NAISTEN KAUSI KÄYNTIIN LUPAAVASTI

Naisten II-divarin kausi käynnistyi 4.10. autojen suunnatessa kohti Alavutta. ISB:llä oli matkassa pari kentällistä naisia ja ruhtinaalliset kaksi maalivahtia. Ilmassa oli jännitystä, niin kuin aina kauden ensimmäisessä turnauksessa tuppaa olemaan. Mitään armonpaloja ei alkuun ollut luvassa, sillä vastaan asettuivat SB Vaasa sekä Nibacos.

Ennen otteluiden ruotimista palataan kuitenkin ajassa hieman taaksepäin, loppukesään ja joukkueen kuulumisiin. Jo aikaisemmilta kausilta tuttu tilanne, valmentajan puuttuminen, varjosti alkavaa kautta ja oli kuuma puheenaihe kesän fysiikkareeneissä. Pientä päänvaivaa ja huolta aiheutti myös joukkueen maalivahtitilanne. Pitkään joukkueessamme palloja napsinut Ella Harju lähti kokeilemaan siipiään kerrosta ylempänä pelaavan SPV:n kanssa. Maria Siltala sen sijaan muutti Vaasaan ja jatkaa siellä maalivahtiuraansa III-divarissa.

Viime kaudella levinnyt iloinen ”raskausepidemia” ja sen vaikutukset pelaajamäärään varsinkin pakkipäässä näkyvät myös kentällä. Onneksi muutama mamma on jo palannut pelikentille ja loputkin palailevat piakkoin remmin jatkeeksi.
Voisi siis todeta, ettei aivan optimaalisesta tilanteesta lähdetty tällekään kaudelle, mutta kuten asioilla on tapana järjestyä, niin näin kävi myös meidänkin joukkueelle. Kuin ihmeen kaupalla meillä onkin yhtäkkiä kaksi loistavaa maalivahtia, Jaakolan Jaana ja Hautamäen Karoliina. Jaana on Kurikan ryhdin ”jäämistöä” ja Karo on B-tyttöjen maalivahti.
Hyvää fiilistä joukkueen kesken nostatti myös SPV:tä vastaan pelattu harkkapeli, joka päättyi lukemiin 6-4 SPV:n hyväksi. ISB:n mahtava yhteishenki luo uskoa siihen, että valmentajan puuttuessa kannattelemme joukkueemme kohti yhdessä asetettuja tavoitteita, toisia kannustaen ja kuunnellen, juuri kuten sovittiin.

ISB- SB Vaasa
Kauden ensimmäisessä pelissä saimme vastaamme SB Vaasan, jolla oli alla jo yksi voitto Hipasta lukemin 6-0. Vaasa kävi päälle alusta alkaen kovalla ryminällä ja vei tikkarit suusta ehkä hieman alkukankeudesta kärsivältä joukkueeltamme. Avaukset olivat hitaita ja päätkään eivät pyörineet pöllön lailla, vaikka kuinka olimmekin sen pukkarissa tavoitteeksi asettaneet. Vaasa ei epäröinyt maalintekotilanteissa ja palloa kaiveltiin meidän maalista pariin otteeseen ensimmäisen erän aikana. Vaasa liikutti palloa taitavasti ja hyödynsi leveän kentän edut häikäilemättä.

Toisessa erässä ISB hieman terästäytyi ja Vaasa ei päässytkään enää niin helposti vetopaikoille. Vaasa onnistui toisessa erässä vain kerran. Kova oli myös ISB:n maalihimo, vetoja tuli joukkueelle epätyypillisen paljon, mutta tuuri ei tuntunut olevan yhtään meidän puolellamme.

Vipas eräs, ISB heräs! Kolmannessa erässä Vaasa onnistui jälleen pariin otteeseen laidoilta ja tilanne oli jo masentavat 5-0. Silti ISB ei naulannut leukaansa lattiaan, vaan hyvä tekemisen meininki pidettiin ja vetoja vastustajan maaliin tuli tasaiseen tahtiin. Ajassa 43.09 tippui vihdoin se apina selästä kun Veera Kosonen onnistui laukomaan Hanna Yli-Rahnaston hienosta kanttisyötöstä pallon tylysti vastustajan maaliin. Minuuttikaan ei kerennyt vaihtua, kun Jenni Neva-Keturi poimi eksyneen pallon lapaansa ja kanttasi pallon oikeaan ylämummoon. ISB:llä oli kova hönkä päällä mutta aika tuli vastaan ja Vaasa vei voiton kotiin. ISB heräsi kauden ensimmäiseen peliin liian myöhään, koska peli tuntui loppuvan ihan kesken kaiken. Ei auta itkut markkinoilla, summeri soi ja hirveä maalinnälkä suunnattiin seuraavaan peliin.
Pelin parhaana pelaajana palkittiin Veera Kosonen.
Tehot: Kosonen Veera 1+0, Neva-Keturi Jenni 1+0, Yli-Rahnasto Hanna 0+1

