ISB JATKAA SARJAN KÄRJESSÄ

ISB-SC Kokkola

Vuoden ensimmäinen turnaus ja suuntana Töysä. Ensimmäisenä vastaan asettui SC Kokkola, jonka kanssa olimmekin jo pelanneet kauden ensimmäisessä turnauksessa Ilmajoella. Tällöin Kokkola kukistettiin lukemin 8-0.

Joulun herkut kinkkuineen ja suklaineen eivät näyttäneet painavan naisten vyötäröllä vaan peliin lähdettiin heti kovalla sähinällä. Lyhyt kenttä antoi hyvän mahdollisuuden ISB:n pakeille näyttää, miten komeasti heiltä vedot lähtevätkään ja heti pelin alussa näitä taidonnäytteitä nähtiinkin useita. Säpinää pelikentälle toi tiivis viisikkopeli, jolla lähdettiin pelaamaan heti pelin alusta lähtien.

Kokkola avasi pelin tekemällä maalin ajassa 7.13. Maalia edelsi Marjan hieno torjunta mutta pallo jatkoikin matkaansa sen jälkeen vielä maalin taakse ja livahti maalin vasemmalle puolelle jääneestä tyhjästä reunasta harmillisesti sisään. Ajassa 13.34 ISB pääsi tasoittamaan pelin lukemiin 1-1 kun Minna tarjoili pallon nurkasta Armille maalin edustalle, josta Armi veti palleron rystyllä verkon perukoille.

Ennen peliä kuultiin Minnan sanovan, että hän keskittyy Töysässä pelkästään syöttelemään, koska ei uskonut vetojen lähtevän Exelin valkoisella lavalla Töysän tahmealla matolla. Kuinkas siinä sitten kävikään. Heti toisen erän alkuun Minna sai Kokkolan pakilta ilmaisen pallon maalin edustalla ja rankaisi Kokkolaa liu`uttamalla pallon vasempaan alakulmaan.

Eikä aikaakaan, kun Minna jälleen oli vetopaikalla. Pallo suhahti kuitenkin ohi kiertäen maalin ja saapuen Armin lapaan kuin tilauksesta. Autio nakkasi pallon maaliin sen enempää epäröimättä ja peli oli lukemissa 3-1. Parikymmentä sekuntia maalista Kokkola otti jäähyn taklaamalla Marjutin maihin ja ISB pääsi jauhamaan ylivoimaa. Hetkellisen nurkkasähinän jälkeen pallo saatiin omille ja maalilla saatiin kuin saatiinkin aikaan säpinää, kun Hanna ja Pia yrittävät molemmin taputella palloa maaliin. Ylivoimamaalia ei kuitenkaan tällä kertaa onnistuttu tekemään.

Kolmannen erän ensimmäisessä vaihdossa monien hyvien vetopaikkojen jälkeen Outi tarjoili Sallalle herkullisen syötön ja Salla sai vihdoin apinan pois selästään ja latasi pallon pienestä kulmasta Kokkolan maaliin. Reilun pelin hengessä ISB:n viidennen maalin syöttäjänä toimi tällä kertaa vuorostaan Salla antaen Outille pienen sievän syötön, jonka Outi ”Outille tyypilliseen tapaan” kiepautti pienestä kulmasta maaliin.

Kauaa ei ISB kerinnyt maalia maiskutella, kun Kokkola rokotti ajassa 34.15. Pelissä nähtiin lukuisten pelaajien toimesta hyviä vetoja, liekö matto vain syynä viimeistelyyn, kun vedot tuntuivat usein menevän vasemmalta ohi. Toki täytyy antaa kunniaa myös Kokkolan maalivahdille ja sumppupelaamiselle maalin edessä. Kolmannen erän lopussa oli vielä kovasti yritystä kuudenteen maaliin ainakin Minnan, Armin, Outin ja Ullan taholta mutta peli päättyi kuitenkin lukemiin 5-2.

Pelissä pisteitä keräsivät:
Ala-Lipasti Minna 1+2, Autio Armi 2+0, Koskinen Sallamari 1+1, Latva-Kokko Outi 1+1

ISB-SC Alavus

Tätä peliä naiset olivatkin odotelleet jo kieli pitkällä, koska viime taistelusta Alavudella oli jäänyt jotain hampaankoloon pelin päättyessä laimeasti 1-1 lukemiin.

