Alavus, Kunto-Lutra 27.11 2010

Turnauksessa ensimmäisenä vastaan asettui kotijoukkue SC Alavus. Alkuasetelmat olivat kutkuttavat. Ilmajoen naisilla tuntui olevan jotain sanottavaa kynäilijälle, ja lähdettiin hakemaan pakkovoittoa. Tuo asetelma ei tietenkään kovin hyvältä vaikuttanut.

Peli pyöri jatkuvasti Alavuden päässä, ja ensimmäinen maali nähtiin ajassa 12. 53. Maalintekijänä Sanna Mikkonen, joka teki debyyttinsä puolustajana, ja syöttäjänä Aution Armi. Pallo lipui hienosti maalivahdin jalkojen välistä.

Ensimmäisessä erässä saatiin pari ylivoimaakin pyörimään, mutta Alavus sai hyvin estettyä ne maalintekoyritykset. Ensimmäinen erä ISB:lle 1-0.

Toinen erä oli hyvin samanlaista kuin ensimmäinenkin. Pallo pyöri vastustajan tontilla, mutta maaliin asti se ei löytänyt lukuisista yrityksistä huolimatta.

Kolmannessa erässä ei juurikaan muutoksia tapahtunut. ISB:n maalivahti Maria Siltala sai suht rauhassa olla oman maalin suulla. Vastustaja ei vaan yksinkertaisesti päässyt tarpeeksi lähelle. ISB yritti vimmatusti lisää maaleja, koska 1-0:han ei vielä tunnu turvalliselta. Siihen saimme jälleen mahdollisuuden, kun Alavus otti jäähyn. Ylivoima lähti pyörimään, mutta ISB: n epäonneksi Alavus katkaisi. Ilmajoen naisilla oli epäselvyyksiä paikoistansa, ja niin vastustaja pääsi yksin maalille, ja tasoittava maalihan siitä syntyi. Peliä jatkettiin tilanteesta 1-1, eikä enempää maaleja nähty koko loppuerän aikana.

Kaiken kaikkiaan peli oli ISB:n hallinnassa. Alavus vaikutti kesyltä, moneen muuhun verrattuna, eikä vaikuttanut kovin agressiiviselta, mitä aluksi pelättiin. Aina pisteen menetys harmittaa, varsinkin kun peli pelillisesti olisi ollut täysin voitettavissa. Mutta onneksi kohtaamme uudestaan, eikä silloin taatusti tarvitse tällaisia harmitella.

Toinen päivän peleistä oli SB Vaasaa vastaan. Se lähti palaamaan seitsemällä pelaajalla, joka tietenkin on aivan liian vähän tällä tasolla. Aiemman pelinsä se oli pelannut tuntia aikaisemmin Hipaa vastaan häviten 13-1. Meillä oli tarkoituksena tehdä myös paljon maaleja.

Ensimmäinen maali näki päivän valon ajassa 1.45 Sallamarin loistavan yksilösuorituksen ansiosta. Seuraava maalikin oli Sallamarin käsialaa, tällä kertaa syöttäjänä Armi. Siitä minuutin päästä Hanna iski hienon maalin Johannan syötöstä ja tilanne oli 3-0. Seuraava maali oli Vaasalaisten tekemä ja niin peli jatkui lukemissa 3-1 vaasalaisten laittaessa hanakasti vastaan.

Toisessa erässä Minna sai loistosyötön Annilta ja pallo maalissa ajassa 25.55. Seuraava maali nähtiin taas pari minuuttia edellisestä. Marjut sai rauhassa katsella maalin edessä syöttäisikö vasemmalla puolella olleelle Armille vai oikealla odottavalle Sallamarille. Aikaa oli vaikka iltalehti lukea. Taustalta kuului vierailevan valmentajan Anssi Pietilän ääni – vedä ite – , ja niin Marjut päättikin tehdä. Hieno kuti ylämummoon. Nyt viimeistään oli vaasalaisten selkäranka katkaistu. Pari vaasan pelaajaa yritti vielä yksilösuorituksien kautta saada maaleja, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kolmannessa erässä Sallamari teki kaksi ensimmäistä maalia ja syöttäjänä molemmissa Outi.Tilanne jo 7-1, joten peli oli jo selvä. Lisää maaleja lähdettiin kuitenkin vielä hakemaan. Seuraava onnistuja oli Armi, joka sai huippusyötön Minnalta. Pallo varmasti maalin perälle. Pelin viimeinen maali tapahtuu tutulla kaavalla. Outi syöttäjänä ja Sallamari tekee pelissä viidennen maalinsa.

Tässä pelissä keskityttiin pelin syventämiseen ja se toimi. Kiitos vain Anssin sanojen. Tästä alkaa jälleen ISB:n naisten uusi aika monellakin tapaa. Jatkossa on muiden joukkueiden syytä olla varpaillaan, sillä meitä ei pysäytä enää mikään, kun nyt on kerran vauhtiin päästy.

Tämän turnauksen pistenaiset olivat: Sallamari Koskinen 5+0, Outi Latva-Kokko 0+3, Armi Autio 1+2, Minna Ala-Lipasti 1+1, Hanna Yli-Rahnasto 1+0, Sanna Mikkonen 1+0,Marjut Kriikku 1+0, Johanna Mäki 0+1 ja Anni Isoniemi 0+1

Tästä on hyvä jatkaa tämän vuoden viimeiseen turnaukseen, joka pelataan 18.12 Kauhavalla. Siellä meillä on vastassa jälleen SB Vaasa 3, sekä kotijoukkue Kauhava. Pisteitä olisi taas jaossa.