ISB antoi kelpo vastuksen Happeelle

ISB:n tie nousi pystyyn YleX-cupin (Suomen Cup) 4.kierroksella. Liigajoukkue Happee oli parempi numeroin 5-8 (2-4,2-1,1-3). Kotijoukkue sai todella loistavan alun ottelulle, kun Ville Loukasmäki onnistui maalinteossa ajassa 7.14 Sami Kosken syötöstä. Ja lisää seurasi puoli minuuttia myöhemmin kun ISB siirtyi 2-0 johtoon Eero Rahnaston viimeistellessä Jukka Kantoniemen loistosyötöstä. Vierailija kavensi kuitenkin pian näyttävällä ylivoimamaalilla ajassa 8.33. Pallo liikkui nopeasti mieheltä miehelle ja pallon löi takatolpalta maaliin läpimurtokauttaan liigassa pelaava Janne Ruippo. Happee takoi vielä tämän jälkeen kolme maalia erään, osan kyllä hieman onnekkaastikin.

Toinen erä oli parasta ja ennakkoluulottominta ISB:tä sunnuntaina. ISB pääsi maalin päähän Olli Yli-Karjanmaan maalatessa lähes puolesta kentästä.. Seuraavassa vaihdossa vierailija kuitenkin onnistui jo lisäämään johtonsa kahteen maaliin. Pelikellon osoittaessa 33.25 Eero Rahnasto vei liigapakin kahville ja heitti pallon yläpesään, josta lähes kolmesataapäinen yleisö tykkäsi. Happee tuhlasi muutaman varmalta näyttävän maalin, mutta muuten vaarallisimmat tilanteet olivat paljolti Happeen puolustusalueella.

ISB oli vain maalin takaa-ajoasemassa viimeiseen erään siirryttäessä. Silloin Happeen rutiinitaso tuli esiin. Pallo liikkui ja kun paikka tuli niin verkko heilahti erän alkupuolella kahteen kertaan. ISB tuli vielä kerran peliin mukaan ajassa 48.55 Ville Loukasmäki teki esityön ja Markku Neva-Keturi pisti pallon maaliin. Lopussa ISB yritti kovalla karvauksella saada Happeen kolmen maalin johtoa kiinni, mutta muutamista hyvistä paikoista huolimatta, maaliero jäi kolmeen.

Happeen, ja myös naisten maajoukkueen, valmentajana toimiva Seppo Pulkkinen kertoi ottelun päätyttyä olleensa yllättynyt, miten ennakkoluulottomasti ISB lähti pelaamaan voitosta.
– ISB:llä oli vaarallisia pelaajia ja etenkin pallollisena he pelasivat todella tehokasta peliä. Taktisesti kotijoukkue pelasi hyvää peliä haastajanasemasta huolimatta.

ISB valmentaja Markus Kujanpää oli samoilla linjoilla Pulkkisen kanssa.
– Happee ratkaisi ottelun rutiinilla ja tunnustusta omille pojille pitää antaa siitä, että uskottiin omaan tekemiseen ja siihen että on mahdollisuus voittaa. Pohjalaisella mentaliteetilla tultiin peliin ja pää pystyssä saadaan pelin jälkeen kulkea. Pienestähän se jäi kiinni, kertoi Kujanpää. Erityismaininnan ansaitsee Niko Raunio, joka omalla esimerkillään loi taistelutahtoa ISB:hen.

ISB:n II-divisioonapelit jatkuvat jo nyt lauantaina 29.10 klo 15.00, jolloin Ilmajoki-hallilla on vastassa toinen puhtaan pelin joukkue Woodcutters Vaasasta. Tällöin toivotaan samanlaista yleisöryntäystä Ilmajoki-hallille.
– Oli todella mahtava pelata tällaisen yleisömäärän edessä, virkkoi ISB:n parhaana palkittu kapteeni Eero Rahnasto Happee-pelin jälkeen. Sieltähän lähti oikein ääntäkin!