C-POJILLE KAKSI KOMEAA VOITTOA

ISB:n c-pojat aloittivat yläloppusarjan voittamalla molemmat pelinsä. Ensimmäisessä ottelussa kaatui tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen KannUra 5-4 (2-1,0-2,3-1). Ottelu lähti ISB:ltä melko tahmeasti liikkeelle, liekö sitten johtunut ulkona olleesta pikku pakkasesta vai mistä, mutta jalat tuntuivat puuttuvan lähes kaikilta. Kaikesta huolimatta ensimmäisen maalin iski ISB Eero Rantasen toimesta jo kolmen minuutin kohdalla. Kimi Salo-Tuisku ampui kotijoukkueen 2-0 johtoon vihaisella rannelaukauksella kolmisen minuuttia myöhemmin, syötön maaliin tarjosi pirteästi koko viikonlopun esiintynyt Rantanen. Kannus onnistui maalinteossa kertaalleen ja erätauolle mentiin 2-1 johtolukemissa.

Toinen erä oli kotijoukkueelta varsin nihkeää vastustajan hallitessa peliä. KannUra tasoitti pelin erän puolivälin paikkeilla ja jatkoa seurasi, kun Tommi Lähdesmäki sai kahden minuutin rangaistuksen, jonka vastustaja hyödynsi siirtyen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Toisessa erässä ei lisämaaleja nähty.

Kolmas erä alkoi mollivoittoisesti, vain 6 sekuntia oli pelattu ja KannUra johti jo kahdella maalilla. Tästä kuitenkin sisuunnuttiin ja Tommi Lähdesmäki kuittasi jäähynsä vain 15 sekuntia myöhemmin komealla laukauksella takakulmaan, syöttöpiste Reima Salolle. Tasoitus maali syntyi reilua minuuttia myöhemmin, kun varsinainen duracell-pupu Tuomas Tuohisaari antoi vastustajan puolustajille painetta, sillä seuraksella, että pallo löysi tiensä Kannuksen maaliin. Maali merkattiin omaksi maaliksi. Ottelua oli pelaamatta enää 2.24, kun KannUra erehtyi jo toistamiseen vaihtovirheeseen, tuomarit totesivat saman ja ISB pääsi hakemaan ratkaisua ylivoimalla. Samaan aikaan valmennustrio näki ainoaksi tehtäväkseen ottaa aikalisän ja juonia kuviot voittomaalin syntymiseen. Yv pyöritti peliä saaden aikaan muutamia laukauksia kohti vastustajan maalia, veskarin kestäessä tulituksen, kunnes ajassa 44.24 Tuohisaari tarjoili reikäpallon maalin eteen parkkeeranneelle Riku Heikoselle, joka ei erehtynyt vaan nosti pallon maalin kattoon ja homma oli paketissa. ISB taisteli viimeiset sekunnit pitäen johtoasemansa ja tärkeät avauspisteet oli ansaittu.

Iltapäivän toiseen otteluun lähdettiin nöyrin mielin ja ensimmäisen pelin makea voitto oli unohdettu. ISB olikin terävänä heti ottelun alusta alkaen liikutellen palloa ja luoden maalipaikkoja hyvään tahtiin. Ensimmäinen onnistuminen saaatiin ajassa 9.04, kun Jouni Lampisen kantti oikeasta laidasta löysi tiensä verkkoihin, syöttöpiste Arttu Rahkolle. Maalistaan innostuneena Lampinen onnistui toistamiseen minuuttia myöhemmin, syöttöpiste Antti Kujalalle. Lisämaaleja erässä ei nähty.

Heti toisen erän alkajaisiksi päästiin kokeilemaan ylivoimapeliä, kun vastustaja äityi epäilemään ISB:n pelivälineitten pelikelpoisuutta. Homma kolahti kuitenkin omaan nilkkaan ja Blue Fox sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Ottelujen välissä keppipallopalkintoja pokaamassa käynyt Tuomas Tuohisaari täräytti voimalämärin veskarin puikoista sisään, syötön tarjoili Lampinen. Lisää onnistumisia oli luvassa vielä erän loppupuolella, kun Toni Juonoja lapioi maalivahdin sylkemän reboundin sisään, syöttöpiste Reima Salolle. Erätauolle siirryttiin 4-0 johdossa.

Kolmas erä alkoi vastustajan kannalta täydellisesti ja he saivat erän alkuun kaksi nopeaa maalia. Erä ei ehtinyt puoleen väliin, kun jälleen omissa kolahti vastustajan onnistuessa ylivoimalla. Loppupelin hurmoksessa pelannut Blue Fox oli enää maalin päässä. Kahdessa ensimmäisessä erässä nähty ISB-pakka alkoi hieman rakoilla ja ilmassa oli jopa pientä paniikin poikasta. Tilanne kuitenkin hallittiin loppuun asti eikä vastustaja onnistunut saamaan lisämaaleja. Erityismaininta viikonlopun otteluista pitää antaa tolppien välissä koko päivän hyviä otteita esittäneelle Juho Rinnalle, jonka muutamat haamupelastukset antoivat joukkueelle mahdollisuuden voittoihin. Lisäksi puolustuspäässä tilastojen valossa näkymätöntä työtä tehneeet Markus Isomäki ja Mikael Rinta-Röyskö tekivät miehen työn useilla syötönkatkoilla ja pallonriistoilla.

Pisteille Nurmossa:
Lampinen 2+1, Rantanen ja Tuohisaari 1+1, Salo 0+2, Salo-Tuisku, Heikonen, Juonoja ja Lähdesmäki 1+0, Kujala ja Rahko 0+1

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus