ISB-ILMAJOEN KAUSI 2005-2006 PÄHKINÄNKUORESSA

Ilmajoen salibandyn mennyt kausi oli kasvun aikaa. Jaoston toiminta moninkertaistui kaikilla mahdollisilla tavoilla aikaisemmista vuosista: joukkueiden määrä tuplaantui, budjetti moninkertaistui ja toiminnan näkyvyydessä tapahtui valtava loikkaus. 2-divisioonaan nousseen edustusjoukkueen lisäksi perustettiin alimmalle V-divisioona -tasolle II-joukkue harrastelijatason pelaajille. Junioreissa jo aiemmin toimineen C-90 -joukkueen rinnalle perustettiin -92 syntyneiden joukkue, joka keskittyi vielä tänä talvena harjoitteluun. Kysyntää junioritoimintaan tuntuu olevan vielä rutkasti lisää, ja vetäjätilanteen salliessa joukkueita varmasti tuleekin tulevaisuudessa olemaan enemmän.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna ISB:n toiminnan näkyvyys on lisääntynyt huimasti. Lehti-ilmoitukset ja -jutut ovat osaltaan tuoneet näkyvyyttä, samaten kuin yllättävänkin hyvä katsojakeskiarvo. Huippuna loistavat Suomen Cupin 4.kierroksen ottelu SM-liigajoukkue Jyväskylän Happeeta vastaan (289 katsojaa!) ja 2-divisioonakauden voitokas avausottelu paikallisvastustaja SBS Lapuaa vastaan (n.170 katsojaa). Keskimäärin ISB:n 2-divisioonaotteluita kävi seuraamassa hieman yli 100 katsojaa.

Edustusjoukkueen kausi sisälsi niin riemun hetkiä kuin sarjanousijalle tyypillisiä notkahduksiakin. Lopulta sijoitus oli sarjanousijalle hyvä viides, kun joukkueita sarjassa oli 10. Farmiyhteistyö liigajoukkue Seinäjoen Peli-Veljien kanssa oli myös hedelmällistä. Muutama ilmajokinen olikin mukana nostamassa kauden päätteeksi SPV:n A-poikia SM-sarjaan. II-joukkue sijoittui neljänneksi 8 joukkueen sarjassa. Juniorit (C-90) kasvoivat korkoa -89 sarjassa ja voitto jäikin vielä haaveksi, vaikka se loppukaudella lähellä olikin.

ISB-Ilmajoki kiittää kaikkia tukijoitaan, kannattajiaan, taustahenkilöitä ja tietenkin itse pääosan esittäjiä, pelaajia kuluneesta kaudesta. Tehdään ensi kaudesta vielä onnistuneempi!

Terveisin,
Ilmajoen Kisailijat salibandyjaosto