KAHDEN PISTEEN VIIKONLOPPU

ISB:n B-pojat lähtivät Vaasassa pelattuun toiseksi viimeiseen aluejatkosarjan turnaukseen 15 pelaajan voimin lähes suoraan vanhojentanssibileiden jatkoilta. Uusina vahvistuksina mukana olivat C-pojista nostetut Jouni Lampinen ja Tommi Lähdesmäki. Ensimmäinen peli oli Spv-91 vastaan. Edellisen kohtaamisen Isb voitti 7-2, joten pakkovoittoa lähdettiin jälleen hakemaan varsinkin kun NJ Panthers oli voittanut aamun ottelussaan SB Vaasan 6-5 ja tilanne lohkon kärjessä tasoittui entisestään.

Ottelun alusta lähtien kävi selväksi,että SPV:n pojat keskittyvät vastaiskuihin ja sumppupuolustukseen antaen hallinnan suosiolla ISB:lle. Pojat käyttivät ensimmäisessä erässä tilanteen hyödykseen ja välillä nähtiin erittäin pitkiä hyökkäyksiä missä pallo liikkui koko viisikon voimin. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4.00 kun Joonas Haapamäki sai pallon pakin tontilla, nousi laidasta ja antoi nappisyötön maalin eteen missä Tomi Anialla oli helppo työ laittaa maila väliin ja pallo alakulmaan. 2-0 osuma näki päivänvalon ajassa 6.47 kun Aki Vainio-Hynnilä tiputti pallon viivaan Aki Kohtamäelle, kapteenin pieni kantti keskelle ja pallo oikeaan yläkulmaan. Kolmas ja erän viimeinen maali syntyi ajassa 11.20 kun Haapamäki katkoi vastustajan purkupallon ja lähetti jättilämärin jälleen kerran ylälompsaan.

Toiseen erään lähdettiin pienin muutoksin ja sovittiin että pidetään liikettä yllä ettei vastustaja pääse peliin mukaan, toisin kuitenkin kävi kun SPV:n Tuomo Vuorio pääsi lähes nokikkain Juho Rinnan kanssa heti erän alussa, ensimmäinen laukaus rystyllä epäonnistui, mutta toinen sitten sattui painumaan Juhon alta taka-alakulmaan. Seinäjokisten 3-2 kavennus syntyi neljä minuuttia edellisestä kun Ilmajoen pojat pelasivat löysästi oman maalin edustalla, Joni Knuuttila laukoi pallon maaliin Niklas Loukolan syötöstä. Tämän jälkeen nähtiin jälleen pieni väläys ilmajokisten osaamisesta ajassa 26.16 kun pallo löysi tiensä viivaan synttärisankari Kohtamäelle jonka kantti toimi jälleen ja osoitteena taas oikea yläkulma. Spv:n Vuorio kavensi kuitenkin tilanteen ajassa 27.28 4-3 kun Isb:n viisikko löysäili oman maalin edessä.

Toisen erän jälkeen lähdettiin turvaamaan johtoa tiivistämällä kahteen kenttään ja pelaamalla pitkiä hyökkäyksiä. Taktiikka toimi ja ISB:llä oli hallinta pallosta pieniä hetkiä lukuunottamatta. Ajassa 41.55 Mika Yrjänäinen helpotti ilmajokisten tuskaa tekemällä 5-3 johtomaalin Jukka Mäenpään tarjoilusta. Loppuerä oli Vainio-Hynnilän kentän täydellistä hallintaa ja SPV:n junioreiden tyytyessä tilanteeseen piti kentällinen palloa viimeiset kolme minuuttia omalla alueella. Ottelusta siis jäi käteen kaksi pistettä ja ainakin valmennusjohto oli todella tyytyväinen poikien peliin. Palloa maltettiin liikutella koko viisikolla ja pitkiä hyökkäyksiä nähtiin pitkin peliä. SPV-91 pojille täysi kunnia hienosta pelistä, pojat jaksoivat pelata koko pelin sovitulla taktiikalla, ja myös joukkueen maalivahti pelasi loistavan pelin.

Päivän toinen ottelu olikin sitten sarjan kärkiottelu. ISB otti SPV-pelin kahdella pisteellä sarjan kärkipaikan Vaasalta haltuun, mutta vain pariksi tunniksi. Vaasalaisten loistava valmistautuminen otteluun ja toimiva karvauspeli olivat ehkä ottelun ratkaisu, tuomareita ei voi syyttää lopputuloksesta koska heidän toiminnastaan kärsivät molemmat joukkueet. Ottelun alusta asti kovaa karvanneet vaasalaiset saivat johtomaalin pienellä tuurillakin ajassa 9.56. Maalinedushässäkässä pallo pomppi maalivahdin käsien kautta verkkoon ja maalintekijäksi merkattiin Teemu Porttila ja syöttäjäksi Sami Grönbacka. Maali olikin erän ainut.

Toiseen erään pyrittiin pääsemään nopeisiin hyökkäyksiin vaasalaisten puristuksesta. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen ajassa 21.24 Iivari Heikkilä onnistui tasoittamaan pelin napakalla rannelaukauksellaan Joonas Haapamäen syötöstä. Tämän jälkeen ajassa 27.36 Vaasan Nushi Gemb vei kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. Molemmilla oli vielä erän aikana paikkansa mutta maaleja ei enää syntynyt.

Kolmannen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat vaasalaisten hallintaa ja he tekivätkin siinä ajassa kolme maalia, joista kaksi ylivoimalla. Tämän jälkeen ISB syttyi pelaamaan ja jo hieman ennemmin kahteen kenttään siirtynyt joukkue teki hienon nousun. Nousun aloitti toista peliään B-pojissa pelannut maalipyssy Jouni Lampinen ohjaamalla Jukka Mäenpään syötön ilmasta takakulmaan ajassa 43.13. Tästä vain 37 sekuntia ja Jaakko Sihto sai reboundin lapaansa ja toimitti pallon varmasti yläkulmaan. Siitä seurasi Vaasan aikalisä. Hävityn keskialoituksen jälkeen ykköskenttä karvasi pallon vastustajalta ja ajassa 44.01 Ilman maalivahtia pelanneet ilmajokiset kavensivat tilanteeksi 5-4 Aki Kohtamäen lämärillä, syöttöpisteen sai Tuomas Tuohisaari. Ikävä kyllä ISB ei päässyt enää loppuaikana todellisiin maalintekotilanteisiin ja ottelu päätty lukemiin 5-4. Hävitystä pelistä jäi kuitenkin hyvä maku loistavan nousun ansiosta ja näillä eväillä on mukava lähteä pelaamaan jatkopaikasta Pietarsaareen kauden viimeiseen turnaukseen 9.3. Ja Juholle maalissa vielä suuri kiitos siitä että lykkäsit lomamatkaasi, näytöt olivat taas kerran kovat!

Tehoille tänään: Aki Kohtamäki 3+0, Joonas Haapamäki 1+2, Jukka Mäenpää 0+2, Mika Yrjänäinen, Jaakko Sihto, Iivari Heikkilä, Jouni Lampinen ja Tomi Ania 1+0, Aki Vainio-Hynnilä ja Tuomas Tuohisaari 0+1