D-pojat aloittivat kauden 3lla pisteellä

Sunnuntaina 2.11 ISB:n nuorimmat suuntasivat kohti Vimpelin liikuntahallia. Vastassa oli SPV Seinäjoelta sekä FBC Remix Isostakyröstä. Joukkue oli muuttunut viimekaudesta melko runsaasti ja uusia pelaajia aloittanut vasta tälle kaudelle, jossa muut joukkueet saavat vähän tasoitusta. Joukkue kuitenkin selvitti turnauksen maalisuhteella 13-11.

Ensimmäisenä vastaan asettui Seinäjoen Peliveljet eli SPV. Ensimmäisessä erässä pallo pomppi lavoissa ja pyöri molemmissa päissä. Ottelun avaus maali nähdään ajassa 9.22 kun SPV:n puollustajan heikohkon avauksen seurauksena Sameli Reinilä katkasee purku yrityksen ja siirtää pallon oikeaan laitaan Iiro Iso-Tuiskulle joka syöttää suoraan syötöstä maalin edessä majailevalle Konsta Heikkilälle joka ohjaa pallon vastustamattomasti maalin kattoon, ISB johtoon 1-0. Erässä ei muita maaleja nähty ja oma pää pysyi puhtaana muutamiin huippu torjuntoihin venyttäneen Severi Koivuluoman.

Toinen erä alkaa alivoimalla ISB saadessa rangaistus ensimmäisen erän loppuhetkillä, mutta alivoima selvitään hyvällä syötönpeitto pelillä. vaihtohässäköiden aikana SPV pääsee kuitenkin tasoihin 1-1 ja jo hetkeä myöhemmin SPV menee johtoon 1-2. ISB tekee tasoituksen toisen erän loppuun ajassa 28.57 kun Matias Joensuu omanpään sisäänlyönnistä pomppupallon vastustajan maalille, johon SPV:n pakit eivät osu ja maalille jää yksin Juuso Haapamäki jota ei pienet pomput haittaa ja sivaltaa pallon alakulmaan.

Kolmannen erän alkuun ISB:lle tulee synkkähetki kun SPV onnistuu kahdesti erän alkupuolella. Kenttiä kavennetaan kolmesta kahteen ja pitkänsitkeä takaa-ajo alkaa. Takaa-ajo ehtii vanheta 10 sekuntia kun Konsta laittaa hyökkäyspään sisäänlyönnin suoraan Samelin lapaan joka survoo pallon muikkuverkkoihin. ISB painostaa koko erän ja tulosta tulee 3 minuuttia ennen loppua kun keskiviivalta saadusta vapaalyönnistä Eero Santaharju vetää tarkan lämärin alanurkkaan Juuson häiritessä maalivahtia sekä pakkeja maalinedustalla. Ilmajokisten loppukiri ei kuitenkaan riittänyt siivittämään ISB:tä voittoon asti, mutta tärkeät avauspisteet D-pojat saavuttivat lukemis 4-4 (1-0,1-2,2-2)

Toiseen peliin FBC Remixiä vastaan lähdettäessä ei kenttämuutoksia tehty. Ottelun alku oli nukkuneelle ISB:lle opettava, kun Remix aloittaa maalitehtailut jo 13 sekunnin jälkeen! Mutta jo minuuttia myöhemmin Panu Kormano kuljettaa röyhkeästi palloa laitaapitkin ja tarjoilee kuulan maalin edessä majailevalle Juusolle joka ujuttaa pallon syöksyvän maalivahdin alta. Tästä sinipukuinen ISB saa lisäpotkua pelille, kun minuuttia myöhemmin kellot taas pysäytetään, Jere Lahti-Röyskö hankkii Artturi Heikkilälle paikan maalin edestä, tästä Artturi ei erehdy vaan nostaa pallon maassa makaavan maalivahtin ylitse ja ISB:n 2-1 johtoon. Ja hetkeä myöhemmin Sameli pysäyttää kellot aikaan 3.23 virittämällä tykkinsä yläkulmaan Tuoman Klemolan syötöstä. Maalin jälkeiset lepsusti pelatut vaihdot sakottavat Ilmajokisia kun Remix tekee 2 maalia tullen tasoihin 3-3. ISB saa päivän ainoan ylivoimansa ja rokottaa Isökyröläisiä ylivoimalla, kun Matias vetää viivasta pommin jonka maalivahti saa torjuttua mutta pudottaa pallon eteensä josta Eero saa siirrettyä sen Juusolle joka kurottaa reikäpallon verkkoihin (maalin syöttöpiste merkittiin Matiakselle). Ajassa 12.58 ISB lisää johtoansa 5-3 kun tutkapari Sameli ja Konsta iskee jälleen Samelin tarjoillessa Konstalle maalin eteen josta Konsta sijoittaa pallon oikeaan yläkulmaan. Remix kuittaa heti seuraavassa vaihdossa ja kaventaa tilanteeksi 5-4. Ja vielä minuutti ennen summeria Eero saa vasemmassa laidassa irtopallon ja yllättää maalivahdin vetämällä heti, pallo uppoaa tarkan rannarin päätteeksi tolpankautta verkkoihin.

Toinen erä ei ollut enää samanlaista maalijuhlaa mitä ensimmäinen. ISB aloittaa jälleen maalitehtailun ajassa 18.28 kun Eero pelaa Juusolle vapaan paikan keskustaan josta hänen on helppo virittää pomminsa yläkulmaan. Jälleen Isökyröläiset onnistuvan maalinteossa, ja saavat pienen painostuksensa jälkeen tehtaltua 2 maalia, tilanteeksi 7-6. Tutkapari on taas asialla kun Sameli pelaa 2v1 hyökkäyksen päätteeksi Konstalle vetopaikan joka onnekkaastikkin saa pallon uppoamaan maalivahdin jalkojen välistä.

Kolmanteen erään lähdetään tilanteesta 8-6 ISB:n johdossa. Pallo pyörii molemmissa päädyissä mutta maaleja ei tunnu syntyvän, kunnes Eero antaa Juusolle joka syöttää seinänä pallon takaisin Eerolle pelaten yhden Remix:iläisen kahville, hänet kuitenkin otetaan kahdella miehellä kiinni, mutta Eero saa pienessä tilassa kikkailtua pallon vetopaikkaan josta pääsee sijoittamaan kuulan ylälompuukiin! Remix vielä kaventaa erän loppupuolella mutta se on pieni lohtu kun Ilmajokiset vievät pisteet tulaisina Vimpelistä! Peli päättyi 9-7 (6-4,2-2,1-1)

Tehoille: Juuso 4+1, Konsta ja Eero 3+1, Sameli 2+2, Matias 0+2, Artturi 1+0, Iiro, Panu, Jere sekä Tuomas K 0+1

Turnauksen onnistumisia: Puollustajilta antaumuksellista peliä, uhrautumista ja yritteliäisyyttä ja loistavasti maalissa pelannut Severi sekä ylivoiman sekä alivoiman 100% onnistuminen.