D-junnut sarjakärkeen!

Sunnuntai aamuna D-pojat suuntasivat Nurmon Liikuntahallille. Vastaan asettuivat NJ-95 eli Nurmon Jymy sekä Woodcutters. Poikia mukana oli yli 3 kentällistä, eli juoksuvoimaa kyllä riitti penkillä.

Ensimäisenä vastaan asettui Nurmon Jymy, joka oli ainoana voittanut molemmat ottelunsa Vimpelissä ja näin ollen olivat sarjakärki. Pelaaja vajetta kuitenkin heiltä löytyi, joka sopi nuorille Ilmajokisille. Varhainen herätys kuitenkin näkyi ISB:n jaloissa kun Nurmo ottaa johdon jo ajassa 1.01. Peli tasoittui muutaman minuutin kohdalla ja molemmissa päissä nähtiin hyviä maalipaikkoja, mutta Severi Koivuluoma ei jättänyt maalissa tilaa maalinteolle vaan piti sinipukuista ISB:tä pystyssä. Ajassa 6.57 Sameli Reinilä laittaa poikkisyötön jonka Matias Joensuu tavoittaa, tasoitukseen ei tarvita kuin pieni kantti ja pallo varmasti verkkoihin. Ilmajokelais seura pääsee maistamaan johtoasemaa ensimmäisen erän lopussa kun Timo Palomaa kuljettaa pallon keskiviivan tuntumaan ja yrittää omaa ratkaisua, maalivahti torjuu eteensä ja paikalla on jo sinipukuisten parivaljakko Konsta Heikkilä ja Sameli Reinilä, pakkien ollessa muualla Konstalla on helppo työ laittaa pallo maalin ajassa 12.56.

ISB aloittaa maalitehtailut heti erän alussa, kun Ilmajokiset saavat lähivaparin josta pelattiin Panu Kormanolle kierto, maalivahti onnistuu kuitenkin torjumaan eteensä josta Panu käy vielä tuikkaamassa pallon alapömpelin, tällä maalilla ISB siirtyy 3-1 johtoon. Erä on tasaista vääntöä, pallo pomppii molempien joukkueiden lavoissa eikä peliä saatu oikein rauhoitettua kunnes Nurmolaiset saavat rangaistuksen mailaan lyömisestä. ISB:n ylivoima ei lähtenyt toimimaan kunnolla ja 2 sekuntia ennen ylivoiman loppumista Jymy saa pelattua tyhjän maalin maalinedustalle, mutta Jere Lahti-Röyskö tulee ja pelastaa tilanteen rikkomalla. Jerelle 2 minuuttia mailaan lyömisestä ja rangaistuslaukaus Nurmolaisille ajassa 25.18. Rauhassa tilanteen ottanut Severi jäädytti vastustajan rangaistuslaukauksen pienellä harhautuksella ja loistavalla torjunnalla. Nurmo ei onnistu kaventamaan ylivoimalla, vaikka saavatkin siihen uuden mahdollisuudentoisen erän lopussa.

Kolmanteen erään lähdettiin 3-1 Ilmajokisten johtaessa peliä. Erän alku tarjoaa Jymylle muutaman kavennuspaikan mutta pallo pomppii eikä viimeistely onnistu. Sinipukuinen ISB kuitenkin tarjoaa hyvän mahdollisuuden kavennus osumaan ottamalla ottelun kolmannen jäähyn aikaan 35.43, Nurmon ylivoima kutenkin osoittautui tehottomaksi. Melko maaliton ottelu saa kutenkin ottelun lopussa vähän elämää kun ajassa 38.29 Panu ajaa itsensä röyhkeästi laidasta läpi, jakaa Eero Santaharjulle keskelle joka sijoittaa pallon varmasti alakulmaan. Vain hetkeä myöhemmin ISB lisää johtoaan Miikka Viitasaaren katkaistessa Nurmolaisten hyökkäykseenlähtö pieni siirto viereen Henri Pakalle keskiivan tuntumaan vapaasta paikasta tehty kantti onlan paha Nurmon maalivahdille ja ISB siirtyy johtoon 5-1 ajassa 39.04. Tämäkään eri riittänyt Ilmajokelais nuorille kun kellon pysäytetään aikaan 43.16 Eeron ajaessa vasenta laitaa ptkin näkee Juuso Haapamäen odottamassa takatolpalla, kova syöttö joka saavuttaa Juuson pallo jää pikkaisen pomppimaan mutta sekös ei Juusoa haittaa vaan hän sijoittaa pallon maaliin etukulmasta. Ottelu päättyy lukemiin 6-1 (2-1,1-0,3-0) Ilmajokisten voittojuhliin.

Toiseen peliin vastaan asettuu Woodcutters Vaasasta, tunnin tauko ISB:llä antaa vähän aikaa rauhoittua ja huilata. Viime pelin vire tuntui säilyvän myös tähän peliin kun ISB aloittaa verkon heiluttamisen jo ajassa 1.04 kun Konsta yrittää saada hyvää vetopaikkaa vieressä olevalle Samelille syöttö kuitenkin vähän karkaa, mutta irtopalloon pääsee Timo väliin ja pääsee testaamaan vastustajan maalivahtia, joka on tilanteessa voimaton. Ensimmäisen erän puolivälissä Miikka ajaa itsensä pieneen kulmaan, mutta yrttää yllättää maalivahtia, joka on kuitenkin hereillä mutta torjunta tippuu maalinedustalle jossa on paikalla Artturi Heikkilä ja hänellä on helppo työ sivaltaa pallo maaliin, mutta ensimmäisiä pelejä tuomitseva tuomari haluaa päästä otsikoihin ja ottaa pelin omaan hallintaansa hylkäämällä maalin omin perustensa. ISB ei kuitenkaan lannistu tästä vaan jatkaa pusertamista, Ilmajokiset saavat hurraamisen aihetta kun Jere syöttää keskellä vapaana olevalle Samelille, hän pääsee pyörähtämään ja pallo onkin jo maalissa maalivahti istuskelee hämillään tolppienvälissä. Tuomarit kutenkin päätävät merktä maalintekijäksi vaihdossa istuneen Tuomas Sepänmäen (tämä huomattiin vasta pelin jälkeen joten korjausta ei ehditty suorittaa) tilanne 2-0. Kauaa ei ehdi pelikello vanheta kun Juuso jo jakaa palloa oikeasta laidasta maalin eteen Eerolle ja hänelle maistuu maali vaikka puollustaja onkin hyvn tilanteessa mukana ajassa 12.26 ISB siirtyy 3-0 johtoon. Woodis onnistuu kuitenkin vielä kaventamaan ylivoimalla vain 5 sekuntia ennen summeria.

Toinen erä alkaa mallikkaasti kahdella nopealla maalilla heti kun Timo saa pitkällä avauksella laitettua Jeren läpiajoon joka kylmästi viimeistelee sijoittamalla kiekon maalin kattoon, tähän maaliin tuli syöttöpiste Samelille. Vain minuuttia myöhemmin ISB:n sisäänlyönti hyökkäyspäästä, pallolla ollut Juuso huomaa Matiaksen nousun maalille nopea syöttö ja hyvä ohjaus riittää viemään sinipukuisen Ilmajokelais seuran 5-1 johtoon. Woodis onnistuu kaventamaan ajassa 22.39 tilanteeksi 5-2.Minuuttia ennen loppua nähdään Matiaksen kantti viivasta joka on mahdoton kiinniotettava Vaasalais veskarille, tämän tilanteen tarjoili Eero. Erässä ei enempää osumia nähty.

Heti kolmannen erän alussa Woodis pääsee ilakoimaan Ilmajokisten nukkuessa. Muutamaa minuuttia myöhemmin kutenkin on ISB jälleen vauhdissa kun Juuso ajaa itsensä maalin taakse Eeron tehdessä tilaa itselleen maalin edessä terävä syöttö ja verkko heilahtaa vastustaja ei ehdi kahtasanaa sanoa! kello oli tällöin 34.23. Pelin kolmella viimeisellä minuutilla alkaa tapahtuaISB ottaa vielä loppurynnistyksen ja paukuttaa verkkoja vielä kolmesti! Ensin asialla tutkapari Kosta Sameli, Konstan syöttäessä Sameli rankaisee. Toisesta vastasi Valtteri Majalahti, hän teki uransa ensimmäisen tehopisteen! tämän tapahtuman mahdollisti Eero.Ja pelin vimeisestä vastasi Miikka Viitasaari, röyhkeä ajo oikeaa laitaa pitkin ja pikkunätti veto etukulmasta maaliin! syöttäjäksi merkitään aivan loistavia esityksiä esittänyt Henri Syrjä. Ottelu päättyi murskalukemin 10-3 (3-1,3-1,4-1)

Tehopisteille: Eero 3+3, Juuso 1+3, Matias 3+0, Sameli & Konsta 1+2, Jere,Timo,Miikka & Panu 1+1, Valtteri,Henri P & Tuomas S 1+0, Henri S 0+1

Positiivista: kahdesta pelistä vain 4 meni omaan maaliin, puollustus pelasi loistavasti ja auttoi maalissa upeasti torjunutta Severiä. Kenttäpelaajista erityismaininta Henri Syrjälle joka laittoi kroppaansa väliin, hoiti purut pois asti ja pelasi tilanteen loppuun asti. loisesti hyökkäyskin sai nakuteltua 14 maalia kahdessa pelissä joka on aivan eri tahti mitä viimekaudella!

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus