KAKKONEN PALASI VOITTOJEN TIELLE

Lauantaiaamuna klo 9:00 bussi starttasi kohti Pietarsaarta. Vajaalla miehistöllä matkaan lähtenyt ISB-lauma lähti kumminkin pelit voittamaan. Ensimmäisenä vastaan asettui SB Jymy Kokkolasta. 1. erä katseltiin ja otettiin tuntumaa Pietarsaaren pieneen kaukaloon. Maalipaikkoja oli molemmin puolin, ja paras niistä oli rangaistuslaukaus, jota ampumaan meni Jarno Mäki-Jussila. Hyvät harhautukset, mutta maalivahti veti pidemmän korren tällä kertaa. Eli lisenssi on jaossa seuraavaan turnaukseen, joka on kotona Ilmajoella 5.1.2014.

Tilanne toiseen erään mentäessä 0-0. Ajassa 15:18 ISB saa maalihanat auki, kun Eero Santaharju vapautuu hyvän liikkeensä vuoksi, ja pallo varmasti etualaseen. Toinen maali tulee erän puolivälissä, 23:55, kun Santaharju pelaa Arttu Rahkolle hyvän maalipaikan, eikä Arttu erehdy. Kolmas maali tulee kolmen minuutin päästä edellisestä, kun Petri Kivimäki tarjoilee, ja Janne Haapamäki tallettaa hienosti etualakulmaan. Vielä toisen erän loppuun Jere Kiviluoma taistelee tilanteeksi 4-0, Jarno Mäki-Jussilan syötöstä. Tauolle tilanteessa 4-0. Tauolla painotettiin, että maaleja ei tarvitse enää tehdä, vaan keskitytään oman maalin puhtaana pitämiseen.

Kolmatta erää kuitenkin pelataan vain hetken, kunnes ajassa 31:32 SB Jymy saa rangaistuslaukauksen, suora veto ja pallo varmasti tolpan juureen. Tutuksi käynyt valmentajan käskyjen noudattaminen onnistui jälleen. ISB kuitenkin painaa seuraavassa vaihdossa pallon pussiin, tällä kertaa maalin makuun pääsi puolustuksen kulmakivi Ville Metsä-Ketelä, syöttäjänä Rahko. Maali syntyi ylivoimalla. Ajassa 32:21 SB Jymy saa toisen rankkarinsa, mutta tällä kertaa Jymyläinen epäonnistui. Ajassa 40:03 kaunisteltiin vielä lukemia pienellä onnenkantamoisella, kun allekirjoittanut pääsi tälläämään irtopallon maalin edustalta. Syöttäjäksi merkittiin Rahko. Jymy pääsi iskemään vielä kertaalleen, kun kellossa oli 42:46.
Summerin soidessa taululla lukemat 6-2, ja päästiin taas voittojen makuun.

Peli oli kauden paras tähän mennessä, ja erityismainintana huipputorjunnat, joita Jani Kuusisto esitteli. Myös koko kauden pirteästi pelannut Eero Santaharju näytti jälleen hyviä otteitaan.

Tehoille ekassa pelissä: Arttu Rahko 1+2, Eero Santaharju ja Juuso Haapamäki 1+1, Janne Haapamäki, Jere Kiviluoma ja Ville M-K 1+0, Petri Kivimäki ja Jarno Mäki-Jussila 0+1.

#29