KAKKOSJOUKKUEELLE TÄYDET 4 PISTETTÄ

20.11.2006

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, kun V-divarin turnauskaravaani saapui sunnuntaina 19.11. ensi kerran tällä kaudella Ilmajoki-hallille. ISB II oli ennen turnausta viimeisenä sarjassa kahdella saalistetulla pisteellä neljästä ottelusta. Eroa kärkeen tasaisessa sarjassa oli kuitenkin vain 3 pistettä. Jonkin verran oli kokoonpano muuttunut edellisestä Nurmon turnauksesta. Hyökkääjiä riitti, mutta pakeista oli pulaa muutaman luottopuolustajan (Nurkka, Metsä-Ketelä ja Ala-Lipasti) puuttuessa. Täysin uutena miehenä hyökkäyskalustoa vahvistamaan saatiin Alaskan farmisarjoissa (lue: pesäpallokentillä) enemmän mainetta niittänyt varsinainen kynämies Mr. Beginning eli Henri Puputti.

Joidenkin miesten vielä potiessa jostain syystä aamutuskaisuutta oli jo ottelun aika, kun päivän avausmatsissa ISB II oli heti tulessa. Vastassa sarjassa tähän asti voittamaton, 2 voittoa ja 2 tasuria pelannut Team Atria. Harjoituspeli ennen kauden alkuahan meni 4-8 Atrialle. Nyt nähtiin kuitenkin sisuuntunut Kakkosjoukkue, joka otti heti alussa luulot pois Atrian pojilta. Lopputulos päinvastainen, eli 8-4 (4-1, 1-2, 3-1) ISB:lle.

Kun ottelua oli pelattu vasta 7.07 tilanne nykyaikaisella Stigan tulostaululla oli jo 4-0 ISB:lle! Kaksi ensimmäistä maalia, olivat kopioita toisistaan. Pallo liikkui pitkässä hyökkäyksessä mukavasti ja maalin takaa tullut syöttö laitettiin aivan oikeaan yläkulmaan. Ensimmäisessä onnistujana oli Juha ”Putte” Puhtimäki, joka epäili vielä ennen peliä ottelukuntoaan edellisenä iltana iskeneen äkillisen flunssan vuoksi. Jakajana avaushäkissä Tuomikylän Lemiöö Manne Niemelä. Toisessa osujana Puputti Jukka Mäenpään syötöstä. Näin Puputti avasi maalitilinsä jo toisessa vaihdossaan ISB-paidassa. Parikymmentä sekuntia tästä ja jälleen onnistui itsensä ykkösketjuksi jollain konstilla keplotellut Niemelän ketju. Puhtimäen syötöstä onnistujana Niemelä. ISB:n komean alun sinetöi Puputti puolustaja Miikka Mantilan syötöstä.

Atria onnistui kaventamaan, ja pitkä tovi mentiinkin tasaisemmissa merkeissä. Vasta toisen erän lopussa oli jälleen Niemelän vuoro. Veto viivasta ja Putelle merkittiin syöttöpiste. Kolmannessa erässä ISB onnistui vielä kolmesti. Erän hahmona hääri Tomi ”nuori kundi” Ania, joka keräsi erässä tehot 2+1. Lisäksi positiivista oli ylivoiman toimiminen, koska kaikki kolme maalia tulivat ylivoimalla. Ensimmäisen Ania upotti siniviivalta jättilämärillä aivan putken alle. Ei ihme että alkoi lapa heilua! 7-3 -maalissa oli historian havinaa, kun avauskauttaan pelaava Janne Haapamäki avasi maalitilinsä ISB:ssä viivasta lähteneellä lämärillä. Samalla putosi Nopankylän suurin gorilla selästä! Viimeisen niitin ottelulle iski jälleen Ania. Maalistaan innostunut Haapamäki laukoi jälleen, pallo kimosi maalin takaa kaukalosta suoraan takatolpalla väijyneelle Anialle, joka nosti pallon hallitusti kattoon.

ISB pelasi kolmella hyökkäysketjulla, mutta vain kolmella puolustajalla, kun nuoret kossit Aki Kohtamäki, Miikka Mantila ja Petri Kivimäki urakoivat loistavasti koko pelin. Erityisesti B-juniorit Kohtamäki ja Mantila veivät ehkä vielä hieman hentoisesta varrestaan huolimatta kaksinkamppailuja raavaita miehiä vastaan uskomattoman kovalla prosentilla. Voiton takuumiehenä voidaan pitää myös maalissa pelannutta Alapään Hasekkia, Jani Latvalaa.

