ISB PITÄÄ TIUKASTI KIINNI KÄRKIPAIKASTA

ISB- PaSu

Kauden kolmanneksi viimeinen turnaus Mustasaaressa ja vastaan asettui ensimmäisenä Töysän Pallosuharit. Edellinen kohtaaminen oli Ilmajoella kauden avausturnauksessa ja peli päättyi 8-4 lukemiin ISB:n hyväksi.

Vajaa neljä minuuttia oli kerinnyt kulua peliä, kun Outi ja Salla aiheuttivat ensimmäiset huokaukset katsomossa. Outi laittoi timanttisen syötön maalin eteen ja Salla laukoi sähäkän vedon, jonka PaSun taitava maalivahti kerkesi viime hetkellä torjua. Eikä huokaukset suinkaan siihen jääneet, vaan myös Minnalla ja Sadulla oli pari mainiota maalipaikkaa tarjolla.

Ajassa 7.44 Satu pääsikin tuulettamaan oikein kunnolla, kun hienon viisikkopelaamisen lopputuloksena syntyi maali. Pallo liikkui hienosti kaikkien kautta ja Lindan tarkasta syötöstä kulkeutui vielä suoraan Sadulle maalin eteen ja oli aika juhlia pelin ensimmäistä maalia. Pian juhlinnan jälkeen Heidillekin aukeni hyvä vetopaikka, mutta pallo päätyi varmuuden vuoksi maalin katolle.

Ennen ensimmäisen erän loppua saatiin juhlia toistamiseen Pian hienon kääntövedon ansiosta. Tämän maalin näpsäkästä syötöstä vastasi Marjaana. Tolppien kolinaa kuului vielä lopuksi kulmavaparissa Outin ja Sallan toimesta.

Toinen erä alkoi heti vauhdikkaasti, kun Pian ja Minnan kentät myllyttivät PaSun maalilla. Kaikki hyökkääjät pääsivät kokeilemaan maalintekoa, mutta Pasun maalivahti loisti jälleen torjunnoillaan. Reilu pari minuuttia toista erää kerkesimme nautiskella kahden maalin erosta, kun PaSu rokotti ensimmäisen kerran. Tästä PaSu sai draivin päälle ja hallitsi peliä hetkellisesti ISB:n kärsiessä jonkinasteisesta hädästä. Ajassa 24.49 PaSu tasoittikin tilanteen vielä lukemiin 2-2.

Nyt oli ISB:n korkea aika ottaa peli takaisin hallintaan ja Katriinan päästessä ensimmäistä kertaa pelin aikana kentälle alkoi heti tapahtua. Niin sanotulla junnujen kentällä olikin säpinää ja Katriina pääsi heti vetopaikalle. Ajassa 14.19 ISB otti jäähyn mailaan lyömisestä ja toisen erän loppu pelattiin alivoimalla.

Kolmatta erää ei kerinnyt kulua kuin vaivaiset 14 sekuntia, kun PaSu onnistui ylivoimalla ja siirtyi pelissä johtoasemiin. Taas ISB:llä tuntui olevan mailan sijasta hätä kädessä ja valmentajat tiivistivät pelaajat kahteen kenttään. Tämä ratkaisu tuottikin saman tien tulosta ajassa 35.37 Lindan päästessä Katriinan syötön ansiosta hienosti yksin läpi ja veto löysi tiensä verkkoihin. Maalin jälkeen ISB:n paniikki alkoi hälvetä ja PaSun maalin suulla alkoi olla taas toimintaa muun muassa Minnan, Katriinan, Marjaanan, Pian ja Sallan ansiosta. Peli päättyi tasapeliin 3-3 ja ambulanssikyytiin Heidin pyöräyttäessä erän loppupuolella nilkkansa.

Pistenikkarit pelissä:

Lähdesmäki Linda 1+1, Autio Satu 1+0, Niemelä Pia 1+0, Rasku Marjaana 0+1, Hyrkäs Katriina 0+1.

KuRy – ISB

Toisessa matsissa vastakkaiseen kenttäpäätyyn asettui paikallisvastustajaksikin tituleerattava Kurikan Ryhti. Keskinäinen ottelu oli ensimmäinen tälle kaudelle ja hieman tuntui olevan jopa jännittyneisyyttäkin ISB-leirissä ennen ottelua. Ketjumuutoksia tehtiin, osaksi siksi, että Heidi oli lasareetissa ja Katriina oli puolestaan pirteällä PaSu-pelin esiintymisellään ansainnut paikan suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Peli olikin ISB:n hallussa erityisesti ensimmäisen ja kolmannen erän ja lopputulos 2-5 (0-1, 1-2, 1-2) kertoo pelistä melko totuudenmukaisen kuvan.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali, kun Salla laukoi Marjaanan hyvästä syötöstä pallon yläkulmaan. Muutenkin avauserässä nähtiin hyvää liikettä ja tilanteita kurikkalaisten päädyssä saatiin aikaan hyvään tahtiin, viimeistely oli ainoa mikä ehkä hiukan vaati parannusta. Puolustuspeli oli kuitenkin kuosissa ja esimerkiksi peliin mukaan tullut Karoliina esitti useita katkoja ja nopeita avauksia.

Toisen erän alku eteni mukavasti kuin Siperian juna. Vaikutti siltä, että nyt avauserässä hieman tökkinyt viimeistely aukeaa lopunkin. Ajassa 16.50 Linda päätti lähietäisyydeltä Katriinan syötön muikkuverkkoihin ja tilanne oli jo 2-0. Tuskin ehti suora puhelinyhteys hospitaaliin rauhoittua kun kaksi minuuttia myöhemmin oli jälleen Sallan vuoro ampua yläkulmaan, tällä kertaa vasempaan. Syöttöpiste ansaitusti ISB:n parhaana palkitulle Marjaanalle. Liekö kuitenkin hyvänolontunne hiipinyt hikinauhojen alle, sillä Kurikka sai yhtäkkiä pelistä otetta kuin varkain. Ajassa 19.41 nähtiinkin jo kavennus, kun Kurikan Latvala siirsi pallon ohi varmasti pelanneen Ellan. Erän loppukymppi aiheutti välillä hieman sydämentykytyksiä ISB-katsomoonkin, kun lievä hätäily nosti päätään.

Päätöserässä valkopaitaiset ottivat pelin taas haltuun ja erityisesti junnuketjun (Katriina-Anni-Linda, Hanna-Sanna M) liike sai aikaan pyörremyrskyn omaisia virtauksia Kurikan rannikolla. Kuuden minuutin kohdalla pyöritys tuottikin tulosta, kun Annin kaukolaukaus löysi tiensä maaliin, oivallisen syötön kulmasta pudotti Katriina. Neljä minuuttia myöhemmin sama kenttä oli asialla koko porukan voimin, viimeisen syötön maalin eteen antoi Anni ja Linda viimeisteli päivän kolmannen maalinsa jälleen lähietäisyydeltä. Vain 7 sekuntia ennen loppua KuRyn Heli Risku-Rajala nousi vielä voimakkaasti oikeasta laidasta läpi ja laukoi pallon takatolpan kautta sisään.

Pisteille KuRy-pelissä: Koskinen Sallamari ja Lähdesmäki Linda 2+0, Isoniemi Anni 1+1 sekä Hyrkäs Katriina ja Rasku Marjaana 0+2.

Seuraava turnee järjestetään Kokkolassa 12.2. Siellä vastassa SB Kauhajoki ja Kauhavan Wisa.

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus