KOTITURNAUKSESTA 4 PISTETTÄ, TOTTA KAI

ISB:n kakkosjoukkue isännöi nelosdivarin turnausta Ilmajoella. Odotettavissa oli jo etukäteen tiukat matsit ja ennustukset kävivät toteen. Aamun avauskamppailussa oli vastassa tappioton PB Team II Vaasasta, joka on dominoinut tämän kauden nelosta täydellisesti. Tällä kertaa ISB II sai kuitenkin kotihurmoksen päälle ja kurinalainen karvaus- ja puolustuspeli tuotti maukkaan 6-3 -voiton (1-1, 3-1, 2-1). Iltaottelussa Isojoen Urheilijat taipui puolestaan lukemin 3-5 (1-1, 2-3, 0-1), eli kotiturnauksen saldoksi saatiin täysi pistepotti.

Sarjakärkeä vastaan lähdettiin hieman uudella taktiikalla (mm. Latvala maaliin…) ja avauserä pysyikin tasaisena. ISB siirtyi johtoon erän loppupuolella, kun Manne Niemelä tarjoili eikä Janne Haapamäki erehtynyt. Pian oli kuitenkin vaasalaisten vuoro tasoittaa ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa. Toinen erä sai hyvän startin, kun jo toisella minuutilla ISB:n painostus tuotti johtomaalin. Mikko Kivimäki siirsi pallon Jukka Mäenpäälle, jonka syöttö maalin takaa meni onnekkaasti sisään PB:n omasta pelaajasta.

Erän puolen välin tienoilla ISB osui kahdesti. Ensin Juho Ranto siirsi tyylikkäästi pallon ohi PB-veskari Södermanin, syöttöpiste Antti Laakkoselle. Kohta saatua ylivoimapeliä ISB tarvitsi kokonaiset 2 sekuntia, kun vaparista Mäenpää lämäsi pallolle riittävän kyydin. Tämän jälkeen sattuikin uinahdus, sillä PB Team tarvitsi kavennukseen ainoastaan 7 sekuntia keskialoituksesta.

Päätöserän alussa ISB alkoi kulkea kohti kahta sarjapistettä, kun Mäenpää osui jälleen, tällä kertaa Kalevi Kuikan syötöstä. PB Team kavensi kuitenkin vielä samalla minuutilla. Erän puolessa välissä nähtiin pelin ratkaisu, kun PB Teamin Stenman torppasi Mikko Kivimäen aivotärähdyksen arvoisesti katsomoon, tuloksena 5+20 minuutin jäähy ja Kivimäen päivän pelit samalla pakettiin. ISB myllytti hienosti koko vitosen, maalinteossa ei onnistuttu, mutta aikaa kohti voittoa saatiin kulumaan hienosti. PB Team yritti kavennusta vielä ilman maalivahtia, mutta päätöserän maalissa pelnnut Ruohoniemi oli mies paikallaan. Laakkonen lopetti pyristelyt nostamalla vielä kliinisesti puolustajan yli loppulukemat 6-3:een.

Iltaottelussa Isojoki tarjosi hyvän vastuksen, eikä ISB:n peli kulkenut aivan aamupäivän tapaan. Vahvistukseksi iltapeliin saapunut Juha Puhtimäki otti paikkansa ykköskentässä ja pöllytti verkkoja heti ensimmäisessä vaihdossa, syötön tarjoili Tero Lehtinen. Seuraavat kaksi maalia merkittiin kuitenkin IU:lle, eikä ISB-jalka oikein tuntunut liikkuvan.

Vasta toisessa erässä pallolle annettiin sen verran töitä, että sitä voitiin kaivaa Isojoen maalista. Viimeistelijänä jälleen Puhtimäki, syöttö Niemelälle. Ja kun vauhtiin päästiin, niin 41 sekuntia myöhemmin oli Rannon vuoro onnistua, tarjoilijana Laakkonen. IU tasoitti ylivoimalla, mutta voittomaali nähtiin vielä toisen erän lopussa. Mika Yrjänäinen pelasi tilanteen loppuun asti ja siirsi pallon sisään, syöttö P. Kivimäelle. Viimeinen erä ei salibandyllisiä hienouksia liiemmälti tarjonnut, IU yritti kovasti kavennusta, mutta Ruohoniemi ja puolustus kestivät. Ajassa 40.45 Janne Haapamäki latoi pallon huolella yläkulmaan Niemelän syötöstä ja loppulukemat olivat valmiit.

Tärkeät 4 pistettä saatiin, mutta nousukarsintapaikka ei tullut kuitenkaan yhtään lähemmäs, sillä kakkosena oleva SCS saalisti saman saaliin Ilmajoelta. Kurikkaa ja Jalasjärveä karistettiin kannoilta, mutta kolmossijaa ylemmäksi tarvitaan jo SCS:n melko täydellistä loppukauden ryssimistä, eikä Valkku usko siihen alkuunkaan. Loppuihin kahteen turnauksiin lähdetään pitämään lystiä ja varmistamaan kolmospaikkaa sarjassa.

Pisteille kotiturnauksessa: Janne Haapamäki 2+1, Laakkonen 1+2, Niemelä 0+3, Ranto, Mäenpää ja Puhtimäki 2+0, Yrjänäinen 1+0 sekä Kuikka, Lehtinen ja P.Kivimäki 0+1.