Pelin ensimmäinen keskialoitus alkoikin heti vauhdikkaasti pallon liukuessa uhkaavasti Alavuden maalia kohti, antaen vihiä tulevasta ansiokkaasta taistosta. Lisää taidonnäytteitä tuli heti perään, kun Minna veti suoraan maalivahdin rintapanssariin Armin hienosta syötöstä. Peliin lähdettiinkin heti hyvällä jalalla ja ISB:n naisilla oli kentällä oikeaa tekemisen meininkiä 🙂

Ensimmäinen erä sisälsi jälleen monia hyviä vetopaikkoja mutta silti ensimmäistä maalia saatiin odotella yli 11 minuuttia. Ajassa 11.15 Salla kokeili vetää maalille ja pallo jäi uhkaavasti pomppimaan maalin suulle. Tästä Pia toimitti pomppupallon pussiin Pialle tyypilliseen tapaan. Paria minuuttia ei tästä kerinnyt kulua, kun Sanna M. sai vuorostaan apinan pois selästään. Sanna vohki vastustajalta pallon itselleen ja kiersi maalin takaa maalin oikealle reunalle. Maalivahti tuli tilanteeseen hieman myöhässä, Sanna näki tilaisuutensa tulleen ja nippasi pallon sisään maalivahdin jalkaa apuna käyttäen. Siinä sitä sitten jo tuuleteltiin, kun osa katsojista ei vielä edes tajunnut pallon tavoittaneen maalia.

Toiseen erään lähdettiin pienellä etumatkalla lukemissa 2-0. Lisää maaleja oli kuitenkin tulossa, kun Marjut katkaisi vastustajan syötön maalin edustalla ja antoi pienen syötön Sanna M.:lle, joka kiepautti komeasti pallon vasemmasta alakulmasta Alavuden maalin perukoille. Jälkipeleissä illalla taisi itse asiassa oli vielä eriäviä mielipiteitä siitä, oliko Marjut syöttänyt pallon Sannalle vai oliko Sanna ottanut pallon Marjutilta. Allekirjoittanut ei ainakaan päässyt selvyyteen siitä, miten asian laita loppujen lopuksi oli. Tärkeintä kuitenkin on, että maali tuli ja molemmat naiset pääsivät osallisiksi pisteistä 🙂

Varavalmentajana toiminut Markku jakeli pelin tiimellyksessä taktisia vinkkejä ja kuuliaiset pelaajat ottivat neuvot heti käytäntöön ja tekemisen ilo näkyi kentällä jokaisen naamalla. Alavus pääsi kuitenkin maalipaikalle ensimmäistä kertaa ajassa 25.04 tilanteen muuttuessa 3-1 lukemiin. Tästä sisuuntuneena Salla mojautti jättivedon suoraan Alavuden maalivahdin kypärään, mutta maalin sijasta taisi kypärään vain tulla lommo. Ajassa 28.39 neuvot jälleen tepsivät, kun Minna taisteli pallon laidassa itselleen ja toimitti hienosti Sallalle maalin edustalle, josta Salla pani legendaarisella ”kaljapullonkorkuisella” vedolla verkot tötterölle. Toisen erän lopussa Alavus rokotti ISB:tä tekemällä toisen maalinsa.

Kolmannessa erässä ISB jatkoi pelin hallintaa ja hienoja vetopaikkoja oli tarjolla taas useita muun muassa Marjaanan taholta. Pia oli jälleen taas elementissään, kun Outi kiemurteli pallon kanssa pitkin maalin edustoja ja sopivan paikan löytyessä veti pallon maalille. Pallo jäi taas arvaamattomasti pomppimaan ja ei aikaakaan kun Pia kerkesi viimeistellä sen pussin perukoille. Ajassa 43.23 Alavudelta nähtiin vielä komea taidonnäyte, kun Mäkelän Anniina sai maalivahdin avustuksella pamauttaa tarkkaakin tarkemman vedon suoraan pompusta ISB:n maaliin. Loppupelin aikana ei enää maaleja syntynyt vaan peli päättyi lukemiin 5-3. Alavuden maalilla oli kuitenkin loppuun asti säpinää ja peli oli katsojan silmistä upeaa katseltavaa alusta loppuun saakka. Naiset hoitivat taas turnauksesta kaikki 4 pistettä kotiin, näin sitä pitää!

Pistetiliään pelissä kartuttivat:
Niemelä Pia 2+0, Mikkonen Sanna 2+0 Koskinen Sallamari 1+1, Kriikku Marjut 0+1, Ala-Lipasti Minna 0+1 ja Latva-Kokko Outi 0+1