EDUSTUKSELLE PATAAN ALAJÄRVEN VIERAANA

ISB matkasi perjantai-iltana Vimpeliin, jossa SC Alajärvi isännöi ilmajokisia. Kyseessä oli todellinen iltaottelu, sillä ottelu alkoi vasta klo 20.00 paikallista aikaa. Tämä johtui siitä, että Suomen toiseksi parhaan pesäpallojoukkueen harjoitukset olivat menneet 2-divisioonan salibandyottelun edelle.

1.erä
Ottelun alku oli todellista pallon pomputtelua, johtuen osaksi oudosta alustasta. Ajassa 3:37 Ala-Huikku siirtää ISB:n 0-1 johtoon Vainio-Hynnilän syötöstä. Tämän jälkeen jatketaan ”Hawaji” kiekkoa päästä päähän. Ajassa 7:14 pallo kimpoaa päätylankusta suoraan ISB maalin takatolpalle ja Toivio joutuu rikkomaan maalintekotilanteessa Alajärven pelaajaa. Seurauksena rankkari ja kakkonen. Alajärvi ei onnistu rankkarissa, kiitos yläriman, mutta sitä seuranneesta YV:stä ajassa 8:47 se tasoittaa tilanteeksi 1-1. Erätauolle tilanteessa 1-1.

2.erä
Toisessa erässä jatketaan samaa pompottelua mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. ISB:n laukaukset jäävät joko kotijoukkueen hyvin peittäviin puolustajiin tai viimeisenä lukkona seisseeseen maalivahtiin. Maalintehtailua jatketaan vuorotellen tilanteeseen 3-3. ISB:n onnistujina Hietikko (100:s maali ISB-paidassa) ja Laitila. Erän lopussa Alajärvi onnistuu vielä kahdesti ja näin tauolle tilanteessa 5-3.

3.erä
Alajärvi lataa heti kolmannen erän ensimmäiseen vaihtoon taululle 6-3 ja 45 minuutin pelin jälkeen tilanteeksi 7-3. ISB:n kiri ei ota käynnistyäkseen, mutta vihdoin ja viimein ajassa 51.19 Yli-Karjanmaa kaventaa tilanteeksi 7-4. Neljä minuuttia ennen loppua ISB pääsee jo 2 maalin päähän Toivion avustuksella. Loppussa ISB pelaa ilman maalivahtia ja ajassa 58.53 Kuusisto kaventaa tilanteen jo 7-6. Loppu minuuttien hyvästä painostuksesta huolimatta ISB ei onnistu tasoittamaan ottelua ja näin ollen pisteet jäävät Vimpeliin (Alajärvelle) lukemin 7-6.

ISB:ltä varmasti yksi kauden huonoimmista esityksistä. Tämän seurauksena kauden loppupeleihin riittää panosta, mikäli divari karsintoihin halutaan päästä vielä keväällä. ISB:n kauden kolmen ”bussireissun” lopputuloksena pistepussiin pyöreät 0 pistettä.