TÄRKEÄ JATKOAIKAVOITTO SISUSTA

Varsin ailahtelevainen ja aaltoileva peli nähtiin Ilmajoki-hallilla, kun ISB ja Sisu väänsivät voitosta miesten 2.divarissa.Avauserän alkupuoli ja kolmas erä olivat kotijoukkueen heiniä, kun taas avauserän loppu ja keskimmäinen erä olivat vierailija Sisun etsikkoaikaa. Lopputulos jatkoajan jälkeen ISB:lle 10-9 (5-2, 1-6, 3-1, 1-0).

Avauserään tuli varsin aneeminen vierasjoukkue ja ISB saikin luvattoman paljon tilaa ja aikaa jopa lähellä maalia tehtäviin ratkaisuihin. Ajassa 06.37 ISB meni jo 3-0 –johtoon Ville Loukasmäen osumalla, joka oli hänelle jo illan toinen. Avausmaalin upotti puolestaan maaliputkessa viilettävä Miika Toivio jo ajassa 03.29. Kymmenen minuutin paikkeilla Sisu pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan, kunnes 15 minuutin kohdalla sattui vierailijoille jälleen musta hetki, 13 sekunnin välein maaliteossa onnistuivat ensin Jere Kiviluoma maalin edestä ja tämän jälkeen Teemu Turunen vastahyökkäyksestä laadukkaalla laukauksellaan. Sisu otti aikalisän, joka selvästi tepsi, sillä erän viimeisellä vitosella vieraat onnistuivat kahdesti.

Toisessa erässä ISB sai pöytäkirjoihin ainoastaan kolme tilastomerkintää, joista kaksi oli vieläpä jäähyjä. Molemmista ylivoimistaan Sisu onnistui tekemään maalin, lukemiksi 5-3 ja 6-4. Välissä ISB:n erän ainokaisen teki sitäkin tyylikkäämmällä ylänurkkalaukauksella Antti Kuusisto, joka on kahden pelin perusteella tehnyt väkevän paluun olkapääleikkauksesta toivuttuaan. Erän jälkipuoliskolla Sisu onnistui vielä kolmesti, joista Jyri Ruhan maali oli alivoimamaali. ISB:n pakka oli siis puolestaan toisessa erässä täysin sekaisin ja erityisesti puolustaminen flegmaattista. Jokainen kentällinen otti takaiskuja ja siis myös ylivoima.

Päätöserään ISB lähti kahdella kentällisellä ja se näytti tuottavan tulosta alusta asti. Peliote siirtyi ISB:lle ja tilanteita luotiin tasaiseen tahtiin. Jussi Ala-Nikkola kavensikin ajassa 45.16 7-8:aan. Tämän jälkeen jäähy kuitenkin kostautui ja kolmisen minuuttia myöhemmin Sisu oli jälleen kahden maalin karussa. Vielä kun Olli Yli-Karjanmaa sai heppoisen oloisesti jäähyn, näytti jopa ikinuori huoltaja Raine Niemistö vakavalta. 11 sekuntia myöhemmin Miika Ulvilaa rikottiin kuitenkin läpiajossa ja myös Sisulta lähti mies kakkoselle. Rankkaria tilanteesta ei kuitenkaan vihelletty.

ISB sai neljällä neljää vastaankin ihan oivia paikkoja ja sekunti Yli-Karjanmaan jäähyn päättymisen jälkeen Pekka Laitila käytti yllättäen vapautuneen tilan rauhallisesti hyväkseen ja luritti etualakulmaan kavennuksen 8-9. Maali merkittiin näin ylivoimamaaliksi. Vain alle minuutti tästä ja kapteeni Eero Rahnasto tasoitti pelin ajassa 54.33. Viimeisellä vitosella kumpikaan ei onnistunut, joten jatkoaika oli tosiasia. Sitä ehdittiin pelata vajaat 2 minuuttia, kun Ville Loukasmäki iski hattutempun täyteen ja pisteet kotijoukkueelle. Herra Loukasmäki on pelaamassaan 10 ottelussa iskenytkin vaatimattomasti 7 pelissä hattutempun eli vähintään 3 maalia. Voisi kiteyttää että osuu.

Ottelut jatkuvat jo ensi sunnuntaina jälleen kotiottelulla, silloin vastassa SB Vaasa, joka on piinannut jokaista joukkuetta aina Jymyä myöten viime aikoina oikein kunnolla. Taistelu toisesta divarikarsijan paikasta jatkuu siis kiivaana!

Pöytäkirja: http://sbl01.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15436&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012

Maalikooste by Aistimo Design: http://www.youtube.com/watch?v=IQuDZODIrKw&list=UUzJFFObdJcjN5pzrTkVbSjQ&index=1&feature=plcp