KAKKOSELLE NELJÄ PISTETTÄ KRISTIINASTA

Kristiinahallin parketti isännöi kauden kolmanneksi viimeistä 4.divarin turnausta. ISB II sai matkaan pitkästä aikaa yli kaksi kentällistä pelimanneja, ja tulos näkyi heti taululla. Toki aivan niin isolla rosterilla ei päästy matkaan kuin Valkku vielä lauantai-illalla luuli, vaan ne joukkueelle normaalit parit poissaolot tulivat vielä sunnuntai-aamuna, ensimmäinen jo klo 6.20 (Kiitos Hietala). Lisäksi Putte Puhtimäki viiletti paikalle ensimmäisen pelin avauserän aikana, ilman sisäpelikenkiä luonnollisesti. Debyyttinsä ISB II:ssa teki turnauksessa kaksi pelaajaa. B-junnuissa ensimmäistä kauttaan pelaava Miro Koskenranta pelasi kelpo turnauksen, pistetilikin avautui yhdellä syötöllä. Nurmon Jymystä juuri siirtynyt ikänestori Raine Lamberg oli puolestaan saman tien kuin kotonaan 4.divariympyröissä. Huimat tehot 3+6 olivat yksi päätekijöistä ISB:n täydessä pistepotissa.

Avauspelistä Team Atriaa vastaan odotettiin kovaa vääntöä, niin kuin aina heitä vastaan on ollut. Avauserää lukuun ottamatta ISB oli kuitenkin selkeästi tehokkaampi ja latoi taululle lukemat 2-9 (1-2, 1-3, 0-3). Avausmaalin iski Atria-kapteeni Marko ”Kara” Talso, joka käytti ISB-puolustuksen uinahtelun hyväkseen ja iski viivasta nyytin. Tasoitus syntyi 8 minuutin kohdalla, kun Koskenrannan syötöstä joukkueen pistehai Pekka Huhtanen tälläsi kovan vetonsa ylähyllylle. Erässä nähtiin vielä yksi maali, kun Juha Udelius napautti ISB:n taukojohtoon.

Toisen erän toisessa vaihdossa Lamberg lämäsi pallon päädyn kautta takatolpalle, jossa Jarkko Ojalalla oli helppo työ siirtää ISB kahden maalin johtoon. Kavennus tuli kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Veikko Laitila iski tarkasti lähes puolesta kentästä. Kauaa ei kuitenkaan ISB odotellut Atriaa peliin mukaan, vaan jälleen seuraavassa vaihdossa soi. Janne Haapamäen syötöstä survoi Puhtimäki päivän ensimmäisensä. Muutama minuutti tästä ja Punkki Ojala oli jälleen pahanteossa, tällä kertaa Petri Kivimäki toimi tarjoilijana. ISB onnistui erässä vielä kertaalleen, kun ylivoimapeli tuotti tulosta. Pekka Huhtanen tälläsi viivasta pienen kierron ja takakulmassahan se pallo kolkutteli.

Päätöserässä Atria ei saanut enää kiriä aikaan, kun taas ISB viimeisteli kolmesti. Joonas Haapamäki ujutti ensimmäisen miesten sarjojen maalinsa nöyrästi längistä sisään, Puhtimäki katkaisi keskialueella ja polki tuttuun tyylinsä viimeistelemään ja vielä Salo-Tuisku päätti maalinedushässäkän onnellisesti. Atria oli tänään vaisu, mutta toisaalta ISB oli lähes kauden parhaimmillaan, erityisesti viimeistelyn osalta. Lisäksi Tomi Ruohoniemi esitti maalissa varmoja otteita.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Kurikan Ryhti, jota ISB II ei ollut koskaan pystynyt voittamaan. Kaksi tasapeliä ja yksi tappio oli taustalla Ryhtiä vastaan Kakkosen historiassa. Nyt kuitenkin hieman nihkeän, mutta Ruoskan hyvän maalivahtipelin ansiosta napattiin pinnat lukemin 6-4 (1-3, 3-1, 2-0). Avauserän kuusi ensimmäistä minuuttia olivat vahvasti kurikkalaisten, sillä ajassa 6.06 oli Kurikka siirtynyt jo 3-1 -johtoon. Välissä Joonas Haapamäki osui kertaalleen Lambergin syötöstä.

Toinen erä alkoi näyttää jo paremmalta myös ISB:n kannalta. Miestä koitettiin saada maalille ja palloa toimitettua suoraviivaisemmin kohti maalia. Ajassa 16.33 Udelius toteutti käskyjä ja lapioi maalin edestä kavennuksen Lambergin riparista. Tasoitus tuli puolestaan ajassa 18.59, viimeistelijänä Puhtimäki. KuRy meni johtoon vielä kerran, mutta Arttu Rahkon erän lopussa saama jäähy koituikin ISB:n onneksi. Vain tovi ennen taukoa onnistui Lamberg alivoimalla tasoituksessa. Tauon jälkeen ”Raki” onnistui toistamiseen saman alivoima aikana ja vei voittomaaliksi jääneellä alivoimaosumalla ISB:n ensi kerran ottelussa johtoon. Kolmaskin osuma saman alivoiman oli lähellä, mutta se veto meni hieman maalipuiden ulkopuolelle. Erä pelailtiin ilman osumia loppupuolelle asti, vaikkakin Kurikalla oli useita paikkoja tasoittaa ottelu. Ottelun viimeisellä sekunnilla Lamberg iski vielä tyhjiin ja hatun täyteen.

Asetelmat ovat kutkuttavat kauden kahteen viimeiseen turnaukseen. Kauhajoki, Töysä ja Alavus ovat 18 pisteessä, ISB II 16:ssa. Viidentenä oleva Atria majailee 11 pisteessä, joten yhden suoran nousijan sekä yhden karsijan paikka ratkaistaan neljän joukkueen kesken. ISB:llä jäljellä olevat ottelut ovat Kurikassa IU:ta ja Saragozaa vastaan, sekä Kuortaneella Kauhajokea ja Alavusta vastaan.

Pisteille Kristiinankaupungissa pääsivät: Lamberg 3+6, Puhtimäki 3+0, Ojala 2+1, Udelius, Pekka Huhtanen ja Joonas Haapamäki 2+0, Janne Haapamäki 0+2, Salo-Tuisku 1+0 sekä Koskenranta, Petri Kivimäki ja Rahko 0+1.