TOINEN KAUSI KAKKOSESSA ALKAMASSA

Kisailijain salibandylla on alkamassa toinen kausi miesten II-divisioonassa. Vanha viisaus kuuluu, että sarjanousijalle on aina toinen kausi vaikein. Tätä sanontaa ISB lähtee toden teolla testaamaan ja parantamaan viime kauden 5. sijaansa uudistuneessa Pohjanmaan lohkossa. Myös yhteen viime kauden kohokohdista, eli valtakunnalliseen YleX-cupiin, lähdetään hakemaan kokemusta, mahdollisesti kovemmistakin peleistä ylempien sarjojen joukkueita vastaan.

Viime kauden valmennuksesta vastannut Markus Kujanpää keskittyy nyt muihin
projekteihin (joita kaverilla riittää) ja valmennuksessa onkin tehty pieni
nuorennusleikkaus. Jalasjärveläis ;)- alajärveläislähtöinen seinäjokelainen Matti Pollari on ottanut jo porukan haltuun ja pitänyt ensimmäiset treenit Ilmajoki-hallilla. Omalta pelaajauralta nuorten maajoukkuekokemustakin omaava Pollari tuo varmasti uusia tuulia ilmajokelaisten pelaamiseen.

Pelaajistossa vaihtuvuutta on jonkin verran. Timo Viita suuntasi
sarjanousija Nurmon Jymyn riveihin ja Vaasaan muuttanut Jukka Kantoniemi myös sarjaan nousseen Jukoboxin väreihin. Lisäksi jo viime kaudella SPV:n kirjoilla ollut, mutta farmisospimuksen kautta suurimman osan peleistään kasvattajaseurassaan pelannut Sami Koski tulee mitä todennäköisimmin pelaamaan SPV:n riveissä. Toivotaan viime kauden II-divarin pistepörssin kunkulle läpimurtoa Liigassa. Loukkaantumispuolella Jarkko Ojala on sivussa ainakin alkukauden heinäkuisen selkäleikkauksen vuoksi.

Tulopuolella joukkueeseen liittyi ensimmäisenä Teemu Turunen Nokian KrP:stä. Teemu oli nostamassa nokialaisia viime kauden päätteeksi
karsintojen kautta I-divisioonaan. Erinomaiseksi havaittu farmisopimus SPV:n kanssa jatkuu ja sieltä puolelta saattaa aina tulla miehiä
tarvittaessa. Ainakin liigatasolla lopettanut ja SPV:n valmennusvastuun ottanut Tommy Koponen on mahdollisesti käytettävissä farmiseurana riveissä aina kun liigapeleiltä ehtii. Tommyn mukaantulo toisi ISB:lle kaivattua kokemusta ja taitoa molempiin suuntiin pelattaessa.

Edustusjoukkueen lisäksi myös miesten II-joukkue lähtee toista kauttaan mukaan V-divisioonaan. Tällä kaudella tavoitteeksi asetetaan viime vuoden sijoituksen parantaminen, eli kolmen joukkoon pääseminen. Sitäkin tärkeämpää tässä joukkueessa on kuitenkin hauskanpito ja tehtyjen maalien määrä ja laatu. Myös junioritoiminta jatkuu mitä luultavimmin kahden joukkueen voimin.

Tositoimiin päästään edustuksen osalta lauantaina 16.9., kun YleX-cupin toinen kierros pelataan Ilmajoki-hallin parketilla. ISB pääsee suoraan toiselle kierrokselle. II-divisioona pyörähtää puolestaan käyntiin syyskuun 30.päivä, kun Ilmajoki-hallille saapuu avausvastustajaksi paikallisotteluun sarjanousija Nurmon Jymy.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus