ISB DRAMAATTISEEN VOITTOON SARJA-AVAUKSESSA

Sarjakausi päästiin vihdoin aloittamaan 16.9. ja vastaan asettui aina erittäin jalkava ja vaikea SPV II Qmaxilla. Tavoitteena oli kuitenkin lähteä hakemaan jo kolmatta peräkkäistä voittoa tälle kaudelle kiitos Suomen Cupin vahvojen esitysten.

ISB:n kokoonpanon yllä leijui koko viikon tummia pilviä ja mitä lähemmäs torstaita päästiin pilvet muuttuivat synkemmiksi. Avainpelaajia tippui vuorotellen pois niin flunssan kuin työkiireiden vuoksi. Tässä vaiheessa joukkueenjohto sekä Timo Paakkinen ottavat puhelimet kouraan ja päättävät, että tänään voitto ei jää rosterista kiinni. Useiden tuntien ja kymmenien puheluiden jälkeen verkkoon jää kaksi “jättivonkaletta”. Kyseiset herrat eivät suuremmin esittelyjä kaipaa ja mainittakoon ensin tuulennopea Tony Latvala, joka pelasi jo toissa kaudella ISB:n edustuksessa edukseen. Myös toiselta herralta löytyy ISB kokemusta vuosien takaa ja on ilo saada hänetkin takaisin. Hyvät naiset ja herrat. Aki Vainio-Hynnilä. Nähtäväksi jää nähdäänkö kaksikkoa kauden tulevissa peleissä?

 

Itse ottelu alkaa kotijoukkue SPV:n kannalta parhaalla mahdollisella tavalla jo 54 sekunnin pelin jälkeen.Tästä ei ISB lannistu vaan iskee pelin tasoihin ja heti perään 1-2 johtoon Samu-Matias Koskisen ensimmäisellä 2.divari maalilla! Tästä riemastuneena Tiitus Ahokas huutaa, että minulle myös ja hän iskee pallon läpiajosta alakulmaan niin ikään avaten 2.divarin maalihanansa.

 

Ensimmäiselle erätauolla mennään tilanteessa 2-4. ISB:n kaksi muuta maalia tekee hirmuvireessä oleva Seppo Peltola. Osansa johtoasemaan toi maalivahti Paakkinen, joka otti 11 torjuntaa, joihin mahtui tunnetusti muutama jättikoppi.

Toinen erä etenee pitkään ilman maalia, kunnes ylivoimalla Tommi Lähdesmäki iskee ilmajokiset kolmen maalin karkumatkalle. Tämän jälkeen SPV näyttää mistä heidät on tehty ja alkavat iskeä maaleja toisen perään ja toiselle erätauolle siirrytään jännittävässä tasatilanteessa 5-5.

 

Kolmas erä alkaa kotijoukkueen kannalta iloisissa merkeissä, kun Aatu Luhtala sekä Juho Finnilä onnistuvat viemään Speven 7-5 johtoon. Näitä maaleja ei sulata Seppo Peltola, joka iskee pelin jälleen yhden maalin taisteluksi. Mutta, mutta ja mutta tästä alle minuutti ja kylmää vettä ISB:lle kaataa hattutempun iskevä Aleksi Kuosku. Kysymys kuuluu katkeaako selkäranka?

 

Kun kapteenistoa tarvitaan se vastaa huutoon. Kapteenina luutinut Timo Rahkola passaa ja Peltola iskee jo illan neljännen maalinsa! Peli 8-7! Tämän jälkeen flow-tilassa paahtava ISB onnistuu nousemaan tasoihin Jesse Pelto-Pirin rebound maalilla!

 

SPV:lle aukeaa iso tilaisuus vielä ennen pelin loppua ylivoiman muodossa. Pallo pyörii hienosti mieheltä toiselle, ja yleisö pidättää hengitystään ja pian pallo onkin maalissa. Mutta kotiyleisön harmiksi peliveljien maalissa. Seppo Peltola riistää pallon ja kuulee hennon huudon keskeltä ja toimittaa syötön kohti Pelto-Piriä, joka onnistuu ottamaan pallon haltuun ja iskemään alivoimamaalin ajassa 19.46! Ja peli on selvä! 8-9!

 

ISB:lle iso voitto. Moni pelaaja pelasi “väärällä pelipaikalla”, mutta tuntui kuin he olisivat pelanneet siellä aina. Asenne ja halu voittaa ratkaisivat. Esille voisi nostaa jokaisen pelaajan, mutta erityismaininnat röyhkeät 4+2 iskeneelle Peltolalle, sekä puolustuksessa dominoivaan tapaan pelanneet Rahkola 0+3 sekä Lähdesmäki 1+2!

 

Muut tehot:

Pelto-Piri 2+1, Tiitus Ahokas 1+1, Samu Koskinen 1+0.

 

Maalissa Timo Paakkinen 26 torjuntaa.

 

Neljättä peräkkäistä voittoa lähdetään hakemaan kotipelissä sunnuntaina  26.9 ja vastaan asettuu FBC Remix.

 

#74