KAKKONEN PITI SARJAKÄRKEÄKIN AHTAALLA

22.10.2007

ISB II:n ainoa kotiturnaus tällä kaudella 4.divarissa käytiin Ilmajoki-hallilla sunnuntaina 21.10. ISB:n vastustajat olivat aamukymmeneltä alkaneessa turnauksen avausottelussa Vikings Närpiöstä ja iltaottelussa runsaslukuisen yleisön kannustamana haastettiin sarjan ennakkosuosikki E.P.V.T. Ähtäristä. Jalkeille saatiin 10 hyökkääjää ja vain 3 pakkia. Niinpä Mikko Kivimäki sai komennuksen pakiksi, ja näin saatiin kaksi pakkiparia kasaan. Aamuottelu päättyi ISB:n voittoon 6-2 (2-0, 1-2, 3-0), mutta E.P.V.T. oli parempi lukemin 4-5 (0-1, 1-3, 3-1).

Aamuottelu käynnistyi ISB.n hallinnassa ja heti toisessa vaihdossa nähtiin tolppaosuma, kun komean kuvion päätteeksi Aki Vainio-Hynnilä tarjoili velipoika Petrille takatolpalle, mutta vielä ei maistunut. Hetken päästä ”Pösö” kuitenkin kisutti maalin edessä närpiöläisvahdin kuutamolle ja siirsi rystyltä tyhjiin tilanteeksi 1-0. Syöttöpiste Juho Rannolle. Erän toinen maali nähtiin, kun kovaa karvausta läpi turnauksen harrastanut kolmosketju Juha-Matti Huhtanen-Jukka Mäenpää-Turo Oja-Lipasti iski. Turo syötti ja Juhis tälläsi Alajoen kuuluisimman kiertovedon melko pienestä kulmasta etuylänurkkaan.

Toiseen erään ISB sai hyvän alun Juha Puhtimäen onnistuttua. Vikings sai kuitenkin koko ajan paremmin pelin juonesta kiinni ja kavennus syntyi pyörityksen päätteeksi kun maalin takaa lähtenyt syöttö ohjautui kapteeni Niemelän jalasta omaan maaliin. Vikings tuli erän lopussa jo maalin päähän komealla ylänurkkakudilla.

Kolmanteen erään lähdettiin haluamaan voittoa ja pistekunkku Putte Puhtimäki näytti mallia. Maalivahti Tomi Ruohoniemi avasi pitkällä, Putte otti pallon kiertoon ja verkot mutkalle. Lisämaalien teko vaikutti tämän jälkeen vaikealta ja Vikings loi hyviä tilanteita. Ruoska oli maalilla kuitenkin loistavassa torjuntavireessä ja lisätakaiskuilta vältyttiin. Vikingsin yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia vapautti Ranto Pösön oikeaan laitaan, josta rystylaukauksella vaikeasta asennosta syntyi maailmanluokan maali. Aivan lopussa Kivimäki avasi vielä oikeaan laitaan Mäenpäälle, joka laukoi loppulukemat 6-2 maalivahdin längistä sisään.

Sarjakärki laitettiin tiukoille

Liekö runsaslukuinen yleisö pelottanut Ville Metsä-Ketelän pois kokoonpanosta illan ottelusta, sillä kolmella pakilla jouduttiin tulemaan toimeen. Meteli houkutteli paikalle kuitenkin Jani Latvalan ja ”Hietala” saikin torjuntavastuun iltaotteluun.

Ottelu alkoi tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä ähtäriläisten pitäessä palloa enemmän ja ISB:n keskittyessä vastahyökkäyksiin. Erän ainoa maali nähtiin vasta 11 minuutin jälkeen, kun E.P.V.T. onnistui.

Toiseen erään ähtäriläiset saivat hyvän alun, kun jo 20 sekunnin pelin jälkeen maaliverkot heiluivat. Puhtimäki ilmoitti kuitenkin ISB:n peliin mukaan kolme minuuttia myöhemmin. Niemelä laittoi kulmalyönnin ronskisti maalille, jossa Putte oli terävin. Erän viimeiset viisi minuuttia olivat kuitenkin vaikeita ja E.P.V.T. vyörytti. Kaksi kertaa annettiin liikaa tilaa laukoa ja kaksi kertaa soivat myös verkot omissa.

Erätauolla jokainen oli sitä mieltä, että peli on vielä käännettävissä. Ja kolmanteen erään astelikin taisteleva Kakkonen. Vain 46 sekuntia oli pelattu, kun karvaajaketju iski. Koko ketjun karvaustyön päätteeksi Oja-Lipasti naarasi verkot tötterölle Mäenpään syötöstä. Tämän jälkeen kavennusta haettiin vimmatusti, mutta tuloksetta. Sen sijaan E.P.V.T. onnistui 5 minuutin jälkeen. Kiri uhkasi tyrehtyä lopullisesti ajassa 42.40, kun Miika Latvasalolla oli kovasti asiaa vastustajalle. Tuomari Smulter näki tilanteen 2+10 minuutin arvoisena ja kapteeni Niemelä lähti istumaan Latvasalon kakkosta.

Mutta kaikkea eivät vielä olleet tulevat jurvalaiset nähneet. Puhtimäki syöksyi oikeaa laitaa läpi jokaisesta vastustajasta vieden vielä maalivahdinkin sivuun ja pallo pömpeliin ajassa 43.00. Eikä sen tähän loppunut. Varusmies Ranto suoritti alivoimakarvausta sotilaallinen kiilto silmissään pitemmän pätkän, sai pallon pois ja tarjoili Mäenpäälle joka ei erehtynyt. Aikaa kellossa vielä 49 sekuntia. Aikalisä, erikoiskentällisen suunnittelua ja maalivahtia pois. Hyvää mylläkkää saatiinkin aikaan, mutta ei vain saatu palloa maaliin asti.

Taisteluilmeeseen etenkin kolmannessa erässä Valkku on erityisen tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti 3.11. pelattavaa turnausta Kuortaneella, jossa kohdataan Jalasjärven Jalas ja SC Saragoza Kristiinankaupungista. Pahaksi onneksi B-junnuilla on samana päivän turnaus Pietarsaaressa, eli aikamoinen osa joukkueesta on siellä suunnalla. Toivottavasti muut joukkueen pelaajat pääsevät mahdollisimman isolla prosentilla mukaan.

Tehoille tänään: Puhtimäki 4+0, Mäenpää 2+1, Ranto 0+3, P.Vainio-Hynnilä 2+0, Oja-Lipasti 1+1, J-M Huhtanen 1+0, Niemelä, M.Kivimäki sekä Ruohoniemi 0+1.

Pelit katsottavissa kokonaisuudessaan osoitteessa
http://www.suomennettitelevisio.fi/