Kauhajoella sarjataulukko uusiksi

ISB:n D-juniorit matkasivat 7.2 turnaukseen Kauhajoelle, jossa vastaan asettuivat kotijoukkue SB Kauhajoki, SPV ja Nurmon Jymy. Aikaisemmista joukkueiden kohtaamisista ei ISB:n pistetili ollut karttunut.

ISB- SB Kauhajoki

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, Kauhajoki kuitenkin siirtyy 0-1 johtoon jo reilun kahden minuutin kohdalla. ISB tasoittaa ottelun ajassa 8.34, kun Jori Ala-Nikkola tarjoilee ja Elias Ahde kiittää iskemällä pallon vasempaan yläkulmaan. Vajaa kaksi minuuttia edellisestä ja ISB siirtyy ottelussa johtoon, kun Juuso Haapamäki ampuu tarkan laukauksen yläriman kautta vasempaan yläpesään, syötön tarjoili Veli-Matti Kivelä. Kauhajoki tasoittaa ottelun alle kaksi minuuttia myöhemmin. Vain 35 sekuntia vastustajan tasoituksesta Ville Laine pysäyttää pelikellon täräyttämällä pallon ohi Kauhajoen maalivahdin Antti Latva-Kokon hienosta syötöstä. ISB kasvattaa johtoaan jälleen maalilla kun Elias Ahde pujottelee vastustajan puolustuksen läpi ja sivaltaa tilanteeksi 2-4, pelikellon näyttäessä 13.59. Kauhajoki kaventaa vielä 18 sekuntia ennen erän loppua taukotilanteeksi 3-4.

Toinen erä alkaa samoissa merkeissä kuin ensimmäinen tasaista vääntö ja tilanteita molemmissa kenttäpäädyissä. ISB kasvattaa johtoa ajassa 16.02, kun Riku-Oskari Ojajärvi tarjoilee Eemi Tuomiselle jonka tarkka ja tulinen rannelaukaus löytää tiensä ruuhkan läpi verkon perukoille, tilanne 3-5. Seuraava ISB maali syntyy ylivoimalla Antti Latva-Kokon toimiessa viimeistelijänä ja Juuso Haapamäki syöttäjänä, ajassa 20.54 tilanne 3-6. Seuraavat viisi minuuttia mennäänkin hieman vastustajan hallinnassa ja tilanne kaventuukin 5-6. Ajassa 26.30 Tuomas Sepänmäki kasvattaa jälleen ISB johtoa iskemällä tulisen kaukolaukauksen vasempaan alanurkkaan Elias Ahteen syötöstä. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty ja erätauolle siirrytään jännittävissä 5-7 lukemissa.

Ottelun kolmatta erää pelattu reilut kolme minuuttia ja Kauhajoki tulee jälleen maalin päähän. Tasan minuutti vastustajan kavennuksesta Riku-Oskari Ojajärvi iskee pallon maalin edestä verkonperukoille siirtäen ISB:n jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Kauhajoki saa otteen pelistä ja ISB on suorastaan helisemässä, ainoastaan Arttu Hirvelän huikeat pelastukset joihin mahtuu mm. pari läpiajoa pitävät ISB:n johdossa. Alle seitsemän minuuttia peliä jäljellä ja Kauhajoki onnistuu kaventamaan tilanteeksi 7-8. Kauhajokisten harmiksi maalintekijää ei löytynyt pöytäkirjasta ja ISB saa viiden minuutin ylivoiman. ISB käyttää ylivoiman hienosti hyödyksi iskemällä kaksi maalia. Ensin ajassa 39.01 Elias Ahde iskee pallon muikkuverkkoihin Veli-Matti Kivelän syötöstä. Toisessa maalissa asialla on jälleen Elias Ahde ja syöttäjänä tällä kertaa Juuso Haapamäki, ajassa 43.35 tilanne 7-10. Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja ISB sai ansaitusti kauden toisen voittonsa hienon esityksen päätteeksi.

Ottelun päätyttyä ISB leirissä oli hieno tunnelma ja valmennusjohto oli tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Ottelu oli erittäin tasainen vääntö loppuun asti. Kolmannessa erässä Kauhajokisten saama viiden minuutin rangaistus kuitenkin ratkaisi ottelun lopullisesti ISB:lle, ennen jäähyä vastustaja oli saanut pienoisen otteen pelistä ja loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavaa koitosta SPV:tä vastaan.

ISB- SPV

Otteluun SPV:tä vastaan lähdettiin haastamaan sarjajohtajaa ja korostettiin tarkkaa puolustuspeliä. Ensimmäinen erä alkaa harmittavasti SPV:n siirtyessä reilun minuutin kohdalla 0-1 johtoon. ISB ei kuitenkaan lannistunut nopeasta osumasta vaan erän alkupuolisko oli tasaista vääntöä ja tilanteita oli tasaisesti molemmissa päädyissä. Ajassa 5.05 Matias Niukkala iskee verkot tötterölle maalin edestä tulisella laukauksella oikeaan alapesään, syötön maaliin tarjoili Viljami Koivuluoma ja tilanne tasan 1-1. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyy hieman ISB:lle ja hetkeä myöhemmin saatiinkin ylivoima mahdollisuus. Ylivoima ei kuitenkaan ota onnistuakseen SPV:n hallitessa peliä alivoimalla. Vastustaja iskeekin alivoimalla kuuden sekunnin sisällä kahdesti. Erän lopulla SPV taiteilee vielä yhden maalin ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-4.

