii vanheta viitisen minuuttia, kun Outi ja Armi on ”karussa”. Outilta namiskuukkelisyöttö, eikä sellaisesta syötöstä voi muuta kuin pistää pallo maaliin. Maalivahti ei ehdi liikkeeseen mukaan. Tasatilanteessa 5-5 jatketaan, ja puolin jos toisin käydään kyläilyillä toisen markilla, mutta enempää maaleja ei vaan synny. Ei auta edes siirtyminen kahteen kenttään.

Ei muuta kuin katseet seuraavaan tärkeään peliin, eli Uudenkaarlepyyn Blue Fox olisi seuraavana vuorossa. Tästä olisi ollut pakko ottaa pisteet kotiin jatkoa ajatellen, mutta niinpäs vain kävi, ettei ISB:n naiset joutuivat taipumaan, tosin vain maalilla.

Blue Foxilla on heti pelin alusta alkaen selvät sävelet. Kaikki tuntuu menevän nappiin ja ovat ISB: tä joka osa-alueella askeleen edellä. ISB joutuukin toden teolla taistella, ettei Blue Fox pääse karkuun.

Vaikkakin ISB tekee ensimmäisen maalin, on selvää, ettei pelistä tule helppoa. Kososen siskoot ovat asialla ISB:n siirtyessä 1-0 johtoon. Vilma syöttää ja tällä kertaa Veera ei erehdy. Muutama minuutti menee tästä, kun vastustaja tasoittaa. Ensimmäinen erä päättyy kutkuttavasti 1-1.

Heti toisen erän alkuun Blue Fox kuitenkin menee johtoon. Maalintekijänä on sama, kuin heidän edellisessä maalissaankin. Viivamies on siis jälleen unohdettu. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähdä ja näin ratkaisu odottaa kolmannessa erässä.

Oiva tilaisuus tasoitukseen tulee ajassa 32.42, kun Kososen Veeraa estetään rankkarin arvoisesti ja neiti saa luvan kuitata itselleen toisen maalin, sillä hän pistää pallon maaliin varmalla tyylillään. Hän vie ja vie palloa liki nollakulmaan maalivahdin jo polvistuessa, ja jotenkin ihmeellisesti pallo vaan on maalissa. Huikea suoritus Veeralta. Harmi vain, kun ISB ei onnistu pitämään tilannetta kauaakaan, kun omissa soi ajassa 34.53. Taas alkaa hirveä takaa-ajo ja taistelu aikaa vastaan. Kellossa seisoo 43.11, kun Aution Heidin syötöstä Marika saa hirrrveän vedon aikaiseksi, ja pallo makaa maalissa. Vaan kuka olisi arvannutkaan, ettei mene kuin minuutti ja jälleen on vastustaja maalin päässä ja aikaa vain vajaa minuutti.

Yrityksistä huolimatta on ISB:n tunnustettava Blue Fox paremmaksi, koska sitähän se myös oli.
Molemmissa päivän peleissä ISB:n puolustus ontui. Jäätiin parin metrin päähän vastustajasta, jolloin vastustaja sai vapaasti vetää. Myös liike oli huonompaa, eikä syötötkään menneet perille. Tämä ei ehkä ollut ISB:n paras päivä, mutta naisten puolustuksesksi voi sanoa, että hienosti silti taisteltiin niillä resursseilla, mitä oli. Joukkue ei ole pystynyt kunnolla treenamaan peliviikolla useiden sairastumisten johdosta, ja osa porukasta oli peleissä myös puolikuntoisena.

Surun ja murheen keskellä on kuitenkin hyvä muistaa, että pienen pieni mahdollisuus jatkokarsintoihin vielä on, vaikka ehkä tällä hetkellä onkin hyvä keskittyä viimeiseen turnaukseen ja lähteä pelaamaan sitä toivottavasti terveemmällä porukalla. Nyt ei enää tarvitse pelata pakkopeliä ja voi vain nauttia lajin ihanuudesta, joukkuekavereista ja pelin huumasta, kun pelipaikka 2. divarissa on ainakin taattu.

Pistenaisina:
Marika Kääriäinen 2+1
Veera Kosonen 2+0
Armi Autio 1+1
Vilma Kosonen 1+1
Outi Latva-Kokko 1+1
Minna Ala-Lipasti 1+0
Aution Heidi ja Perkiön Leena 0+1

Ensimmäisen pelin parhaana palkittiin Marika ja toisen pelin Veera.

Viimeinen turnaus pelataan lauantaina 8.3 Ylihärmässä ja vastassa silloin ensimmäisenä FBC Remix Isostakyröstä klo. 12, ja klo 16 vastaan asettuu SC Alavus.

Tähän pieni laulunpätkä, jonka senkin vain ISB:n naiset tietävät:) tärärärärättä rättä rättä ei oo ei oo 😀

#9#