EDUSTUKSELLE KOLMAS VOITTO ALAJÄRVEN KUSTANNUKSELLA

Ottelun lähtöasetelma oli selvä, ISB:ltä odotettiin voittoa ja vaan voittoa, kun vastaan asettui sarjanousija Alajärvi. Vieraat olivat kuitenkin aloittaneet kauden pirteästi voittamalla Mailattomat vieraissa ja häviämällä maalilla kotonaan Sb Wasan 2:lle.

Ensimmäinen erä oli melko vauhdikasta menoa, vierasjoukkue ei ollut tullut Ilmajoelle pyytelemään anteeksi olemassaoloaan, vaan pelaamaan reippaasti hyvällä liikkeellä. Kotijoukkue otti kuitenkin kuskin paikan melko varhaisessa vaiheessa, kun Tomi Ania pääsi avaamaan maalihanat noin neljän minuutin pelin jälkeen. Pian tämän jälkeen vieraat saivat aihetta riemuun tasoituksen muodossa. Reipas kaksi minuuttia myöhemmin nähtiin mielenkiintoinen episodi, kun ISB-legenda, il capitano E. Rahnasto rässäytti pallon voimalla yläpeltiin, laukauksen voima repäisi maaliverkon rikki, pallo päätyi maalinkatolle. Tuomarit olivat tässä(kin) hyvin hereillä ja näyttivät EI-MAALIA. Seurasi voimakasta keskustelua, jonka jälkeen arvon oikeudenjakajat tekivät ratkaisun -> pallo keskelle ja tilanne 2-1.
Tämän jälkeen pelattiin hyvä tovi maaleitta, kunnes erän viimeisellä neljänneksellä Ania maiskutteli hatun täyteen Mikko Ala-Huikun esityöstä. Jälkimmäisellä osumalla tuli myös sata pistettä täyteen ISB-paidassa! Paussille painuttiin siis tilanteessa 4-1.

Toinen erä alkoi ISB:ltä väkevästi, hyviä paikkoja ja vaarallisia tilanteita vyörytettiin jokaisen viisikon toimesta, eikä maaleilta vältytty. 5 minuuttiin puskettiin 4 säkkiä Rahnasto x2, Haapamäki Joonas ja Veli-Matti Vasanko x1, tilanne 8-1. Tämän jälkeen valmennusjohdon kiellosta huolimatta riuhdoimme takit auki ja rupesimme löysäilemään, Alajärvi ei ollut luovuttanut ja tämä johti siihen, että vieraat pääsivät takaisin peliin tekemällä kaksi seuraavaa, kunnes Ville Loukasmäki lirutteli tilanteeksi 9-3, tämän jälkeen Alajärvi iski vielä kahdesti, toiselle paussille painuttiin 9-5 tilanteessa.

3. Erä ehti vanheta seitsemän minuuttia, kunnes ISB kautta aikain tehokkain kaksikko pääsi rokottamaan, Rahnasto Toivion syötöstä ja 10-5, vain yksitoista sekuntia tästä ja Jaakko Lehtolainen pääsi kitkuttamaan kauden avausmaalinsa lusikkapuolen supaisullaan maalin edestä. Tästä ei ehditty mennä kuin 18 sekuntia ja Ala-Huikku pamautti taululle 12-5, ISB siis takoi 3 maalia minuutin sisään. Tämän jälkeen Alajärvi iski vielä kerran joten ottelun endstandiksi jäi 12-6.

Sakkokassan ylläpitäjää lämmitti myös ottelun loppupuolella Tomi Anian typerä huitomisjäähy, jonka johdosta sanktiokassaan kilahti jälleen kopeekoita.

Ottelun jälkimainingissa nuoret Alajärjen hurjat uhkailivat, että vieraissa ISB ei saa pisteitä. Challenge accepted.

#8

Tehoille: Rahnasto 4+0, Ania 3+0, Ala-Huikku 1+2, Loukasmäki ja Vasanko 1+1, Ala-Lipasti ja Toivio 0+2, Lehtolainen ja Joonas Haapamäki 1+0 sekä Laitila, Mäenpää ja Lampinen 0+1.

Aistimo Designin maalikooste: http://www.youtube.com/watch?v=-N3T5OqmvKI&feature=youtu.be