EDUSTUS MAKSOI KALAVELKOJA JYMYLLE

Sunnuntaina 9.2 ISB:llä oli näytön paikka edeltävän kierroksen SC Alajärvi- tappion myötä. Vastus oli kovin mahdollinen, eli sarjaa johtava Nurmon Jymy. Jymy haki syksyllä Ilmajoelta pisteet vakuuttavasti 10-3 lukemin, joten vierailla oli revanssin paikka edessään. Edeltävän viikon sairastumistapaukset oltiin saatu karsittua vain yhteen mieheen, kun kokenut Timo Ala-Lipasti oli poissa kokoonpanosta. Hyökkäyksestä puuttuivat Jouni Lampinen (SPV A) sekä Tatu Hietikko.

Ottelun ensimmäinen vaihto alkoi vierailijoiden kannalta riemuisasti, kun vastahyökkäyksen jälkeen Ville Loukasmäki (3+0) siirsi Veli-Matti Vasangon (1+1) tarjoilun verkon perukoille. ISB:n maalin johdossa kamppailtiin erän puolenvälin tienoille, kunnes muutamaan minuuttiin Jymyn Tomi Rinta-Jaskari (3+0) kahdella ja Iisakki Vallin (1+0) yhdellä maalilla ISB:n Mikko Ala-Huikun (2+0) yhtä maalia vastaan sinetöivät ensimmäisen erän loppunumeroiksi 3-2.

Toisessa erässä nähtiin ilmajokisten toimesta kauden sähäkintä salibandyä. Puolustus toimi läpi erän ja vastahyökkäykset tarjosivat kaksi palkintoa Loukasmäen ja Ala-Huikun maalien muodossa. Mainittakoon erästä myös vierailijoiden onnistunut jäähyn tappaminen. Kolmanteen erään siis tilanteesta 3-4.

Kolmas erä oli taasen tiukkaa taistoa Rinta-Jaskarin alottaessa maalin teon. Komean vaparikuvion päätteeksi Veli-Matti Vasanko taiteili vieraat johtoon, mutta Arto Roumio (1+0) tasoitti reilun minuutin päästä maalin kulmalta. Kuusi minuuttia ennen päätössummeria isäntien puolustajan kömmähdyksen pääsi kuittaamaan Ville Loukasmäki illan kolmannella rysällään. Loppuottelu oli selvähköä Jymyn hallintaa, mutta ISB:n puolustajat mukaan lukien allekirjoittanut hoitivat oman leiviskänsä kunnialla. Vielä viimeisillä sekunneilla illan tuomaripari antoi kotiyleisölle aihetta toivoon jäähyn ja vapaalyönnin muodossa. Vapaalyönnistä avautui Jose Kivipellolle (0+0) avopaikka, mutta vedon viuhuessa ohi olivat ilmajokisten voitonjuhlat valmiita alkamaan.

Ottelun parhaina palkittiin ISB:n Ville Loukasmäki ja allekirjoittaneen harmiksi äiteen käyränsä pois vaihtanut Tomi Rinta-Jaskari. Kaiken kaikkiaan ottelu oli ISB:ltä todella ryhdikäs esitys ja kasvojenpesu edeltävän ottelun flopin jälkeen.