Ensimmäinen turnaus pelattu

ISB:n D-juniorit matkasivat 25.10 ensimmäiseen turnaukseensa Uuteenkaarlepyyhyn. Aikaisempaa kokemusta salibandypeleistä oli vain yhden harjoitusottelun verran. Vastaan asettuivat Uudenkaarlepyyn Blue Fox ja Kälviän KäTa Maru.

ISB-Blue Fox:

Ensimmäinen ottelu oli Blue Foxia vastaan. Ottelun ensimmäinen kolmannes mentiin vastustajan pienoisessa hallinnassa ja ISB:n poikien otteissa oli havaittavissa selvää jännitystä. Hyviä hyökkäyksiä kuitenkin saatiin luotua myös vastustajan päähän, mutta viimeistely oli vielä hieman huolimatonta. Ensimmäinen erä menikin vierailijoille 0-2, molemmat maalit iskettiin maalin edustalta.

Toinen erä oli pojilta jo huomattavasti parempaa peliä ja ensimmäisen erän jännityskin oli saatu karistettua pois. Tilanteisiin mentiin rohkeasti ja vastustajan päätyyn saatiin luotua kunnolla painetta. Puolustuksessa peitettiin hienosti laukauksia ja hyökkäyksien rakentelu oli ensimmäiseen erään verrattaessa jo paljon parempaa. Blue Fox kuitenkin onnistui harmittavasti alivoimalla karkaamaan läpiajoon ja tilanne 0-3. Erän lopussa lähdettiin antamaan vastustajan puolustukselle kunnolla painetta. Ajassa 28.33 hyvän hyökkäyspään karvauksen ansiosta saatiin pallo polttamaan Blue Fox puolustajan lavassa, jonka seurauksena Veli-Matti Kivelä kavensi maalin edestä. Erätauolle mentiin tilanteessa 1-3

Kolmanteen erään lähdettiin kuromaan vastustajan hankkimaa etumatkaa kiinni. Toisen erän lopussa saadusta kavennusmaalista pojat saivat hurjasti lisää itseluottamusta ja ote siirtyikin lähes täysin ISB:lle, vastustajan puolustus pakotettiin roiskimaan osoitteettomia purkupalloja ISB:n päätyyn. Erän alussa Elias Ahde lähti oman maalin takaa ja purjehti koko kentän läpi ja sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan pelikellon näyttäessä 32.52, kaventaen tilanteeksi 2-3. Kohta tämän jälkeen Blue Fox joutui turvautumaan aikalisään, pysäyttääkseen ISB:n vyörytyksen. Loppu erä mentiinkin hieman tasaisemmissa merkeissä vastustajankin luodessa hyviä paikkoja Ilmajokisten maalille, mutta loisto-ottelun ISB:n maalilla pelannut Jani Rantala pysäytti laukaukset kerta toisensa jälkeen. Ottelu päättyi lopulta Blue Foxin 3-2 voittoon.

Vaikka ottelusta ei pistetili karttunutkaan oli valmennusjohto kuitenkin erittäin tyytyväinen poikien otteisiin, olihan kyseessä vasta ensimmäinen sarjapeli. Hieman kuitenkin jäi kaivelemaan, kun ei saatu peliä tasoitettua, vaikka kaikki edellytykset siihen olikin.

ISB-KäTa Maru:

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui KäTa Maru, Kälviästä. Ottelu osoittautui melkoiseksi David(ISB) vastaan Goljat(KäTa Maru) kamppailuksi, josta tällä kertaa voittajaksi selviytyi jälkimmäinen selkein numeroin 3-15. Kälviän joukkue oli saanut liikkeelle ainoastaan 8 kenttäpelaajaa, joista kaksi oli yli-ikäisiä.

Ensimmäiseen erään lähdettiin kuitenkin kovalla liikkeellä ja yritettiin juoksuttaa vastustajaa mahdollisimman paljon. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu Kälviäläisten ollessa huomattavasti isokokoisempi ja selkeästi kokeneempi joukkue. Erän luonne niin kuin koko ottelunkin oli KäTa Maru vie ja ISB vikisi. ISB:n pojat eivät meinanneet millään pysyä vastustajan kyydissä. ISB sai kuitenkin yhden onnistumisen erään, kun Ville Laine tarjoili Jori Ala-Nikkolalle laitaan pystysyötön, joka lähti nousuun, pieni kantti keskelle ja pallo vastustamattomasti muikkuverkkoihin ajassa 9.48. Ensimmäisen erän lukemat kuitenkin tylyt 1-6.

Toisessa erässä ottelun luonne oli sama kuin ensimmäisessä. Vastustaja vyöryi kohti ISB:n maalia ja maalivahti Arttu Hirvelää, joka torjui kaiken mitä torjuttavissa oli. Ensimmäinen onnistuminen saatiin erän puolivälin tienolla, kun Juuso Haapamäki sai pelivälineen maalin edessä ja sijoitti pallon oikeaan yläkulmaan kellon pysähtyessä aikaan 23.06. Erän toisessa maalissa oli asialla sama kaveri, tällä kertaa vapaalyönnistä Elias Ahde laittaa pallon liikkeelle ja Juuso pienellä kantilla kiertää muurin ja pallo oikeaan alakulmaan ajassa 25.45. Toisen erän jälkeen tilanne 3-10.

Kolmannessa erässä Kälviän pojat selvästi hieman väsyivät ja pojat pääsivät paremmin peliin mukaan. ISB sai luotua muutamia hyviä maalinteko paikkoja, mutta enempää onnistumisia ei tullut. Vastustaja onnistui erässä muutaman kerran ja ottelun loppunumeroiksi saatiin 3-15.

Pojat pelasivat ihan hyvän ottelun vaikka loppulukemat olivat aika tylyt, mutta täytyy antaa myös vastustajalle tunnustusta. Erikoismaininta täytyy antaa myös ISB:n maalivahdille Arttu Hirvelälle, joka ei voinut maaleille yhtään mitään ja torjui kaikki mitä torjuttavissa oli, laukauksia sateli jatkuvalla syötöllä joka suunnasta.

Kokonaisuutena ensimmäisestä turnauksesta jäi positiivinen kuva ja tästä on hyvä lähteä seuraaviin koitoksiin. Seuraava turnaus Ilmajoella 15.11.