HIPA KYLVETETTIIN ILMAJOKI-HALLIN PARKETILLA

Edellisen pelin vieraissa Konnille hävinneen kotijoukkueen vire oli ladattu huippuunsa, kun kotiluolaan saapui vieraita Himangalta. Kolmen pinnan päässä ennen peliä majaillut HiPa oli hävinnyt 2 edellistä peliä, joten vastaan odotettiin takaisin voittojen tielle halajavaa joukkuetta. Peli alkoi kotijoukkueen suunnitelmien mukaan ja oikeastaan päättyikin niin.

Pelikello näytti vajaa 4 minuuttia, kun Janne Aro hoiti itsensä maalipaikalle laittaen pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen Sami Kortesmaa teki päivän ensimmäisensä, nousten laitaa pitkin ja laukoen maalille, jonka vierailijoiden molari imasi sisään. Jos eka näytti helpolta, niin toisessa Samin maalissa ei sitten molarille jäänytkään saumoja. Pieni liike ja pallo yläpesään pakkimaisesti. Ekaan erään ei enempää maaleja mahtunut, vaikka ylivoimaakin tarjoiltiin kummallekin pariin otteeseen.

Toiseen erään lähdettiin siis 3-0 tilanteesta, ja alle kolme minuuttia ehdittiin pelata kun Kortesmaa laittoi taas pallon maaliin ja kun hattuja ei kentälle näkynyt päätettiin jatkaa peliä. 7 minuuttia kului kunnes Tero Koskilammi teki seuraavan riparista, johon pallon toimitti Eero Rahnasto kanttivedolla. Seuraavaksi vierailijatkin saivat kuparisen rikki, kun kanttiveto kaukaa upposi alanurkkaan, hyvän maskin ansiosta. Seuraavassa vaihdossa kuitenkin Jarno Mäki-Jussila siirsi kotijoukkueen jo 6-1 johtoon rannarillaan molarin kainalosta. Erän loppuun vielä Jyri Ala-piirto palkittiin yritteliäisyydestään ja molarin vaihto oli edessä vierailla. Toiselle erätauolle mentiin siis aika selvässä kotijoukkueen johtoasemassa.

Kolmannen erän kaksi ensimmäistä maalia kirjattiin vieraiden nimiin, joista jälkimmäinen ylivoimalla. Seuraavaksi Juha-Matti Kiviluoma teki päivän ensimmäisensä Seppo Peltolan esityöstä. Tästä pieni tovi ja taas vieraiden päässä helisi, tällä kertaa Joonas Olkkonen Koskilammen hienosta esityöstä. Ajassa 51:57 teki kotijoukkue maalivahdin vaihdon, jotta pari peliä lainassa oleva Tomi Ruohoniemi sai fiilistellä, miltä tuntuu hikoilla edarin riveissä. Jarmo Piirin erinomainen ilta maalipuiden välissä oli siis ohi 24 torjunnan jälkeen. Jyri Ala-Piirto teki päivän toisen maalinsa maalin kulmalta Peltolan loistavasta syötöstä. Arto Roumio pääsi seuraavaksi pistämään pallon verkon perukoille Koskilammin syötöstä. Seuraavat 2 maalia meni tutuille miehille, kun eka Kiviluoma siirsi pallon rystyllä maaliin ja Koskilammi viimeisteli päivän toisen maalinsa. Vierailijat pääsivät tekemään seuraavan ja viimeisen maalinsa Ruohoniemen naaman edestä kun palloa ei saatu putsattua pois. Loppulukemat naulasi Kortesmaa päivän neljännellä osumalla, johon osuutensa oli myös Kiviluomalla, mutta ei syötön merkeissä 😉

Peli oli kotijoukkueen hallussa alusta loppuun, eikä pahempia nukahduksia tullut. Hyvä maalivahtipeli vielä tähän päälle niin ”se on siinä”. Kotitaika säilyi siis vieläkin ja sitä tulee seuraavaksi testaamaan BlueFox ensi lauantaina klo 15.

 

https://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/isb-team-atria-hipa/6331/3511?id=2179&name=HiPa

#75