Hyvin vietetty tauko ottelujen välillä ja pienet kokoonpanomuutokset siivittivät ISB:n päivän toiseen otteluun Isojoen Urheilijoita vastaan. Haapamäki siirrettiin puolustajaksi ja Kyösti Koivuniemi tuli olemuksellaan niin ikään rauhoittamaan puolustuspäätä. Joukkueen alkukauden tehokkain Juha-Matti Huhtanen ilmaantui myös paikalle vahvistamaan hyökkäystä. Isojoki olikin vastaantulija ottelussa, varsinkin kolmannessa erässä ja ISB ottikin pisteet lukemin 2-7 (0-2, 1-1, 1-4).

Avauserässä Tomi Ania jatkoi siitä, mihin jäi aamuottelussa. Nuorelle kundille päivän kolmas YV-maali, ja yhteensä neljäs YV-tehopiste. Minuutti tästä ja koko ottelun pirteästi pelannut kolmosketju iski. Jukka Mäenpää sooloili keskeltä läpi ja harhautti maalivahdinkin vielä komeasti. Taukotilanne 0-2. Toisen erän ainoa ISB-maali tuli niin ikään komeasti, kun Puhtimäki juoksi poikkikentän ja liimasi helmismäisesti miehen itseensä. Pieni jättö taakse, josta Puputin pommi puhui, ja pallo etukulmasta sisään. Isojoki rikkoi erän loppupuolella kuparisensa ja kavensi 1-4:ään.

Kolmanteen erään peli parani entisestään. Heti alkuun tosin IU tuli maalin päähän ylivoimalla. Pian Putte iski kuitenkin Juho Rannon syötön maaliin, eikä Rannon tarvinnutkaan lopettaa uraansa, sillä se piste sieltä lopulta tuli. 5-1 iski Puputti päivän neljännellä osumallaan, joka syntyi komeasti vanhanaikaisella maalivahdin hieman uinahdettua. Myös Ranto pääsi maalin makuun erän lopussa, kun hän laittoi Puten ampumasta laukauksesta syntyneen irtopallon reppuun. Ja vielä ehti Aniakin tekemään pahojaan, loppulukemat 2-7 syntyivät, maalivahti Tomi Ruohoniemen syötöstä.

Kaiken kaikkiaan turnauksessa nähtiin ehkä kokonaisuudessaan parasta peliä ISB II:n historiassa, ja siihenkös Valkku onkin tyytyväinen. Positiivista oli, että kahdessa pelissä päästettiin ainoastaan kuusi maalia, ja Ruoska olikin toisessa pelissä kovassa vireessä. Lisäksi täytyy sanoa, että pistemiehet muistetaan aina, mutta puolustuksessa urakoineet nuoret kaiffarit olivat jäätävän rauhallisia pallon kanssa ja pärjäsivät kulmaväännöissä loistavasti. Lisäksi Pete Kivimäki ei ottanut edes yhtä ainutta jäähyä ja se on jotakin se! Hyökkääjistä onnistumisia tuli laajalla rintamalla: Putte 2+5, Ania 4+1, Puputti 4+0, Niemelä 2+2, Haapamäki, Mäenpää ja Ranto 1+1.

Lisäksi täytyy mainita, ettei ainakaan Valkun uralla ole ikinä ollut yhtä paljon katsojia V-divarin ottelussa, kuin iltapäivän Isojoki-pelissä oli. Silmämääräisesti n. 40-50 katsojaa on (valitettavasti) enemmän, kuin jossain alueen II-divariotteluissa! Esim. Jeppis-ISB -ottelussa oli pöytäkirjan mukaan 37 katsojaa.

Vitosdivarin karavaani jää Ilmajoki-hallin pihalle kahdeksi viikoksi, sillä jo 2.-3.12. on seuraava V-divarin turnaus. ISB II:lla vastassa silloin lauantain aamuottelussa klo 11 sarjakärki Nurmon Jymy II ja iltapäivällä klo 16 Vikings Närpiöstä. Sunnuntain tynkäkierroksella klo 11 ISB II kohtaa jälleen Isojoen Urheilijat.