B-JUNNUT KOLMEN PISTEEN REISSULLA NURMOSSA

B-junnujen aluejatkosarjan turnaus Nurmossa tuotti ISB:lle kolme pistettä, kun Jeppis FBC voitettiin lukemin 3-10 (0-5, 0-2, 3-3) ja Kokkolan Nibacoksen kanssa tasattiin pisteet lukemin 5-5 (1-1, 0-4, 4-0). Kun SB Vaasa voitti molemmat ottelunsa, on ISB nyt sarjassa toisena kymmenellä pisteellä, kun vaasalaisten pistepussia koristaa 11 pistettä. Joukkueilla on vielä toinen keskinäisistä otteluista pelaamatta. Joka tapauksessa sarjasta kaksi parasta joukkuetta pääsee taistelemaan paikasta SM play off –karsintaan pohjoisen joukkueiden kanssa.

Jeppis-pelissä sävelet olivat selvät heti alusta asti. 25 sekunnin kohdalla onnistui Tomi Ania (Aki Vainio-Hynnilä) ja 43 sekunnin kohdalla Jukka Mäenpää (Mika Yrjänäinen). Kolmen ja puolen minuutin paikkeilla oli Mäenpään (Arttu Rahko) vuoro jo toistamiseen. Ryminäalun jälkeen maalinteon tahti hieman laantui, mutta paikkoja luotiin mukavalla tahdilla. Erän loppupuolella onnistuivat vielä Ania (Joonas Haapamäki) sekä Tuomas Tuohisaari (Ania).

Toisessa erässä nähtiin kaksi komeaa maalia, joissa molemmissa onnistujana Vainio-Hynnilä ja syöttäjänä Ania. Kolmannessa erässä ote alkoi hieman lipsua selvässä johtoasemassa ja erän kahdesta ensimmäisestä osumasta vastasikin Jeppis. Muutenkin Juho Rinnan vartioimalle maalille tuli jo hieman enemmän tilanteita kolmannessa erässä. Miki Salo-Tuiskun komea yksilösuoritus lopetti pyristelyn kuitenkin lopullisesti. Loppupelissä Jeppis onnistui kertaalleen ja ISB vielä kahdesti Tuohisaaren ja Yrjänäisen toimesta.

Toinen ottelu Nibacosta vastaan alkoi tasaisesti ja itse asiassa Nibacos loi vaarallisemmat paikat onnistuen jo 51 sekunnin pelin jälkeen maalinteossa. Tasoitus syntyi pelikellon osoittaessa lukemaa 3.59 Vainio-Hynnilän (Ania) mailasta. Loppuerä pelattiin maaleitta, mutta Jani ”Kössi” Kuusiston maalille tuli useita kiperiä tilanteita.

Toinen erä oli täysin kokkolalaisten hallussa, siitä osoituksena erälukemat 0-4. Kaikki neljä maalia syntyivät reilun kolmen ja puolen minuutin sisällä, kun ISB:n puolustuspeli rakoili pahasti ja Nibacos-pelaajat pääsivät jatkuvalla syötöllä vetopaikkoihin. Erän loppupuolella valmennuskaksikko Niemelä-Ruohoniemi tiivisti peluutusta kahteen ketjuun ja kuumeinen kapteeni Aki Kohtamäki jäi sivuun.

Kolmannessa erässä pelijuonesta saatiinkin tiivistyksen myötä paremmin kiinni ja takaa-ajo alkoi heti ensimmäisellä minuutilla Nibacos-pelaajan tehtyä oman maalin. Viiden minuutin kohdalla upposi Lauri Ketolan (Yrjänäinen) veto viivasta verkon perukoille ja lisää seurasi jo parin minuutin kuluttua. Ania onnistui Vainio-Hynnilän syötöstä ja ero olikin enää yksi maali. Eikä aikaakaan kun ISB-pakin lähettämä purkupallo kohti Nibacos-maalia lurahti maalivahdin längistä yleisön kovan kannustuksen avustamana. Mäenpää oli kärkkäimpänä lyömässä irtokaraa sisään ja peli oli tasan. Molemmat saivat vielä paikkansa viimeisellä viidellä minuutilla, mutta pisteet tasattiin.

Päivän tehomiehet: Ania 3+4, Vainio-Hynnilä 3+2, Mäenpää 3+0, Yrjänäinen 1+2, Tuohisaari 2+0, Ketola ja M.Salo-Tuisku 1+0 sekä Haapamäki ja Rahko 0+1.

Seuraava turnaus on Mustasaaren Botnia-hallissa lauantaina 23.2. Silloin vastassa on SPV-91 ja lohkovoiton kannalta tärkeä ottelu on SB Vaasaa vastaan.