EDUSTUS RANKKAREILLE ASTI MLT:N VIERAANA

Torstain työpäivä paketissa, höyryävä kanapasta edessä ja mailakassi purkamattomana odottamassa lähtöä. Päivällisen päälle vielä kuppi kaffetta ja aika kääntää katseet illan paikalliskamppailuun Mailattomia vastaan. Ottelu, joka varmasti sytyttää pelaajan kuin pelaajan. Paljon toisilleen tuttuja pelaajia, paljon tunnetta ja paljon kovaa vääntöä. Ottelusta nautittiin lopulta 65 minuuttia ja rankkarit päälle, ennenkö voittaja oli selvillä. Yleisölle viihdettä joku sanoi.
1. Erä lähtee käyntiin ilman suurempia urotekoja. Ensimmäinen tapahtuma kirjataan ylös pöytäkirjaan ajassa 8:04, kun ISB/Team Atrian:n puolustuksen luottojyrä Syrjälä, unohtaa vastustajan vapaalyönnissä takakyykätyt reitensä aavistuksen liian lähelle palloa ja lähtee siitä 2 minuutin istunnolle. Kotijoukkue ei jätä tilaisuuttaan käyttämättä, vaan siirtyy Ville Kakkorin ylivoimaosumalla 1-0 johtoon pelikellon näyttäessä 9:15. Seuraava osuma nähdään ajassa 13:28 vierasjoukkueen toimesta, kun Suupohjan pahapari, Joonas ”pupu” Olkkonen ja Miika ”mufloni” Haapaniemi saavat kotiyleisön hiljentymään. Olkkosen terävä poikkari pakin tontilta Haapaniemelle laitaan, josta vastoin odotuksia Haapaniemi päättääkin kokeilla matalampaa vetoa MLT:n tuttua maalivahtia Jukka Rahkoa vastaan. Pallo totutusti lavasta irti 200 ja rapiat päälle tuntinopeudella ja pallo längeistä sisään. Pelikello ehtii vanheta minuutin verran, kun ISB rankaisee seuraavan kerran. Vaparikuvio tuottaa tulosta ja joukkueen junioriosastoon kuuluva Tony Latvala tekee kauden kolmannen osumansa ohjurilla Mäenpään Jukan lättysyötöstä. Enempää ei kerrottavaa ensimmäisestä erästä.
2. Erä ei ala ISB:n näkökulmasta suotuisasti, kun Mailattomat pääsevät naulaamaan pöntöt Mäkitöylin ja Turingin toimesta ajassa 22:36, sekä 26:12. Seuraava maali onkin erityisen maukas. Laidassa tiukka taistelu, josta Mufloni Haapaniemi vääntää itsensä irti kohti keskustaa, näppärä syöttö Latvalan tapaan juniorikaartiin kuuluvalle Timo Rahkolalle, jonka syöttö löytää takatolpalle hiipineen Janne Komsin. Komsi ei jätä tilaisuutta käyttämättä, vaan puttaa kauden ensimmäisensä verkon perukoille. Jos Komsin sosiaaliseen mediaan on uskominen, niin melko isoksi kasvaneen karvapalleron pudottaminen niskasta maistui erityisen hyvältä. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Tero Koskilammi ottaa taklauksesta 5min jäähyn, jonka aikana MLT rankaisee kahdesti Juhani Lehtosen ja Ville Kakkorin toimesta. Erätauolle Mailattomien johtaessa 5-3.
3. Erä on kokonaisuudessaan jännittävä. Kummallekin joukkueelle tarjotaan erän loppuun mahdollisuus pistää ylivoimalla ratkaisevaa osumaa sisään, mutta osumia ei tullut. Ajassa 46:21 Kiivi Kiviluoma löytää kulmavaparista hienosti Koskilammin siniviivalta, joka kiskaisee pallon tolpanjuureen. MLT pääsee heilauttamaan seuraavana verkkoja Lehtosen maalatessa pelikellon näyttäessä lukemia 47:59. Seuraava osuma saa yleisön haukkomaan henkeä, kun Olkkonen huikkaa Kiviluomalle ”syötä tähän, mä pistän”. Loppu on historiaa. Olkkosen laukaus sinne missä mummo säilyttää pikkuleipiään. Seuraavastakaan osumasta ei Olkkonen pysty pitämään näppejään erossa, kun hän vapauttaa laidan kautta Rahkolan vetopaikalle ja Rahkola sijoittaa hienosti vedon puolustajan puikoista etunurkkaan. Tilanne 6-6 ja edessä jatkoaika.
Jatkoajan aikana ei ratkaisua nähdä, vaan edessä rangaistuslaukaukset.
Mailattomat aloittaa Lassi Reunamäen johdolla rankkarit maalilla, mutta ISB:n Jyri Ala-Piirto vastaa huutoon ja tallettaa pallon takakainaloon. MLT:n paitaan Ilmajoelta muutama vuosi takaperin siirtynyt hymypoika Aki ”VH” Vainio-Hynnilä yllättää ISB:n maalilla jälleen kerran vakuuttavia otteita esittäneen Timo Paakkisen pienellä harhautuksella ja hirmuisella kudilla yläpeltiin. Seuraavaksi kokeilemassa käyvät Kiviluoma, Mailattomien Lehtolaisen Jaska ja vielä Koskilammi ja Kakkori, kenenkään onnistumatta yllättämään maalivahteja. ISB laittaa tiukkaan paikkaan Aron Jannen vetäjän paikalle ja Arohan tekee. Kotijoukkueelta Konsta Jokiranta onnistuu maalinteossa ja ISB:ltä Haapaniemi vetämään. Haapaniemi lähtee hakemaan hyvää pientä maamiinaa, josta pallo valitettavasti karkaa lavasta. Näin MLT kaikkien vaiheiden jälkeen voittajaksi ottelusta.
Seuraavan kerran ISB/Team Atrian otteita pääsee seuraamaan Ilmajoki-hallilla 8.12 klo 15.00, kun vastaan asettuu TU Toholammilta.
Tervetuloa!
#30