Kausi pakettiin Kauhajoella

Kakkonen matkasi kauden viimeiseen turnaukseen lauantaina 10.3 Kauhajoelle ilman paineita sarjapaikastaan. Tämä näkyi ehkä hieman otteissa, mutta kauden viimeisessä pelissä kaatui kuitenkin hienosti Teri, jota vastaan oli takuttu tasapeli joulun alla.

Kauhajoen liukkaalla alustalla ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Amerikaarto, joka historiassa oli kaatunut joka kerta. Peliä lähdettiin nytkin voittamaan, mutta heti alussa tuli ilmi ettei oltu kunnolla hereillä vaan vastustaja pääsi erän lopulla jo 3-0 johtoon. Riku nasautti kuitenkin hienosti pallon menetyksestä kavennuksen heti Amerikaarron kolmannen maalin päälle, joten erä tauolle lähdettiin tilanteesta 3-1! Toisen erän alku oli sitten synkkääkin synkempi. Vain 35 sekunnin pelin jälkeen pallo oli isketty kahdesti ISB:n maaliin, joka riittikin Latvalalle ja mies antoi oma-aloitteisesti tilaa Ruoskalle. Jania pitää puolustaa sen verran, ettei joukkueelta paljoa apuja tilanteessa löytynyt vaan lammaslauman tavoin säntäiltiin puolelta toiselle ja annettiin kaverille tilaa. Toisen erän lopulla ISB vielä kavensi ja tuli peliin mukaan, kun ensin Petrin veto löysi tilaa etukulmasta ja sitten Jussi päätti nousunsa vetoon, joka painui maalivahdin kainalosta verkon perälle. Myös tunteet meinasivat kuumeta ja tuomarit joutuivatkin puhuttelemaan joukkueet, joka tuntui tepsivän ja tilanne tasaantui. Viimeinen erä oli sitten pelailua eikä ISB oikein päässyt uhkaamaan vastustajan johtoa missään vaiheessa. Amerikaarto sinetöi ensimmäisen voittonsa Ilmajokisista iskien pallon tyhjiin ja näin loppulukemat 6-3 olivat kyllä ansaitut. Erityismaininta pelistä Ruoskalle, joka kylmänä maalivahtina torjui hienosti loppupelin.

Toiseen peliin lähdettiin hakemaan hyvää lopetusta kaudelle ja sellainenhan siitä sitten tulikin. Ottelussa nousi esiin kaksi kaverusta yli muiden. Jouni ja Esko naputtivat yhteensä tehot 7+3 eikä kentän kunkkua tarvinnut kauan etsiä vaan viisi maalia iskenyt Jouni oli kyllä viittansa ansainnut! Esko säesti hienosti kahdella maalilla ja kolmella syötöllä. Pelin alku oli täysin ISB:n. Ajassa 2.17 ISB pääsi ylivoimalle ja sitten tehtiinkin ehkä kauden maali! YV:tä ehti kulua vain 21 sekuntia, jonka jälkeen pallo oli käynyt kaikkien YV miesten lavassa ja nätin syöttörallin päätteeksi Esko pamautti pallon verkkoon Teron hienosta tarjoilusta. Vielä kerran täytyy kehua sitä, kuinka pallo liikkui maita pitkin äijältä toiselle. Näytti todella hienolta, jopa vaihtopenkiltä! Tämän jälkeen osui Petri ja ensimmäisen viidestä Jouni. Ajassa 7.54 peli oli 3-0 ja hyvä mieli hiipi puseroon. Noh sitten taas, täytyy sanoa, vähän herpaannuttiin ja ajassa 16.25 Teri tasoitti 3-3:een. Jouni ja Esko tekivät kuitenkin erän loppun maalit mieheen ja kolmanteen ja kauden viimeiseen erään mentiin ISB:n 5-3 johdossa. Kolmas erä oli sitten täysin Jounin ja Eskon showta: Jounille 3 maalia lisää, jotka kaikki tarjoili Esko ja peli oli taputeltu. Teri kavensi tämän hullun myllyn pyörteissä kertaalleen, mutta se oli laiha lohtu. Ketjuja muokattiin pelin lopussa vielä ja Joonas sai kunnian tehdä kauden viimeisen maalin tyhjiin, jolloin pelit tältä kaudelta loppuivat hienoon 9-4 voittoon!

Pelit siis sarjassa loppuvat siis tähän. Jäädään odottamaan käytävä puheissakin kuiskuteltua uusintaa kakkosen ja kolmosen välillä sekä tietysti kauden lopettajaisia, jossa tavalla tai toisella palkitaan kauden aikana ansioituneita taistelijoita! Toimitus kiittää virallisesti tästä kaudesta ja jäädään odottamaan tulevaa.

Sisupuukot Kauhajoelta menevät:

2 puukkoa Jouni Lampinen

1 puukko Mikko Ala-Huikku

Viimeiset 2 extra puukkoa

2 puukkoa tomi Ruohoniemi

1 puukko YV:n tekemä maali teri pelissä

Pisteet Kauhajoelta:

Jouni Lampinen 5+0, Mikko Ala-Huikku 2+3, Petri Kivimäki 2+0, Joonas Haapamäki 1+1, Tero Lehtinen 0+2, Riku Heikonen ja Jussi Palo 1+0 sekä Aki Kohtamäki ja Mika Yrjänäinen 0+1