NAISILLE KAKSI PISTETTÄ KOKKOLASTA

Kauden kolmas turnaus pelattiin Kokkolan Hollihaassa sunnuntaina 4.11. Avausottelussa vastaan asettui SB Kauhajoki. Ensimmäiseen otteluun lähdettiin hyvillä fiiliksillä, sillä olihan kyseessä taas pitkään odotettu juhlapäivä. Hyvää mieltä lisäsi Hollihaan sopivan kokoinen kenttä ja hyvä matto.

Ensimmäisessä erässä pitkä ajomatka näkyi ISB:n naisten pelissä. Pää ei vielä pysynyt mukana ja tatsia haettiin koko erän ajan. SB Kauhajoki rankaisikin ISB:tä haparoinnista ja teki erän viimeisellä sekunnilla maalin. Näin ollen ensimmäiselle erätauolle mentiin tappioasemassa 0-1.

Tauon aikana valmentaja Ella antoi tiukan käskyn koko joukkueelle siitä, miten jokaisen tulisi rauhoittua ja pelata omaa peliään. Ellan sanat tuottivatkin toivottua tulosta, sillä toisessa erässä nähtiin yhteensä neljä maalia. ISB tasoittikin tilanteen vain 25 sekuntia toisen erän alkamisen jälkeen, kun Sanna iski maalin Jennin tarjoilemasta syötöstä. Toinen maali nähtiin vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Sannan kantti osui epäonnisesti Maijuun. Maiju sai kuitenkin pallon haltuunsa ja tykitti matalan vedon vasempaan alakulmaan Jennin ollessa maskissa. Hyvä maski oli avainasemassa myös kolmannessa maalissa, kun Outi taiteili pallon verkkoon maalivahdin puikoista. Syöttöpiste maalista Annikalle ja papukaijanmerkki Annille hienosta maskipelaamisesta. Erän viimeisestä maalista vastasi Maiju, joka sai syöttönsä Armilta.

Toisessa erässä ISB sai pelinsä pyörimään halutulla tavalla. Samalla vireellä oli helppo jatkaa kolmanteenkin erään. Kauhajoen kasvatti Sanna aloitti myös kolmannen erän maalilla, tällä kertaa vain 7 sekuntia erän alkamisen jälkeen. Enempää maaleja ei tässä pelissä nähty ja ottelun loppulukemat olivatkin 5-1. Kaiken kaikkiaan ISB pelasi alkukankeuden jälkeen hyvää pallollista peliä ja kentällä nähtiin juuri niitä elementtejä, joita valmentajat ovat kauden aikana painottaneet. Näin ollen jokainen sai olla tyytyväinen peliinsä. Kentän kirkkaimpana tähtenä palkittiin tuttuun tapaan Sanna Myllyaho, joka poimi omiin nimiinsä kolme tehopistettä entisen joukkueensa kustannuksella.

ISB:n tehonaiset

Sanna Myllyaho                  2+1

Maiju Alapiha                     2+0

Armi Autio                          0+2

Outi Latva-Kokko                1+0

Jenni Neva-Keturi               0+1

Annika Rinta-Jaskari          0+1

#3

 

SPV – ISB

Toiseen peliin vastaan asettui SPV, jonka kohtaamista oli varmasti eniten odotettu ja myös  jännitetty. SPV on tälle kaudelle saanut vahvistusta muutamasta Ilmajoen kasvatista.

1-0 maali syntyi ajassa 5:41. Valkoisen paidan punaiseen vaihtanut Vilma Kosonen onnistui määrätietoisella vedollaan saamaan pallon maaliin, vaikka Jenni Neva-Keturi oli hanakasti entise ketjukaverinsa vetoa aikeissa peittää.

SPV ei päässyt harjoittelemiaan kuvioita tässä pelissä juurikaan toteuttamaan, koska ISB:n maalineduspeli oli pääosin huolellista. 2-0 maaliin kuitenkin johti ISB:n uneksiminen omassa päässä, kun vaparin puolustaminen oli huolimatonta. Ex-isbiläiseltä Veera Kososelta pieni siirto viereen Miia-Maria Halmesmäelle, joka ampui ISB:n verkkoon takakulmaan.

Paikoitellen ilmajokisille aukesi loistavia väyliä hyökkäyspäähän, kun onnistuttiin nopeissa avauksissa ja käännöissä. Toisen erän alussa Aution Armilta nähtiin hyvää vääntöä hyökkäyspään kulmassa, jonne irtopalloon kävi kiinni Laura Pakkala lähtien kierrolle maalin taakse, ja sieltä tiputus maltillisesti pakkiparilleen Perkiön Leenalle keskustaan. Leena onnistui pehmein käsin ja hyvällä liikkeellään pääsemään uhkaavasti lähestyneistä kolmesta vastustajasta eroon ja jakoi palloa Neva-Keturin Jennille vasempaan laitaan, mistä Jenni latasi pallon maaliin, niin ikään viime kaudella Ilmajokea edustaneen Maria Siltalan selän taakse. Tilanteeksi 2-1.

Ajassa 21:20 Rinta-Jaskarin vanhempaa tytärtä eli punaisia nykyään edustavaa Elleniä rikottiin maalintekoyrityksessä rankkarin arvoisesti. Maalivahtimme, lahja Seinäjoelta, Pihla Liimatainen kuitenkin liimasi Ellenin vedon jo mielessään. Tuttu veivausyritys päätyikin Pihlan torjuntaan. Toisen erän lopussa käytiin tiukka ja sitkeä kulmavääntö Isbin päässä. Sanni Hirvelä ajettiin ahtaalle ja lopulta kulmassa taisi olla neljä mailaa ja tuplaten jalkoja prääsäämässä. Sanni lopulta sai pallon purettua kulmasta, tavoitellen taakseen tuelle tullutta Outi Latva-Kokkoa, mutta pallo ottikin vastustajasta epäonnisen kimmokkeen päätyeen oman maalin edustalle, jonne SPV:n pelaaja ennätti ensin ja sai tällätä pallon maaliin. Lukemiksi 3-1.

Vielä lähdettiin viimeisessä erässä kovaan takaa-ajoon päätykarvauksella ja jokunen potentiaalinen maalintekopaikka saatiin. Lukemia ei onnistuttu enää kaunistamaan. Kovaa peliä odotettiin ja sitä myös saatiin. Helposti ei missään nimessä pisteitä naapuripitäjään annettu. Pienet virheet ratkaisivat. Revanssia ISB:n kotiluolassa odotellen…

Tehot: Jenni Neva-Keturi 1+0, Leena Perkiö 0+1.

ISB:n parhaana palkittiin hienoja torjuntoja esittänyt Pihla Liimatainen.

 

#22