Toisessa erässä pelataankin sitten täysin vain ISB:n puolustus alueella. Seinäjokiset vyöryivät jatkuvalla syötöllä kohti ISB:n maalia ja iskevät erässä tasaiseen tahtiin neljä maalia. Taukotilanne ennen päätöserää 1-8. Kolmas erä on täysin edellisen kaltainen ja vastustaja iskee tasaisesti viisi maalia ja ottelu päättyykin 12 maalin erolla ajassa 43.41.

Ottelussa pelattiin todella hyvää peliä puolet ensimmäisestä erästä ja siinä oli pieni yllätys mahdollisuuskin. SPV:n kaksi nopeaa alivoimamaalia kuitenkin olivat pelin kulminaatiopiste. Tämän jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue ja sininen lammaslauma. Puhtailla papereilla ottelusta selvisi ainoastaan maalivahti Jani Rantala, joka joutui urakoimaan maalissa toden teolla. Ilman loistavaa maalivahtipeliä ottelu olisi loppunut paljon aikaisemmin. Hyvin ottelussa esiintyivät myös uransa avausmaalin taistellut Matias Niukkala ja niin ikään uransa avauspisteen syötön muodossa saalistanut Viljami Koivuluoma, Jyri Ala-Renko ja Jetro Ala-Huikku esiintyivät myös edukseen.

ISB-NJ

Edellisen ottelun jäljiltä valmennusjohdon pitämän palopuheen saattelemana lähdettiin vielä taistelemaan turnauksen päätöspeliin Nurmon Jymyä vastaan.

Ensimmäisen erän alussa annetaan jälleen vastustajalle johtomaali vain 33 sekunnin pelin jälkeen. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan erä oli tasaista vääntö ja tilanteita riitti molemmilla kenttäpuoliskoilla. Jymy osuu toistamiseen tolppien väliin reilun viiden minuutin kohdalla. Erän lopussa Juuso Haapamäki kaventaa vielä ”pukukoppimaalilla” iskemällä pallon vasempaan yläkulmaan ajassa 14.38. Erätauolle mentiin tilanteessa 1-2.

Toiseen erään ISB lisää hieman vauhtia ja vastusta onkin aika-ajoin pelkästään ottavana osapuolena. Ajassa 17.01 Veli-Matti Kivelä tasoittaa pelin täräyttämällä pallon oikeaan alakulmaan hienon vaparikuvion päätteeksi, syötön maaliin tarjoili Ville Laine. Aivan erän lopussa vastustajalle tuomitaan rangaistuslaukaus. ISB:n maalivahti Arttu Hirvelä on hienosti tilanteessa mukana, mutta Jymyn pelaajan viimeistely on kuitenkin jäätävä ja Jymy siirtyy jälleen johtoon. Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavista 2-3 lukemista.

Ottelun viimeinen erä on samankaltainen kuin kaksi edellistä, tasaista vääntöä ja vaarallisia tilanteita molemmissa päädyissä. Tuomas Sepänmäki tuo ISB:n tasoihin ajassa 33.46 lähettämällä viuhuvan rannelaukauksen vasempaan alakulmaan Jani Rantalan toimiessa syöttäjänä. Vastustaja onnistuu kuitenkin iskemään tasoituksen jälkeen alle kuudessa minuutissa kolme maalia ja tilanne 3-6. Aivan ottelun lopussa ajassa 44.57 Ville Laine ujuttaa pallon Jymyn maalivahdin jalkojenvälistä maaliin Juuso Haapamäen syötöstä ottelun loppunumeroiksi 4-6.

Ottelun jälkeen valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen omiensa otteisiin ja taisteluilmeeseen. Koko joukkueen ilme oli täysin erilainen kuin SPV pelissä, tilanteisiin mentiin itseään säästelemättä ja laukauksien peitoissa oltiin hienosti maalivahdin apuna. ISB:n maalilla Arttu Hirvelä pelasi jälleen kerran loistavan ottelun pysäyttämällä Jymyn vaaralliset hyökkäykset kerta toisensa jälkeen. Tämän päivän perusteella voidaan lähteä hyvillä mielin kohti 21.2 Nurmossa pelattavaa turnausta.

Pisteille turnauksessa: Elias Ahde 4+2, Juuso Haapamäki 2+3, Ville Laine 2+1, Veli-Matti Kivelä 1+2, Tuomas Sepänmäki 2+0, Antti Latva-Kokko 1+1, Riku-Oskari Ojajärvi 1+1, Eemi Tuominen 1+0, Matias Niukkala 1+0, Jori Ala-Nikkola 0+1, Viljami Koivuluoma 0+1 ja Jani Rantala 0+1