ISB TAPPIOON VAASASSA

Hieman yllättäenkin ISB kärsi kauden toisen tappionsa kun vaasalainen PB Team yllätti ilmajokelaiset. Sarjan perää pitävä kotijoukkue oli vieraita parempi lukemin 9-7 (2-2, 4-2, 3-3).

Vieraat saivat lennokkaan lähdön ensimmäiseen erään, kun jo toisessa vaihdossa Kiviluoma onnistui karvauksessa ja näki Toivion maalin edessä, joka laittoi pallon varmasti maalin kattoon. ISB käytti myös ensimmäisen ylivoimansa hyödykseen. Lehtolainen merkkautti itsensä pöytäkirjaan napauttamalla maalin lähivaparista. Tästä ei kulunut edes minuuttia, kun PB teki ensimmäisensä Jesper Bergmanin toimesta. Isännät tulivat tasoihin nopealla vaparilla, jonka perille toimitti PB Teamin paras pistemies Mika Joensuu, ilmajokisten keskittyessä protestoimaan tuomareille. Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla vieraat pääsivät vielä pyörittämään ylivoimaa 4minuuttia, kuitenkin ilman tulosta. Ensimmäistä erää hallitsivat vieraat, isäntien ollessa lähes kokoajan askeleen jäljessä.

Toista erää hallitsikin sitten aivan muu joukkue kuin ISB. Erän alkuun Timo Paakkinen torjui kotijoukkueen rangaistuslaukauksen ja sitä seuranneessa alivoimassa syötti Tomi Anialle, joka sai PB:n puollustuksen näyttämään todella hitaalta ja tuikkasin vieraat 2-3 johtoon. Samaista alivoimaa ei kuitenkaa kauan kulunut kun Roope Suortti toi isännät tasoihin. Ilmajokelaisten jatkaessa epävarmaa ja rikkonaista peliä, käyttivät vaasalaiset ylivoimansa hyödyksi, Timo Kukon osuessa. Vielä ennen pelin puoltaväliä onnistui Tomi Rinta-Jaskari tuomaan vieraat tasoihin, maaliin syötön merkkautti Pekka Laitila. Toisen erän niskan päällä olleet isännät kuitenkin viimeistelivat erään vielä kaksi, ensin onnistui Joensuu ja erän lopussa rangaistuslaukauksesta Kukko.

Kolmanteen erään ISB lähti hakemaan kadonnutta peliään, mutta heti ensimmäisessä vaihdossa tuli kylmää niskaan. Hyökkäyspään menetys ja kotijoukkue lähti nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätti jälleen Joensuu viemällä vaasalaiset kolmen maalin johtoon. Ilmajokelaiset tulivat kuitenkin 9 sekunnin jälkeen jälleen 2 maalin päähän, puolen kentän kantti Eero Rahnastolta ja maalivahti oli yllätetty ja tilanteeksi 7-5. Syöttäjänä Olli Yli-Karjanmaa. Erän jälkimmäisen kympin pyörähdettyä käyntiin, toi Aki Vainio-Hynnilä komealla rystynostollaan vieraat jo maalin päähän. Maali oli ylivoimamaali ja sen syötti Toivio. Kotijoukkueen vastahyökkäykset purivat toden teolla ja sellainen nähtiin myös nyt. 8-6 ja maalintekijänä Kukko. Kapteeni Rahnasto valoi kuitenkin uskoa vieraisiin ja toi ajassa 54.48 ISB:n jälleen maalin päähän, tilanteeksi 8-7 ja syöttäjänä Ania. Aikalisä pari minuttia ennen loppua ja viimeiseen rypistykseen. Vieraat hakkasivat kuitenkin päätään isäntien loistavaan peittopeliin ja viimeisen naulan arkkuun iski Joensuu ajassa 59.33 ja päätösluvut 9-7 olivat valmiit.

Ilmajokelaiset eivät voi syyttää tappiosta kuin itseään. Vaasalaiset onnistuivat peittopelissään ja olivat todella tehokkaita vastahyökkäyksissään. Myös kaksinkamppailut kotijoukkue pelasi huomattavasti miehekkäämmin kuin vierailijat.

#11

pöytäkirja: http://sbl02.lahtis-enterprises.com/statistics/salibandy/rt_event_frame.php?GAMEID=14454&LANG=FI&TYPE=5&SEASON=2013

 
Atria
Botnia-Korro Oy
Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa
Fat Pipe
Intersport
Kellotukku Hautaniemi
Lähdesmäki
Lakeuden Etappi
Oma Säästöpankki
Solarsound
VV-Kuivaus