Botniahallissa kauden paras turnaus

Kakkonen matkasi lauantain ratoksi Botniahalliin, jossa salibandyn 3 divari jatkui Joulutauon jälkeen. Jo aiemmin syksyllä samaisesta hallista oli hyviä muistoja kahden voiton myötä, eikä ISB II:n miehet nytkään pärjänneet yhtään hullummin. Tuomisina Mustasaaresta oli 4 sarjapistettä ennakkoon kovempien PT-94:n ja SB Kauhajoen kustannuksella. Paluumatkalla oltiin sitä mieltä, että takana oli ehdottomasti kauden kaksi parasta peliä.

Ensimmäisessa pelissä vastaan asettui ennakkoon kovempi PT-94. Ottelu alkoi tunnustellen ja alkoikin toden teolla vasta ajassa 4:38. Kellon näyttäessä kyseistä aikaa oli PT-94 tehnyt maalin lähivaparista käsittämättömän tuomarivirheen jälkeen. Vastustajan kaveri antoi vaparin ensin itselleen, jonka jälkeen syötti pallon viereen ja tästä maali, vieressä seisoneet tuomarit eivät reagoineet tilanteeseen muuten kuin näyttäen maalia.Tiukka protestointi ei auttanut ja peli oli 0-1. Sitten alkoi tapahtua. Seuraavasta hyökkäyksestä Esko latasi pelin tasoihin ja ISB:n miehet näyttivät että ei vääryydellä meitä nujerreta. Ei tiennyt Esko vielä tuolloin mitä tuleman pitää…Maalin jälkeisestä aloituksesta pallo tuli aloitusvoiton myötä omille ja ei mennyt kuin 18 sekuntia ja Tero pisti loistavan kantin jälkeen pallon takayläseen ja peli ISB:lle 2-1. Tästä puolitoista minuuttia ja loistavan turnauksen pelannut Tero antoi Petrille täyteen vauhtiin, joka kerkesi katsoa mihin pallon laittaa; etuyläsestä löytyi tilaa ja peli oli 3-1! Erän loppuun PT-94 kavensi vielä 3-2, mutta pelillisesti erä oli ISB:n! Toisessa erässä nähtiin kauden ensimmäinen hattutemppu, kun Esko laittoi hyrskyn myrskyn. Ajassa 20:35 juhlittiin kauden ensimmäistä oikeaa ylivoimamaalia, kun jälleen Tero passasi ja Esko viimeistely kliinisesti ”b pisteen kaarelta”. Tästä pojot yv-kentälle! Hattu tuli täyteen erän lopulla, kun Jukan passista Esko pisti päivän kolmannen. Peli oli ISB:lle kahden erän jälkeen 5-2. Kolmas erä toi vielä yhden häkin Eskolle, kun raivoisa nousu laidasta päättyi sekä pakin, että maalivahdin niputtamiseen ja tehot 4+0 oli valmiit! Tämän jälkeen PT-94 sai lohtua kavennuksesta ja kun allekirjoittanut osui lopussa vaparista oli loppulukemat 7-3 ISB:lle valmiit. Hieno peli koko joukkueelta ja maalilla Ruoska pelasi varman pelin, johon sisältyi muutama maailmanluokan koppi!

Toiseen peliin Kauhajokea vastaan lähdettiin myös altavastaajina. ISB sai peliin kuitenkin lentävän lähdön, kun Jouni osui jo ajassa 0:32. Ajassa 7.13 passasi Tero Samelin läpi, eikä mies erehtynyt vaan viileästi pallo verkkoon. Jälleen loistopassi Terolta! Erän lopulla Kauhajoki näytti saavan otetta pelistä ja tekikin hienon maalin kaventaen pelin 2-1:een. Erän viimeisellä minuutilla kuitenkin Sameli passasi ja Mikko iski ”one timerista” ISB:n taukojohdoksi 3-1. Toisen erän alkuun Petri kasvatti johdon jo 4-1:een ja alkoi vaikuttaa, että Kauhajoki tippuu vauhdista. Myös tunteet alkoivat kuumeta mitä pidemmälle peli kehittyi. Kauhajoen kavennuksen kuittasi Esko ajassa 21.41 päivän viidennellä maalilla. Nätin lättypassin heitti Jouni, jonka Esko latoi suoraan ilmasta maaliin. Erän lopussa Kauhajoki kavensi vielä taukotilanteeksi 5-3. Viimeisessä erässä ei Kauhajoki enää maalaillut. Erän ainoasta vastasi Jukka hienosti alivoimalla. Näin aneeminen Kauhajoki taipui lukemin 6-3. Maalilla Jani torjui varman pelin ja otti, kuten kollegansa eka pelissä, pari maailmanluokan koppia. Maalivahti peli on siis uomissaan! Pelin loppuun saatiin kunnon mylly, kun Kauhajoen oma ”Pentti Matikainen” teloi ensin Teron kanveesiin ja varmisti lopputuloksen vielä parilla poikittaisella. ”Matikaiselle” punainen kortti ja omiaan puolustaneelle Petrille 2+10! Näin saatiin hyvät jännitteet kauden toiseen Kauhajoki peliin!

Kaiken kaikkiaan siis paras turnaus kakkosen miehistölle tällä kaudella. Jokainen kenttä pelasi hienosti, mutta erityisen nautittavaa oli ykköskentän peli, joka tuntuu loksahtavan vihdoin uomiinsa. Seuraavassa turnauksessa 28.1 taistellaan tärkeistä pisteistä Mailattomia ja Jeppistä vastaan.