EDUSTUKSEN KAUSI KÄYNTIIN TAPPIOLLA

Kauden avaus ja vastassa takuuvarma Vaasan rutinoinut osasto. Lähtökohta ottelulle sangen tasainen. Viime kaudella Vaasan herrat nipisti pinnat molemmista sarjataistoista, nyt ISB:n vankka tavoite oli kääntää asiat toiselle tolalle.

1.erä Ottelun ensimmäinen vaihto ja 25 sekuntia pelikellossa, kun vieraat pamauttivat maalin edestä tilanteeksi 0-1. Seuraavassa vaihdossa ISBllä oli kohtalainen paikka tasoittaa, mutta Lampisen kantti ykkössektorista painui niukasti yli maalin. Rahnaston johtama ykköskenttä tuli seuraavan kerran kehiin ja legenda #97 pisti pallon maalin edestä vuoren varmasti säkkiin. Tilanne 1-1. Erä eteni kotijoukkueen hienoisessa otteessa, Ville Loukasmäki vastasikin seuraavasta osumasta, maalin syöttäjänä toimi taikuri Hietikko. Ensimmäisessä erässä ei enempään maaleja nähtykään, kotijoukkueella oli hyviä tontteja useampaankin osumaan, mutta tehottomuudesta oli muodostumassa päivän sana.

2. erä Toiseen erään lähdettäessä ISB unohti koppiin aivonsa ja malttinsa, mielikuvitukseton ja täysin aseeton erä, josta selvittiin vähällä, sillä Vaasan herrat olivat vieraskoreita, tehden vain 2 osumaa erän alkupuolella. Erä oli kaikessa mitäänsanomattomuudessaan äärimmäisen heikko. Toivottavasti emme tällaista enään toistamiseen tarjoile kotiyleisölle.

3. erä Kolmas erä jatkui hieman samoilla raiteilla, Vaasa vastasi erän kahdesta ensimmäisestä osumasta. Tilanne siis 2-5. Kotijoukkueen tahkottua noin 40 minuuttia ilman maalia saatiin iloon taas aihetta, kun Il Capitano Eero Rahnasto vastakanttasi Juuso Haapamäen passista, ero kaksi maalia. Ilo vaihtui jälleen suruun, kun vieraat herkuttelivat 40 sekunnissa kaksi kaappia ja ero jälleen turhauttava 4 maalia. Aikalisä ja pientä tiivistystä. Noin neljä minuuttia ennen loppusummeria Antti Kuusisto nosti toiveita Toivion namupassista. Seuraavassa vaihdossa Tuomari Mikko Helanen osoitti maagin kykyjä antaen Arttu Rahkolle jäähyn äänen perusteella. Ko. puhaltaja oli itse aikalailla selin puolenmetrin päässä tapahtuneesta. Vaasa jysäytti yyveellä pallon taas säkkiin. Ottelun lopussa ISB vielä kaunisteli lukemia Rahnaston ja Lampisen toimesta, mutta todellista nousua ei saatu aikaiseksi.

Pöytäkirja ISB – SB Vaasa II

Summasummarum: ISBltä loppui tahto, mielikuvitus ja maltti ensimmäiseen erään. Vaasa pelasi selkeästi paremmin kaksi jälkimmäistä erää ja tulos oli sen mukainen.

Kuriositeettina mainittakoon Suomen Cupin seuraava kierros, jossa Vaasa tulee jälleen Ilmajoelle noin puolentoistaviikon kuluttua. Ensi viikonloppuna kuitenkin mitellään Toholammin Urheilijoita vastaan lauantaina klo. 15,00. Tervetuloa.

#28