KAKKONEN PAKETOI KAUDEN YLISTAROSSA

HiPalle ei jätetty saumaa

Ensimmäisessä pelissä vastustaja oli sarjajumbo Hipa Hurmos, joka oli varmistanut sarjasta putoamisen jo hyvissä ajoin. ISBilläkään ei juuri panosta ollut ja kun Ylistaroon oli saapunut 7 kenttäpelaaja+2 maalivahtia Hipan 8+1 vastaan oli tiedossa mukava tempoista iloista sählyä ja peliaikaa. ISB otti ottelussa heti kuskin paikan ja ensimmäisen erän jälkeen peli oli 4-0 ISBin rankoessa tasaisesti erän mittaan. Maaleista vastasivat joulua, juhannusta, vappua, pääsiäistä ja uuttavuotta juhlinut Tommi Lähdesmäki kahdesti, Markku Neva-Keturi, sekä Heikki Nikkola. Samat miehet poimivat myös syöttöpinnat näihin maaleihin.

Toisessa erässä ISB takoi 3 maalia joista pirskeita jatkatunut Lähdesmäki teki 2 sekä Antti Ålander kauden ensimmäisellään ja näin ei 23 vuotta kestänyt ura vieläkään nähnyt kautta maalitonta kautta. Syöttöpisteet menivät Neva-Keturille, Nikkolalle sekä Juha Toiviolle. Myös Hipa teki erässä kauden ensimmäisen maalin Jani ”Kössi” Kuusiston selän taakse ja näin viimeiseen erään lähdettiin pelailemaan 7-1 tilanteesssa. Viimeisessä erä Hipa intoutui tekemään 3 maalia mihin Matti Heikkisen ”pöljää päivää” viettänyt Lähdesmäki vastasi samalla mitalla. Ottelu päättyi siis ISB:n 10-4 voittoon ja käteen jäi 2 sarjapistettä.

Tehot: Lähdesmäki 7+1, Neva-Keturi 1+4, Nikkola 1+2, Ålander 1+0 ja Toivio 0+1.

 

Kausi päättyi tukkajuhliin

Päivän toiseen peliin vastaan asettui vielä viime kaudella 2.divaria pelannut vaasalainen PT-94, jolla oli ottelussa vielä kovat panokset. Häviö tietäisi suoraa putoamista, mutta voitolla he nousisivat kaksi pykälää sarjataulukossa karsijanpaikalle. ISB:n sijoitus sarjataulukossa oli jo lyöty lukkoon, mutta kaudella lähdettiin hakemaan voitokasta päätöstä. ISB:n rosteri muuttui sen verran että Heikki Nikkola poistui areenalta ja luovutti kapteeniin nauhan Juha Toiviolle. Kössi Kuusisto kaivoi Fatpipen esille ja siirtyi hyökkäyksen kärkeen ja Arttu Hirvelä loikki maalinsuulle.

Maalikarkelot aloitti ensimmäisessä pelissä kiikareilla lintuja bongaillut Jarno Mäki-Jussila raivolämärillä Ålanderin poikittaissyötöstä. Pt kävi välillä tasoittamassa pelin, mutta Toivio ampui ranteella ISB:n uuudelleen johtoon. Mäki-Jussila teki vielä 3-1 maalin minkä jälkeen ISB takkusi yli puoli tuntia ilman maalia. Sitten Pt-94 alkoi näyttämään siltä että kolmosdivari karkelot kiinnotaisivat vielä ensi kaudellakin. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä kavennus ja toisessa erässä Pt löi vilkun päälle ja meni 6-3 johtoon. Viimeisessä erässä he takoivat vielä 8 maalia Juha Ilmosen (4+3) ja Teemu Kleimolan (3+4) johdolla ISB:n 3 vastaan. ISB:n maaleista vastasivat Neva-Keturi, lakin täyteen naulannut Mäki-Jussila sekä kekkereiden jatkoja vietellyt Lähdesmäki Hirvelän läpiheitosta. 45 minuutin jälkeen taululla oli 13-6 lukemat ja näin Kakkonen sai kauden päätökseen. Vastustajan pelit sen sijaan jatkuvat voiton myötä karsinnoissa.

Tehot: Mäki-Jussila 3+0, Neva-Keturi, Toivio ja Lähdesmäki (4min) 1+1 ja Ålander&Hirvelä 0+1

#23

Kakkosen kausi on siis paketissa ja lopullinen sijoitus oli 5. Pisteitä kertyi 18 pelistä 19, eli siis niukasti yli piste per peli. Maalilukema näyttää lukemaa 14 maalia plussan puolella (108-94). Pelit jatkuvat tavoitteen mukaisesti siis ensi vuonnakin 3.divarissa!