ISB AVASI KARSINNAT VOITOLLA

ISB pääsee tänään sunnuntaina kello 15.00 alkavaan otteluun etulyöntiasemassa ajatellen 1.divisioonan karsintasarjaa. Haukiputaalla pelatussa ensimmäisen karsintavaiheen osaottelussa ISB voitti Kellon Lyönnin 3-5 (2-0, 0-2, 1-3) ja saalisti otteluparissa kaksi sarjapistettä. Mikäli ISB saa tänään pisteenkin, se jatkaa varsinaiseen karsintasarjaan. KeLyn voittaessa mennään puolestaan jatkoajalle ja aina mahdollisiin rankkareihin saakka.

Avauserä oli melko tasainen, mutta ilmajokisten jalat tuntuivat vielä olevan bussissa pitkän matkan jäljiltä. KeLy osui kahdesti, kun taas ISB kolisutteli katsomovalmentajien laskujen mukaan vain tolppia kolmesti. Toiseen erään ISB tuli latautuneempana ja korkeampi karvaus alkoi tuottaa ongelmia vastustajan pelin avaamiselle. Kavennuksen iski pikimmiten ensimmäisen ylivoiman alkupuolella Eero Rahnasto, syötön tarjoili Tatu Hietikko. Erää pelattiin eteenpäin ja ISB loi lisää paikkoja. Pienen pyörityksen päätteeksi Markku Neva-Keturi tiputti viivaan, josta Jarkko Hietikon pommi lauloi karua kieltään. Pallo längistä sisään ja peli tasoihin.

Kolmanteen erään tunnuttiin saavan vain lisää virtaa ja tätä vain auttoi 6-henkisen ilmajokisen fanijoukon pitämä valtava meteli. Erän alkupuolella ISB karkasi kahden maalin johtoon. Rahnasto osui jälleen T. Hietikon syötöstä KeLyn tultua juuri täysilukuiseksi. Petri Pollarinen osui puolestaan Teemu Turusen antamasta vaparista ylämummon arvoisesti ja tilanne oli jo 2-4. ISB hallitsi erää ja pelasi pitkillä hyökkäyksillä aikaa pois kellosta. Viimeinen niitti oli, kun Neva-Keturi ja Pollarinen pääsivät 2vs.1 – hyökkäykseen. Pollarinen näppäsi rystyllä pallon oikeaan yläkulmaan ja huutoa piisasi niin katsomossa kuin kentällä. KeLy tuli vielä hieman ennen loppua komealla vedolla kahden maalin päähän, mutta sen lähemmäksi he eivät enää päässeet. Ratkaisuhetkillä varsinkin maalivahti Timo Paakkinen venyi maagisiin torjuntoihin, muun joukkueen peittäessä myös ahkerasti vetoja.

Pistekopalla ahkerimmin: Rahnasto ja Pollarinen 2+0, T. Hietikko ja Neva-Keturi 0+2, J. Hietikko 1+0 ja Turunen 0+1.

Tunnustusta täytyy antaa edelleen ISB:n fanijoukoille, jotka pitivät henkeä yllä. Myös kotijoukkue oli saanut katsomoon mukavasti väkeä ja kannustusta löytyi niin rumpujen kuin kilisevän kellonkin muodossa. ISB:n fanijoukot ovat kasaamassa tälle päivälle myös omaa spektaakkeliaan, saa nähdä mitä tuleman pitää…

Tänään on tiedossa siis tunnelmaa ja vauhdikkaita tilanteita klo 15.00, kun joukkueet kohtaavat Ilmajoki-hallilla. Tervetuloa kannustamaan! Otteluisäntänä Ilmajoen ABC.