NIBACOS- ISB
Ensimmäisen erän alkuun Nibacos onnistui ajassa 2.28. Tästä tulistuneena ISB:n uusin löytö, reeneissä vasta muutamat kerrat käynyt Silja Syrjälä, teki dybyyttimaalinsa. Ajassa 3.52 Vilma Kosonen tarjoili pallon maalin takaa ja maalinedustalla majaillut Silja ei epäiröinyt vaan pallo löysi tiensä maaliin. Nibacos teki vielä toisen maalin ajassa 5.12.

Toiseen erään lähdettiin Nibacoksen johtaessa 2-1. ISB:llä oli heti kova hönkä päällä. Vaasa-peliin verrattuna kentällä oli nyt paljon enemmän tilaa ja aikaa ja se näytti maistuvan ISB:lle. Nibacos pääsi täräyttämään kuitenkin erän ensimmäisen maalin ajassa 16.43. Maali oli hieman kyseenalainen, koska pallo ei käynyt kokonaan maalin puolella, mutta onneksi sillä ei ollut tämän ottelun lopputuloksen kannalta mitään merkitystä. ISB:llä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nousta altavastaajan asemasta ja ajassa 20.33 alkoi todella tapahtua. Kososen Vilma neppaili tuttuun tyyliinsä pallon kanssa laidassa, harhautti, ajoi keskeltä ja veti upean vedon vasempaan yläkulmaan. Ajassa 23.23 oli jälleen Siljan vuoro tylyttää maalin edestä maalivahdin sylkiessä Kososen Veeran vedon.

Yhtäkkiä oltiinkin jo tasatilanteessa 3-3, eikä tässä vielä kaikki. Ykköskenttä oli ihan liekeissä ja neljäs maali olikin tehokentän sentterin käsialaa. Aution Armi syötti Kososen Veeralle keskialueelle, muutama Veeramainen twisti vastustajan pään menoksi ja veto keskiviivan tuntumasta upposi kuin saapas suohon ajassa 27.50.

Siitä alkoikin aikamoinen kissa hiiri-leikki, koska Nibacos otti kiinni heti ajassa 28.26. Kakkoskenttä aloitukseen, muutama silmäys pelitovereihin, nyt olis aika tämänkin kentän avata maalihanat kunnolla. Minuutti ei taaskaan kerennyt vaihtua seuraavaan kun Armi Autio aiheutti hämmennystä Nibacoksen maalinedustalla taistelemalla irtopallosta loppuun saakka.
Mahtava meno jatkui kolmannessa erässä. Naiset oikeasti nautti pelaamisesta, jalkoja tuntui piisaavan vaikka kahdella kentällä oltiinkin matkassa. Nyt oli sitä tekemisen meininkiä ja käsilaukut oli jätetty vaihtopenkille 😀 Heti erän alkuun Nibacos pääsi tasoittamaan vielä kerran mutta sen jälkeen kissa hiiri-leikki alkoi kyllästyttämään ja he jäivät auttamattomasti junasta ISB:n vielä nauttien maalinteon ihanuudesta. Ajassa 36.25 ISB sai kulmavaparin vastustajan päässä. Tämä ”epäonnistunut” vaparikuvio toi taas hedelmää, kun Heidi Autio nappasi irtopallon följyyn ja kanttasi takuuvarmaan tyyliinsä pallon verkonperukoille. Ilo ja riemu oli jälleen korvin kuultavissa.

Pelin loppuminuuteilla Armi Autio sai jälleen pallon haltuunsa maalinedustalla ja nosti pallon maalivahdin yli maalin kevyen rennolla tyylillä. Tasan minuutti siitä ja Armi oli vauhdissa jälleen. Vastahyökkäys poiki vielä yhden herkullisen tilanteen, jossa Autio tiputti nätin pienen syötön mukana hyökkäykseen lähteneelle Neva-Keturille. Pallo kainalosta maaliin ja tuuletuksia kehiin. Peli päättyi ISB:n 8-5 voittoon ja riemulla ei ollut rajaa. Mikä määrä maaleja ja onnistumisia, mahtavaa ISB!!!

Pelin parhaana palkittiin Outi Latva-Kokko.