ISB II PÄÄTYI SARJANELOSEKSI

ISB II joukkue lähti kauden viimeiseen turnaukseen varmistamaan sarjapaikkaansa. Matkaa ei ehditty tehdä juuri Seinäjokea pidemmälle, kun tieto Kannuksesta kertoi, että vastustajien pelien mentyä sopivasti ristiin sarjapaikka varmistui jo ennen aikojaan. Tämä oli tietysti hieno asia, mutta ehkä se vei terävimmän terän päivän peleistä, kun niissä ei enää muusta pelattu kuin kunniasta.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui myös jo aiemmin nousun 2. divariin varmistanut SB Kauhajoki. Ennakkotunnelmat olivat, että tästä voi tulla ihan mitä vain ja niinhän siitä tulikin. Ensimmäisessä erässä maaleja tehtailtiin siten, että tauolle lähdettiin vastustajan johtaessa 4-1. Tuloskin kertoi, että Kauhajoki oli koko erän kuskin paikalla.

Toinen erä jatkui alavireisesti ja kun peliä oli pelattu 20 minuuttia, niin taululla oli jo lukemat 7-2. Sitten tapahtui jotakin ja ISB sai ison vaihteen silmään. Maali kerrallaan tultiin lähemmäs ja lähemmäs eikä edes vastustajan aikalisä ajassa 25.58 näyttänyt pysäyttävän ISB:n nousua. Pelikellon osoittaessa 29.18 oltiin jo maalin päässä ja näin toiselle erätauolle mentiin tilanteesta 7-6. Toinen erä puhtaasti ISB:lle!

Kolmannessa erässä ote pelistä kuitenkin herpaantui ja vastustaja painoi 8 kaappia ISB:n kahta vastaan, joten maalirikas peli päättyi Kauhajoen voittoon 15-8. Ainakin peitto treeniä saadaan ensi kaudeksi treenata, sen verran paljon viuhui vastustajan vetoja peiton ohi! Pelistä maininnan ansaitsevat ehdottomasti tehot 2+3 hurjastellut Juha Toivio sekä ylennyksen hyökkääjäksi saanut ja hattutempun paukutellut Timo Fält.Varsin näyttäviä maaleja pojat tehtailivat!

Tehot Kauhajoki-pelissä: Juha Toivio 2+3, Timo Fält 3+0, Markku Neva-Keturi ja Tero Lehtinen 1+1, Janne Haapamäki 0+2, Antti Ålander 1+0 sekä Jarno Mäki-Jussila 0+1

#2

 

Voitolla yöhön!

Päivän ja samalla koko kauden viimeinen ottelu oli erittäin junioripitoista Blue Fox 2:sta vastaan. Molempien kohtalot olivat jo selvillä eli ottelussa ei ollut panoksena kuin kunnia ja maine. Ottelu käynnistyi selkeässä ISB:n hallinnassa ja avausmaali näki päivän valon ajassa 5.29 Joonas Olkkosen maalatessa ja Miika Haapaniemen tarjoillessa. ISB:n hallinnassa mennyt erä sai harmittavan lopun Blue foxin tasoittaessa vain 7 sekuntia ennen erän loppua.

Toinen erä olikin sitten maalijuhlaa Blue Foxin siirtyessä ensin 1-2 johtoon. Janne Haapamäki tasoitti ottelun Heikosen Rikun syötöstä ajassa 19.44. Tästä vain minuutti ja Haapaniemi iskee ISB:n 3-2 johtoon Nikkolan Heikin syötöstä, mutta Blue Fox tasoittaa vain puoliminuuttia myöhemmin 3-3. ISB miehistö lisää kuitenkin höökiä ja reilu minuuttiin isketään maalit Ålanderin Antin ja Haapaniemen toimesta. Näissä syöttäjinä toimivat Tero Lehtinen ja Jussi Mattila. Seuraava maali olikin varmasti päivän komein, kun Blue Foxin junnut juonivat veivimaalin allekirjoittaneen ohitse. Erän loppuun ISB karkaa kuitenkin 2 maalin karkumatkalle, kun ylivoima tuottaa tulosta Toivion maalatessa ja Lehtisen jälleen syöttäessä. Toinen erä päättyi siis lukemiin 6-4 meidän hyväksi.

Viimeiselle 15 minuutille lähdettiin voitto mielessä, mutta pientä painetta Blue Fox löi ISB miehistöön heidän kaventaessa heti erän alkuun tilanteeksi 6-5. Tasaisesti lähtenyt erä alkoi kääntyä ISB:lle vastustajan ottaessa 2 perättäistä jäähyä ja päästiin pyörittämään 5-3 vastaan ylivoimaa minuutin verran. Huono ylivoima ja hyvä alivoima koituivat ISB:een kohtaloksi eikä tästä saatu ratkaistua ottelua. Molemmilla oli paikat kääntää ottelu suuntaa tai toiseen, mutta muun muassa allekirjoittaneen pelastus maaliviivan päältä hyydyttivät Blue Foxin junnut ja lopulta ajassa 43.10 Timo Fält ratkaisi ottelun ISB:lle kapteeni Markku Neva-Keturin syötöstä. Loppu oli kosmetiikkaa ja päätös vihellyksen soidessa komeilivat taululla ISB:n voittolukemat 7-5.

Tehoille:Miika Haapaniemi 2+1, Tero Lehtinen 0+2, Joonas Olkkonen 1+0, Janne Haapamäki 1+0, Antti Ålander 1+0, Juha Toivio 1+0, Timo Fält 1+0, Riku Heikonen 0+1, Heikki Nikkola 0+1, Jussi Mattila 0+1, Markku Neva-Keturi 0+1.

3. divisioonapaikka säilyy jälleen ensi kaudelle eikä vielä ainakaan joukkueen nestorit pääse lopettamaan. Sarja oli ennätystasainen, kun sijat 3-7 mahtuvat vain 4 pisteen sisään, meidän sijoituksemme ollessa neljäs. 18 pistettä yhtä monesta ottelusta kertovat tasaisuudesta, mutta eniten päästettyjä maaleja sarjassa ei ole missään nimessä hyväksyttävää ainakaan itselleni. No tiedetään ainakin, että mitä parantaa ensi kaudelle. 😉 Kiitos kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille ja hengessä eläneillä kaudesta 2015-2016!

-#40Köysi-