HUIPPUVIIKONLOPPU EDESSÄ

ISB suuntaa sekavan ja karvaan HiPa-tappion jälkeen kohti kenties runkosarjan tärkeintä viikonloppua. Näköpiirissä siintää kaksi kivenkovaa kamppailua, kun lauantaina 26.1. Ilmajoki-halliin saapuu vieraaksi klo 15.00 alkavassa ottelussa vasta yhden tappion kärsinyt sarjakärki SBS Lapua ja sunnuntaina käydään heti perään vierailulla Etelä-Seinäjoen Ritola-hallissa PeTon vieraana. Ottelu alkaa sunnuntaina klo 13.00.

Lapua on siis kulkenut lähes voitosta voittoon, ainoa tappio on tullut vieraissa SB Vaasalle lukemin 6-5. Samoin lukemin olivat lapualaiset parempia kauden avauskoitoksessa Lapualla ISB:tä vastaan. Silloin ISB kehitti hyvän kirin viimeisellä kymmenellä minuutilla nousten 6-2 –tilanteesta aina maalin päähän, kunnes eväät loppuivat.
http://www.salibandy.net/liitto/ottelukooste.asp?sarjaId=20&ottelu_id=1187866903
Lapuan ykkösketju omaa kakkosdivaritasolle huikaisevan määrän taitoa ja viimeistelyvoimaa, siitä osoituksena hyökkäystrion Kokko-Heikkilä-Eteläaho kolmoisjohto pistepörssissä, yhteensä kolmelle pelaajalle on kertynyt komeat 152 tehopistettä. Säestäjänä ketjun takana toimii tehot 23+12=35 kerännyt, myös liigakokemusta omaava puolustaja Henri Välisaari. Mikäli Lapua aiotaan voittaa, tämä ketjukoostumus täytyy saada kuriin.

Sunnuntaina kohdataan Ritola-hallin lyhyellä mutta leveällä matolla PeTo. Peräseinäjokiset ovat olleet kotonaan todella vakuuttavia ja ainoa tappio kotisarakkeeseen tuli 6.1. Lapualle jatkoajan jälkeen erikoisella tavalla.
http://paakallo.fi/2008/01/maailman-nopein-jatkoaikavoitto/
Pisteitä PeTo on haalinut 16 ja sijaluku on viides. Heillä onkin vielä saumat ainakin neljänteen sijaan, joka olisi pirteästi pelanneelle nousijajoukkueelle hyvä saavutus. Toki pelejä on vielä jäljellä, joten PeTon mahdollisuudet jopa nouskarsintapaikkaan ovat vielä olemassa. Kurinalainen puolustaminen on olennainen osa PeTon peliä, tästä kertoo mm. syyskierroksen ottelu Ilmajoki-hallissa, joka päättyi ISB:n niukkaan 5-4 –voittoon.
http://www.salibandy.net/liitto/ottelukooste.asp?sarjaId=20&ottelu_id=1187867954

Tervetuloa seuraamaan II-divarin runkosarjan ratkaisun aikoja Ilmajoki-hallille lauantaina klo 15.00. Ja miksei tietysti myös Peräseinäjoen Ritola-halliin sunnuntaina klo 13.00.