C-junnuille kotiturnauksesta täysi pistepotti

ISB:n c-poikien taival yläloppusarjassa jatkui 13. tammikuuta kotiturnauksella Ilmajoki-hallilla. ISB kohtasi aamupelissä pohjois-lohkon voittajan Himangan pallon ja iltapäivän pelissä vastassa oli KannUra, joka voitettiin ensimmäisessä kohtaamisessa tiukan väännön jälkeen 5-4.

HiPa peliin lähdettiin hieman vajaalla miehityksellä ja ottelusta oli tiedossa tasainen taistelu. Ensimmäisten minuuttien aikana tilanteita luotiin molemmissa päissä. Maalinteon ottelussa aloitti ISB ajassa 5.51. Maalintekijäksi merkattiin Lampisen Jouni. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Lampinen siirsi ISB:n 2-0 johtoon Rinta-Röyskön Mikin syötöstä. HiPa onnistui kuitenkin kaventamaan 2-1 ajassa 13.33 ja erätauolle siirryttiin 2-1 lukemissa. Ensimmäisessä erässä ISB:n maalivahti Juho Rinta loukkasi jalkansa ja maalinsuulle asteli Jani ”Kössi” Kuusisto. Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia ja molemmista vastasi ISB. Heti toisen erän alkuun ajassa 16.12 Lähdesmäen Tommi laittoi pallon maaliin Rahkon Artun syötöstä ja tilanne 3-1. Ajassa 25.38 Tuomas Tuohisaari lisäsi ISB johdon jo 4-1. Erässä HiPa:lla oli lukuisia maalipaikkoja, mutta ISB puolustus kesti.
Kolmas erä alkoi ISB:n kannalta loistavasti. Pelikello pysähtyi ajassa 30.56 kun Tuohisaari maalasi Lampisen esityöstä tilanteeksi 5-1. Kolme minuuttia tästä HiPa kavensi 5-2 ja otteluun tuli lisää sykettä. Ajassa 35.12 ISB:n Hurrikaani kaksikko Tuohisaari- Lampinen oli jälleen asialla ja tilanne jo 6-2. Tämän maalin jälkeen HiPa- leirissä selkärangat katkesivat ja loppu olikin sitten enää pelailua. Rahko sai käydä kokeilemassa rankkariakin, mutta tuloksetta. Minuutti ennen ottelun päätössummeria Tuohisaari järjesti vielä avopaikan Reima Salolle ja mies ei erehtynyt, tilanne ISB:lle 7-2. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja plakkariin tuli 2 sarjapistettä. ISB:n peli oli ihailtavaa katseltavaa joka osa-alueella.

Toiseen otteluun lähdettiin nöyrin mielin, sillä ensimmäinen kohtaaminen Kannusta vastaan oli tiukka taistelu. Aamupelin makea voitto oltiin unohdettu tai ainakin luultiin niin. Ensimmäiseen erään KannUra sai unelma lähdön ja peliä ehdittiin pelaamaan vain 14 sekuntia, kun pallo oli ISB maalissa. Onneksi ajassa 4.36 ISB onnistui tasoittamaan ylivoimalla 1-1. Maalintekijänä Tuohisaari ja syöttäjänä Rahko. Vain 45 sekuntia tasoitus maalista KannUra siirtyi 2-1 johtoon. Vielä ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla KannUra siirtyi 3-1 johtoon. Muutaman tunnin tauko pelien välissä oli myrkkyä ISB leirissä. Sillä erä oli kauden huonointa esitystä. Liike ja kovuus puuttui täysin.
Toiseen erään lähdettiin parantamaan omaa peliä, mutta toisin kävi. Ajassa 24.18 KannUra siirtyi jo 4-1 johtoon ja ISB leirissä alkoi selkärangat katkeilla. Toisen erän loppu oli maaliton vaikka paikkoja järjestettiin molemmissa päissä. Toisen erän lopulla ISB:n peli alkoi paranemaan, mutta vieläkin hävittiin liikaa kaksinkampailuja.
Erätauolla valmentajat yrittivät luoda pojille uskoa, että peli on vielä meidän. Ketjukoostumuksia hieman muutettiin ja kolmas erä pelattiin kahdella kentällä. Erän alkuun saatiin jo monta hyvää maalipaikkaa, mutta maalit jäi uupumaan. Ajassa 40.11 Lähdesmäen Tommi kavensi 4-2 ja silloin ISB otti aikalisän. Se jää arvoitukseksi, että millaiset käärmekeitot valmentajat syöttivät pelaajilleen aikalisän aikana. Mutta ottelun viimeiset 5 minuuttia oli ISB:n näytöstä. Kavennus maali 4-3 syntyi ajassa 41.07. Maalintekijänä Riku Heikonen ja syöttäjänä Markus Isomäki. Ja lisää seurasi, vain 38 sekuntia myöhemmin Ilmajoki-halli räjähti. ISB tasoitti ottelun 4-4.Esityön maaliin teki Tuohisaari ja Lähdesmäki laittoi pallon verkon perukoille. ISB hurmos jatkui ja vain reilu minuutti tasoitus maalista Lampinen täräytti Tuohisaaren syötöstä ISB:n 4-5 johtoon. KannUra sai yrittää vielä erän lopulla tasoitusta ylivoimalla, mutta tuloksetta. Eli ottelu päättyi ISB:n 4-5 voittoon. Tämä ottelu oli ISB miehistöltä loistava taisteluvoitto. 4 pisteen viikonloppu takaa sarjataulukossa 2.sijan.

Päivän tehomiehet: Tuohisaari 4+3, Lampinen 3+2, Lähdesmäki 3+0, Rahko 0+2, Salo 1+0, Heikonen 1+0, Rinta-Röyskö 0+1 ja Isomäki 0+1