BOTNIAHALLILTA KAKSI MALLIKASTA VOITTOA

Kakkosjoukkue sai matkaan jopa 17 miestä ja yhden maalivahdin ja se näkyi myös tulostaululla. Ensimmäisessä pelissä Vaasan Top Corners sai kyytiä lukemin 5-11 (2-3, 0-4, 3-4). Maalintekovastuu jakautui ottelussa peräti 9 eri miehelle, joten leveästä materiaalista oli selkeästi hyötyä. Kovaa päivän kuntoa uhkunut Juho Ranto osui ensimmäisenä maalivahdin puikoista viiden minuutin jälkeen, ja pian oli Juha Puhtimäen vuoro osua ylivoimalla kun rangaistusta oli kulunut ainoastaan 7 sekuntia. Ranto taiteili yhden käden rystyllä seuraavana osuman etuyläseen, tauolla johtoasema oli kuitenkin vain yksi maali.

Toinen erä oli kaikin puolin hienoa peliä ISB-laumalta. Tommi Lähdesmäen, Kalevi Kuikan, Antti Laakkosen sekä erityisesti Jukka Mäenpään osumat olivat kaikki loistavia esimerkkejä pelaamisesta joukkueena. Pallo liikkui ja viimeistely saatiin poikkeuksetta tehdä hyviltä tonteilta. Laakkosen 2-6 -maalin jälkeen ToCon maalivahtikin sai jo tarpeekseen, eikä ihme, sen verran pyörityksessä vaasalaiset parhaimmillaan olivat.

Kolmannessa erässä selät nousivat valitettavasti hieman jo pystyyn, mutta kuitenkin ottelu hoidettiin varmasti voitollisena loppuun saakka, erävoitto kirjattiin nimittäin viimeisestäkin erästä. Ylivoima toimi jälleen heti erän alussa, kun Tero Lehtinen napautti ilmasta Manne Niemelän lätyn takatolpalta sisään. Heti samaisella minuutilla varmasti koko turnauksen pelannut uusi puolustajavahvistus Antti Alander (ruotsalaisella O:lla, ohjelma ei näköjään tunnista merkkiä) rikkoi kuparisen heti avauspelissään ISB-paidassa. Huikea kuti yli puolesta kentästä viuhui juuri ristikon alle. Kaksi viimeistä maalia merkittiin Mika Yrjänäiselle sekä Puhtimäelle, jonka kantti oli niin ikään vastustamaton ylänurkkalaukaus. Viimeinen vitonen oli ToCon hallintaa ja ISB:n loppuvihellyksen odottelua. ToCo onnistui tuona aikana vielä kahdesti ja näin loppulukemat siis 5-11.

Toinen ottelu Isojoen Urheilijoita vastaan oli odotuksissa tasainen, olihan edellisessä kohtaamisessa kamppailtu vaivoin tasapeli 4-4. Nyt oli kuitenkin toinen ääni pelikellossa ja hienon esityksen päätteeksi voitto kirjattiin lukemin 6-1 (4-0, 2-1, 0-0). Voiton takuuna oli hieno avauserä sekä maalivahti Tomi Ruohoniemen viimeisen päälle loistava pelisuoritus. Ainoastaan toisessa erässä onnistui IU tekemään yhden vastustamattoman ylivoimaosuman ISB:n ainoan jäähyn aikana.

Avausosuma nähtiin ajassa 2.27, kun Tommi Lähdesmäen ”rahnastomainen” kanttivapari upposi aivan vasempaan yläkulmaan. Minuutti tästä ja Niemelä-Puhtimäki taituroivat 2-0 -maalin. Pelikellon näyttäessä aikaa 6.22 pysähtyivät kellot järkytyksestä Mikko Ala-Huikun suorituksen edessä. Taisteluriisto omassa päässä, avaus hyökkäyskulmaan Puhtimäelle ja voimakas nousu suoraan kohti maalia, suora veto Puhtimäen tarjoilusta ja se oli siinä; nopeiden askelten ja kovan tahdon voimannäyte. Vielä ajassa 10.00 Jukka Mäenpää osui takatolpilta Laakkosen oivasta tarjoilusta ja Kakkosen huikea avauskymppi oli paketissa.

Toisessa erässä nähtiinkin ottelun viimeiset maalit. IU:n ylivoimamaalin seuraksi saatiin ihailla myös kahta ISB-maalia, kun Ala-Huikun viivapommi löysi tiensä maalin yläosaan. Vastahyökkäyksestä Niemelä napautti vielä keskeltä Puhtimäen syötön verkkoihin ja lopputulos oli valmis. Viimeisessä erässä tekeminen, erityisesti puolustuspäähän heikkeni jälleen avauspelin tapaan, mutta kokonaisuutena turnaus oli kauden ehjin esitys. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa turnausta, joka menee seuraavan vuoden puolelle. 9.1.2010 mitellään Kaskisissa Vikingsiä ja Jalasta vastaan. Nyt noustiin jo pois toiseksi viimeiseltä sijalta putoajan paikalta, joten toivotaan nousun jatkuvan.

Pisteille: Niemelä 1+5, Puhtimäki 3+2, Ranto 2+1, Laakkonen 1+2, Ala-Huikku, Mäenpää ja Lähdesmäki 2+0, Kuikka ja Alander 1+1, Lehtinen ja Yrjänäinen 1+0 sekä Janne ja Joonas Haapamäki, Rantanen ja Petri Kivimäki 0+1.