KAKKOSELLE JÄLLEEN VOITTO JA TAPPIO

04.11.2007

ISB II matkasi kauden kolmanteen turnaukseen Kuortaneelle. B-junnujen turnaus samaan aikaan Pietarsaaressa verotti osallistujamäärää, mutta muuten joukkue saatiin aamun pienten koukeroiden jälkeen hyvällä prosentilla mukaan. Kahden täysin erilaisen peliesityksen tuloksena oli tappio Jalasjärvelle 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) ja voitto Saragozasta lukemin 5-3 (1-0, 1-3, 3-0).

Avauspelissä Jalasta vastaan ei peliä saatu haltuun missään vaiheessa. Pitkiä hyökkäyksiä ei saatu juuri ollenkaan ja maalipaikatkin olivat todella harvassa. Ensimmäisen kerran soi omissa jo ajassa 1.22, liekö kohmelo johtunut sitten siitä vai jostain muusta. Tyhmiä jäähyjä tuli ensimmäiseen erään pari kappaletta, eikä pelistä saatu otetta millään. Toisessa erässä nähtiin valonpilkahdus paremmasta kun onnistuminen saatiin vihdoin aikaan ylivoimalla. Sumuisten vuorten gorilla hyppäsi Janne Haapamäen niskasta, kun vihdoin tuli osuma vedolla takakulmaan. Syöttöpiste Manne Niemelälle.

Kolmannen erän alussa Jalas siirtyi jo 3-1 -johtoon ja peli oli ISB:n pojilla edelleen tukkoista. Haapamäen jäähy 5 minuuttia ennen loppua hidasti kirivaihteen silmään laittamista. Pian kaveriksi pääsi jalasjärvinenkin ja ISB:lle tarjoutui mahdollisuus ylivoimaan. Jalas hyödynsi tilanteen kuitenkin paremmin ja siirtyi alivoimalla jo 4-1 -johtoon ajassa 42.45. Haapamäki pääsi vielä kuittaamaan jäähynsä ajassa 44.22 Timo Jouppilan syötöstä.

ILTAPÄIVÄLLÄ IHAN ERI KAKKONEN

SC Saragoza-otteluun saatiin kasaan vain 8 kenttäpelaajaa + maalivahti Ruohoniemi, mutta se ei tällä kertaa tuntunut haittaavan. Juha-Matti Huhtanen urakoi suunnistajan peruskunnolla koko ottelun ja muut vaihtelivat sopivaan tahtiin. Edellisessä ottelussa maalihanat aukaissut Haapamäki jatkoi siitä mihin oli aiemmin jäänyt ja maalasi kuuden minuutin kohdalla lukemiksi 1-0. Tästä maalista syöttöpisteen saalistanut Manne Niemelä sai kasaan ISB:n all-time tilastossa 100 pistettä. Lukemat ovat 38+62. Ensimmäinen erä oli todella ehjä esitys Kakkoselta. Pallo pidettiin tukevasti omilla ja pitkät hyökkäykset seurasivat toisiaan.

Toisen erän alussa sattui ja tapahtui. Jo 50 sekunnin kohdalla SCS tasoitti ottelun ja pian sai Petri Kivimäki erittäin kyseenalaisen jäähyn. Alivoiman pelatessa hieman huolimattomasti purkutilanteessa pääsi Saragoza rokottamaan johtomaalin. Viiden minuutin kohdalla arvoisa puheenjohtajamme Timo Jouppila oli maalin edessä terävänä tasoittaen pelin 2-2:een. Syöttöpiste Miika Latvasalolle. Vain reilu minuutti ehdittiin pelata, kun SCS osui kuitenkin jälleen. Loppuerä oli hieman hapuilua ja vielä kun Mikko Kivimäen nilkka muljahti kaksinkamppailutilanteessa, oli loppupeli pärjättävä kahdella vaihtomiehellä.

Kolmannessa erässä palattiin kuitenkin ensimmäisen erän teeseihin ja pallonhallinnan myötä tuli myös tilanteita. Ajassa 34.50 osui Huhtanen maalipuiden väliin ja vain 47 sekuntia myöhemmin sama mies iski puolen kentän sammakkolämärillä ISB:n johtoon. Maaleihin syötöt Latvasalolle ja Haapamäelle. Johtoasemassa joukkue pelasi viisaasti palloa halliten ja vetoja peittäen. 4 minuuttia ennen loppua iski Jouppila sinetin ottelulle. Ville Metsä-Ketelän volleyn maalivahti torjui eteensä jossa pj. oli jälleen terävin. Metsä-Ketelä laittoi pelin kuitenkin vielä jännäksi ottaen jäähyn ajassa 43.33. SCS ei kuitenkaan jostain syystä ottanut maalivahtiakaan pois, eikä saanut viidellä neljää vastaan kovin vaarallisia tilanteita aikaan, vaikka mylläkkää kyllä jonkun verran oli.

Kaksi pistettä siis tuli ja tästä jatketaan jo parin viikon kuluttua Kauhajoella. Silloin vastassa ovat SB Kauhajoki ja Kurikan Ryhti.

Tehoille Kuortaneella: Haapamäki 3+1, Jouppila 2+1, Huhtanen 2+0, Latvasalo ja Niemelä 0+2 sekä Metsä-Ketelä 0+1.