EDUSTUKSELLE VAIVOIN VOITTO HIPASTA

Himangan Pallo isännöi ISB:tä II-divarin mittelössä Kannuksessa. Tämä oli samalla ISB:n sarjakauden avaus, kun taas HiPa oli jo ehtinyt vierailla Sisun vieraana Seinäjoella. Kannuksen peli ei liiaksi pelillisiä hienouksia tarjonnut, vaan ISB pääsi helpolla tekemään osumia vastustajan virheistä erityisesti avauserässä. Jatkossa tilanne kääntyi toisinkin päin ja erityisesti ISB:n heikko peittopeli tarjosi vastustajalle vetopaikkoja, joissa maalivahti Jani Syysmäki joutui oikeasti töihin. Loppusummerin soidessa tilanne taululla näytti lukemia 7-9 (1-4, 3-3, 3-2) ISB:lle.

Avauserä ehti vanheta vain 10 sekuntia, kun hurjassa hattutemppuputkessa oleva Ville Loukasmäki täräytti illan ensimmäisensä etuyläseen. Salamamaalin jälkeen peli hieman rauhoittui, kunnes HiPa-vahti Mika Siermalan avausheitto katkesi Loukasmäen lapaan, joka rokotti välittömästi porteista 0-2. Peli oli tällöin vanhentunut 10.59. Tähän perään Pekka Laitila ja Tero Koskilammi rokottivat 0-4:ään ja pelikello näytti 12.24. HiPan hyvässä maalivireessä oleva Tuomas Tilus napautti ylivoimalla taukolukemat 1-4. Erä oli ISB:ltä varsinkin ensimmäisen vartin osalta hyvä ja paikkoja lisämaaleihinkin olisi ollut.

Toisessa erässä ISB:n fokus pelistä alkoi karata ja jo kolmen minuutin kohdalla HiPa kavensi, jälleen ylivoimalla. Tämän jälkeen peli sekosi enemmän tai vähemmän, välillä molemmillakin joukkueilla ja maaleja iskettiin vuorotahtiin. ISB:n erän maaleista vastasivat komealla nousulla pakin paikalta Miika Ulvila, sekä Teemu Turunen kahdesti. Näistä ensimmäinen syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Päätöserä ei myöskään tarjonnut ISB:läisittäin juuri riemunkiljahduksia pelillisessä mielessä. Syysmäki jatkoi hyviä otteita, mutta hyökkäystenrakentelu oli vaikeaa. HiPa tulikin jo maalin päähän 6-7:ään, ennen kuin Eero Rahnasto iski voittomaaliksi jääneen osuman. HiPa tuli vielä kerran maalin päähän, mutta Ville Loukasmäki lopetti pyristelyn ajassa 52.19 hirmuisella ylivoimalämärillä etuyläkulmaan.

Ottelussa jaettiin jäähyjä molemmin puolin, HiPalle jopa vitonen lopussa. Jäähyjen syyt vaikuttivat olevan välillä hieman vieraita joukkueille, eikä toisaalta ihme. Kaikki kunnia niille harvoille, jotka viitsivät mahdollistaa toisten harrastamisen viheltämällä näitäkin pelejä. Tänään ei kuitenkaan osunut ihan se suoralinjaisin päivä. Tästä kaikilla on kuitenkin parannettavaa, tuskin peli vihellyksiin tai niiden puutteisiin ratkesi.

ISB jatkaa saman tien toiseen peliin, joka on tulevana perjantaina Kokkolassa, isäntänä Nibacos.

Pöytäkirja (jossa myös tehot kootusti nykyään…):
http://217.119.36.83/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=15376&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2012