FBC REMIX KUMOON KOTIAVAUKSESSA

ISB/Team Atria sai sunnuntaina 26.9. kauden ensimmäiseen 2.divarin kotiotteluun vieraaksi isokyröläisen FBC Remixin, joka oli tehnyt kesän aikana joukkueeseen radikaalin nuorennusleikkauksen vaihtamalla koko joukkueen.

Alkulämpöfutikset painisalissa sujuivat tutulla kaavalla: jarrujen dominoinnilla. Päivän salibandyottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja hyviä maalintekoyrityksiä nähtiin kummassakin päässä kenttää. Digitaalit pysähtyivät ensimmäisen kerran ajassa 5.35, kun Tiitus Ahokas talletti pallon takanurkkaan Jukka Mäenpään tarjoilemasta kulmavaparista. Hankittu johto kesti vajaa kolmisen minuuttia, kunnes Remixin parhaana palkittu Herman Kangas tasoitti pelin. Ensimmäiselle mehutauolle lähdettiin kuitenkin 2-1 johdossa, kun pistepörssin kärkinimi Seppo Peltola vei ilmajokiset 2-1 johtoon Miko Mettälän hyvästä passista.

 

Hyvän ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue päätti lähteä pelaamaan vielä parempaa toista erää ja siinä onnistuttiinkin. Erän ensimmäisen kihaus nähtiin rankkarista, joka tuomittiin kun pöljää syyskuuta elävän Tommi Lähdesmäen viivakuti blokattiin mailalla lonkan korkeudelta. Uusien kesätreenimetodien myötä flowtilan löytänyt Lähdesmäki kävi ujuttamassa rankkarin sisään vuoren varmasti Remix-vahdin jalkojenvälistä. Kolmoskentän seuraavassa vaihdossa nähtiin 4-1 maali, jonka iski koko ottelun parhaana palkittu Ahokas ”onetimer” -laukauksella. Peltola kävi välissä tekemässä 5-1 maalin tutkapari Mettälän syötöstä, ennen kuin Ilmajoki-Hallin uusi teinitähti Ahokas iski hattutempun täyteen ja taukolukemiksi 6-1.

Kolmanteen erään lähdettäessä peli alkoi olla jo melko selvä, mutta se ei estänyt joukkueita tarjoamasta viihdettä yleisölle koko rahan edestä. Erän alkuun ISB/Team Atria iski kaksi maalia, kumpikin puolustajien toimesta, kun ensin Arttu Rahko pääsi ampumaan 7-1 lempipaikoiltaan Jesse Peltopirin syötöstä, ja tämän jälkeen vielä Aaro Hautamäki iski Mikko Savusen syötöstä limpun uuniin. Remix kuittasi nämä maalit vielä samalla minuutilla iskemällä kaksi maalia kolmeen sekuntiin (!) ja tilanteeksi 8-3. Tästä peli jatkui aaltoilevana ja hässäkkää nähtiin kummankin maalin liepeillä. Savunen pääsi kokeilemaan rankkarista kotijoukkueen yhdeksättä maalia, mutta se nähtiin lopulta ylivoimalla Mikko Ala-Huikun naulatessa Rahkon syötöstä verkon töttörölle. Nuori ja nälkäinen Remix rokotti kotijoukkuetta vielä kahdesti; kerran ylivoimalla ja kerran tasakentällisin ennen hattusadetta. Ensin Peltola viimeisteli oman hattutemppunsa luonnollisesti Mettälän syötöstä ja pelimiesten kympillä Ala-Huikku pääsi herkuttelemaan hatun täyteen ketjukavereiden Pelto-Pirin ja Timo Rahkolan oivallisista syötöistä. Lisämaaleja ei nähty, mistä on kiittäminen pitkälti Timo Paakkista, joka pysyi työllistettynä loppuun asti.

Ottelun loppulukemat olivat siis iloiset 12-5 (2-1, 4-0, 6-4) ja kolme sarjapistettä jäi Ilmajoelle hyvän esityksen jälkeen. Kaikki kunnia hienosti taistelleelle ja erittäin nuorelle vastustajajoukkueelle, jolla on edessään varmasti loistava tulevaisuus. Hattua täytyy nostaa myös siitä, että alle 5000 asukkaan paikkakunnalla voi nostaa kerralla kokonaisen joukkueen omia junioreita edustusjoukkueeksi.

Kiitokset myös yleisölle, jota oli paikanpäälle saapunut 71 henkeä, vaikka samaan aikaan oli käynnissä esimerkiksi pesäpallon ratkaisufinaali. Siellä Suomen mestaruutta pääsivät juhlimaan ilmajokiset Juha Puhtimäki ja Tuomas Tuohisaari, jotka kumpikin ovat aikoinaan kantaneet myös ISB:n valkoista pelipaitaa. Isot onnittelut siihen suuntaan!!

ISB/Team Atria jatkaa kauttaan siirtyneen Toholammin reissun vuoksi 9.10. Vaasassa Amerikaarron vieraana.

Päivän tehomiehet:

Ahokas, Peltola ja Ala-Huikku 3+0, Lähdesmäki 1+2, Mettälä 0+3, Rahko 1+1, Pelto-Piri 0+2, Hautamäki 1+0 sekä Mäenpää, Savunen ja Rahkola 0+1.

Maalilla Timo Paakkinen 28 (9+9+10) torjuntaa (84,85%)

#23