ISB JATKAA NOUSUKARSINTOJA

Ilmajoen Kisailijain Salibandy jatkaa 1.divisioonan nousukarsintasarjaan. Tämä varmistui sunnuntaina Kellon Lyöntiä vastaan pelatussa ottelussa Ilmajoki-hallissa. KeLy voitti varsinaisen peliajan 4-6 (2-3, 0-1, 2-2), mutta koska ISB oli voittanut lauantaina Haukiputaalla ensimmäisen osaottelun 3-5, ja pisteet olivat tasan 2-2, niin edessä oli 10 minuutin jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata 6.10, kunnes Sami Hillu räjäytti 150-päisen kotikatsomon riemuun ylivoimamaalillaan. Rantapallot lensivät kentälle ja KeLyllä alkoi kesäloma. Hillu pelasi muutenkin oivan ottelun, eikä otteluisäntä Ilmajoen ABC:n puolesta palkinnot jakanut Jussi Niukkala ollut piiruakaan väärässä antaessaan parhaan pelaajan palkinnon Hillulle.

Ottelun ensimmäisessä erässä ISB loi paikkoja, mutta KeLy oli totuuden nimissä niskan päällä. Se karkasikin jo 2-0 – johtoon, ensimmäisen tullessa jo 54 sekunnin pelin jälkeen. ISB sai apinan pois selästä Sami Hillun hienolla suorituksella. Syötönkatko keskialueella, oma nousu laitaa pitkin ja pallo yläpömpeliin, kuului Samin päivän resepti. KeLy karkasi kuitenkin pian jo 1-3 – johtoon, maalintekijänä jo toisen kerran Juhopekka Pietilä. Erän lopussa ISB sai ylivoiman, jota se ei jättänyt käyttämättä. Markku Neva-Keturi pääsi ampumaan Hillun syötöstä taukolukemiksi 2-3.

Toiseen erään ISB laski karvausta ja kyttäsi vastaiskuja. KeLy pelasi kuitenkin tarkasti ja riskittömästi, eikä heille tullut keskialueen menetyksiä, joista ISB olisi päässyt iskemään. KeLy onnistui heti erän alussa Esa Vallin illan toisella osumalla karkaamaan jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen ei erässä muita maaleja nähty. Osasyynä tähän oli molempien maalivahtien hyvä peli. ISB:n maalissa Timo Paakkinen ei joutunut ottamaan yhtä montaa koppia kuin lauantaina, joka teki pelistä hänen kannaltaan hieman vaikeamman.

Kolmas erä oli jo parempaa peliä ISB:ltä ja laukauksia saatiin taas enemmän kohti hyvin pelannutta ja joukkueensa parhaana palkittua KeLy-vahti Jesse Kamulaa. Erän puolivälissä onnistui Eero Rahnasto kaventamaan tilanteeksi 3-4. Syötön tarjoili Tatu Hietikko. ISB sai koko ajan enemmän painetta kohti KeLy-maalia ja tasoitus syntyikin neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Ville Loukasmäen ampuma laukaus kimposi päädyn kautta maalin eteen, josta Neva-Keturi sai herkutella pallon verkkoihin. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä se kuuluisa maalinjälkeinen vaihto osoittautui kohtalokkaaksi. Juho Krankan tekemä johtomaali oli kyllä hieman kyseenalainen, koska vahvasti näytti siltä, että Krankka olisi puskenut tahallaan korkean kaaripallon taaksepäin kohti maalia. Tuomarien mielestä tilanne oli kuitenkin tahaton ja maali hyväksyttiin. ISB:n yrittäessä tasoitusta erikoiskentällisen voimin, pääsi Krankka vielä kaunistelemaan lukemat 4-6:een Janne Krankan syötöstä.

Jatkoaika oli viihdyttävää peliä, eikä kumpikaan joukkue kytännyt ja odotellut rankkareita. ISB:n kauden loppuminen oli todella lähellä muutaman minuutin pelin jälkeen, kun nuori Juuso Pohjonen latasi poikittaissyötöstä pallon pystytolppaan. Pian KeLy sai kuitenkin rangaistuksen, jossa Tatu Hietikko syötti ja Sami Hillu ampui komeasti pallon omasta kierrosta häkkiin.

Todella runsaslukuinen ja äänekäs yleisö sekä keskikatsomon rumpuryhmä pitivät yllä sellaista tunnelmaa, että oli todella hienoa olla tällaisessa tapahtumassa osallisena. Kiitoksen paikka kuuluu myös vierailijajoukkueelle, joka teki omalla panoksellaan ottelusarjasta sen arvoisen kuin näillä panoksilla kuuluukin olla. Lujaa mentiin ja yhteen otettiin, mutta pelin jälkeen käteltiin hymyssä suin.

Tästä pelit jatkuvat 5 ottelulla nousukarsintasarjassa. Vastustajat ovat Kajaanin Papas, Lahden Sbandy, Kuopion Salibandyseura, SC Hyvinkää sekä ÅIF Sipoosta. Ensimmäinen ottelu on jo lauantaina 3.3. Ilmajoki-hallilla klo 15.00. Vastassa Kajaanin Papas.

Päivän pistemiehet: Hillu 2+1, Neva-Keturi 2+0, T. Hietikko 0+2, Rahnasto 1+0 ja Loukasmäki 0+1.