ISB KATKAISI VAASAN VOITTOPUTKEN

Ilmajoki-hallille oli sunnuntai-iltapäivän ratoksi saapunut reilut 150 katsojaa nautiskelemaan 2.divioonan kärkikamppailusta ISB – SB Vaasa II. ISB-ryhmälle oli jäänyt Vaasasta kalavelkoja edellisestä kohtaamisesta ja nyt tarkoituksena oli ottaa voitto kotiin. Voitto ei kuitenkaan tulisi helpolla, sillä Vaasan pojat purjehtivat ennen päivän peliä peräti 11 ottelun voittoputkessa ollen tällä kaudella vielä voittamaton.

1.Erä: Ottelu alkaa kotijoukkueen kannalta murheellisesti. Hieman sekavan keskialueen pomputtelun jälkeen pallo ajautuu Mikael Furulle takatolpalle ja pallo varmasti reppuun. Pelikello on ehtinyt tikittää vasta 36 sekuntia. Kotijoukkue tulee tasoihin ylivoimalla ajassa 6.05. Aki Veehoo löytyy Ege Rahnaston vapaalta vetosektorilta ja tämä mies ei näistä paikoista erehdy 1-1. Sen jälkeen alkaakin Vaasan miesten show ja kotijoukkue ottaa huolella pataan. Onnettoman puolustuspelaamisen jälkeen tilanne taululla lukemat 1-5. Tekijöinä Furu x 2, Backman ja ilmeisesti lopullisesti apinan selästä karkoittanut Kandhi Kantoniemi. Tähän kuluu aikaa 4 minuuttia ja ISBin käskyttäjä Vasanko on pakotettu ottamaan aikalisän. Tämä tuottaakin tulosta ja loppuerä mennään ISBin tahtiin. Mihu Toivio iskee tahtomaalin, Lehtolainen höpöttelee muutaman nätin börssin ja Ege Rahnasto tuo kotijoukkueen 5-5 tasoihin erän päätteeksi Jirsi Kiviluoman oivan pelin päätteeksi. SB Vaasan maalivahti Tero Koskela myös loukkaa jalkaansa ikävästi erän puolivälin jälkeen ja on poissa maalinsuulta toisen erän alkuun asti.

2.Erä: Toiseen erään tulee paremmin latautunut kotijoukkue. Sami Hillu katkoo keskialueella ja edessä on vapaata kaistaa. Tarkka veto alalompsaan ja kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 20.45. Reilu minuutti tässä ja ottelu on jälleen tasan. Jani Blankenship ottaa allekirjoittaneelta karkin pois omassa päässä ja tällää ylämummoon. Tuuletus on kuitenki ilmeisesti hieman liian vauhdikas ja mies jäähyboksiin samassa ajassa. Yyvee ei kuitenkaan tuota tulosta. ISB on kuitenkin tässä erässä selvästi terävämpi luoden hyvin paikkoja. Ajassa 29.35 sitten soi maalilaulu kun kotijoukkue saa hyvän katkon omassa päässä, pallo Rinta-Jaskarille joka antaa nätin lätyn maalin eteen viilettävälle Loukasmäelle. Kaunis ohjuri yli hienosti taistelleen maalivahti Koskelan 7-6. Erän puolenvälin jälkeen Vaasa tulee kuitenkin jälleen tasoihin. Backman kanttaa pallon aivan yläristikkoon ja Paakkinen on tilanteessa voimaton. Tasatilanteessa 7-7 erätauolle, mutta ISB jättää itsestään jo huomattavasti paremman kuvan kuin ensimmäisessä erässä.

3.Erä: Viimeiseen erään tulee voitontahtoinen kotijoukkue. Hienon pelin pelannut Jarno Haapamäki ottaa erän alkuun 2 minuutin boksin. Tämä kestetään kuitenkin ilman suurempia murheita. Ajassa 45.01 alkaa ISBin karkumatka. Ykkösvitja kentällä ja parivaljakko Haapalainen – Lehtolainen asialla 8-7. Minuutti tästä ja pallo pomppii päädystä maalin eteen Hietikon lapaan. Pieni siirto vieressä tepastelevalle Loukasmäelle joka vetää pallon pömpeliin 9-7. Hieman ennen pelimiesten kymppiä, pelimiesten pelimies Rahnasto viimeistelee ties monennenko hattutempun ISBin paidassa 10-7. Samassa ajassa Vaasa menee aikalisälle punomaan loppupelin juonia. Juonet eivät kuitenkaan tällä kertaa pure ISB miehistöön, joka pelaa kohtuullisen viisaasti. Toki Furu kaventaa vielä 56 minuutin kohdalla illan neljännellään tilanteeksi 10-8. Lopullisen naulan vastustajan arkkuun iskee kuitenkin Miika Toivio. Ajo keskelle vetosektoriin ja kantti pomminvarmasti sisään. Tuttua Mihua. Syötön nappaa 9 sormella pelaava Kiviluoma, joka esittikin ottelussa jälleen nuoren pojan intoa ollen näkyvästi esillä. Lopussa Vaasa iskee vielä vaparista Yyveellä loppulukemat 11-9, tekijänä Varsanpää. Loppu menee pelaillessa ja kotijoukkue nappaa maukkaat pisteet.

Kokonaisuudessaan ihan mukiinmenevä peli kotijoukkueelta alun katastrofin jälkeen. Rivit saatiin koottua hienosti ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, kun Ilmajoki-hallille saapuu lauantaina viimeaikoina pirteästi pelannut SB Kauhajoki. Ottelu alkaa jälleen tuttuun tyyliin kello 15:00.

#18

Pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/mpublic/index.php?cha=7c5bbf5c77ddc22a6c361355b610e5ce

Jussi Niukkalan kuvat: https://picasaweb.google.com/111295999249960955352/ISBSBVAASA322013

SB Vaasan näkemys pelistä: http://www.sbvaasa.fi/m2-uutiset/item/668-m2-isb-sb-vaasa-ii-lopputulos-11-9.html

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus