Kausi pakettiin Uudessakaarlepyyssä

ISB:n D-juniorit matkasivat kauden päätösturnaukseen 27.3. Uuteenkaarlepyyhyn. Vastaan asettuivat KäTa Tera Kälviältä ja Nibacos Kokkolasta. Aikaisemmissa kohtaamisissa KäTa Teraa vastaan voitot ovat 1-1 ja Nibacosta vastaan on tasapeli ja tappio.

ISB- KäTa Tera

Ottelu alkaa ISB:n kannalta murheellisesti kun jo ajassa 1.23 vastustaja siirtyy 0-1 johtoon. ISB:n tasoitus nähdään erän lopussa, kun Juuso Haapamäki tarjoilee Veli-Matti Kivelälle joka täräyttää jättilämärin puolustajan tontilta oikeaan yläkulmaan ajassa 12.20. Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan tasaista vääntöä, molempien joukkueiden luodessa vaarallisia hyökkäyksiä ja puolustaen erittäin tarkasti. Tauolle mennään lukemissa 1-1.

Toinen erä on luonteeltaan lähes edellisen kopio, tasaista vääntöä ja tilanteita molemmissa päädyissä. ISB siirtyy ottelussa 2-1 johtoon, kun Jani Rantala tarjoilee Miika Lähdesmäelle paraatipaikan takatolpalle, ensimmäisen yrityksen maalivahti vielä selvittää, mutta Miika seuraa hienosti oman reboundin ja siirtää pallon maaliin ajassa 20.04. Kälviä tasoittaa heti seuraavassa vaihdossa tilanteeksi 2-2. Erän lopussa ISB pääsee kokeilemaan ylivoimapeliä ja ajassa 28.36 Ville Laine pysäyttää pelikellon siirtämällä reboundin verkonperukoille, syöttöpiste Juuso Haapamäelle. Enempää maaleja ei erässä nähdä ja tauolle mennään lukemissa 3-2.

Viimeiseen erään lähdettiin suojelemaan johtoa, mutta myös hyökkäämään rohkeasti. ISB kasvattaa johtoaan ajassa 35.09, kun Ville Laine tarjoilee kulmavaparista upean syötön Veli-Matti Kivelälle takatolpalle, jolla on helppo työ siirtää pallo muikkuverkkoihin. Reilu kolme minuuttia myöhemmin pallo kaivetaan jälleen Kälviäläisten maalista, kun koko ottelun suorastaan tulessa ollut Miika Lähdesmäki täräyttää pallon maaliin Jani Rantalan syötöstä, ajassa 38.42. Erän loppupuolella Kälviän pelaaja taklaa törkeästi hyvin ottelussa esiintyneen Ville Laineen kaukalon yli, josta seuraa viiden minuutin rangaistus. ISB kääntää vielä kerran veistä haavassa ja iskee ottelun loppunumerot 6-2 ylivoimalla Jori Ala-Nikkolan ohjatessa maalin edestä pallon oikeaan alapesään, syöttöpiste Jarkko Santaharjulle.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan erittäin tasaista vääntöä, vaikka ISB voittikin neljällä maalilla. Vastustajalla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja ja ISB:n maalilla Arttu Hirvelä poimi pallot varmoin ottein välillä hieman maalirautojenkin avustuksella. Ensimmäinen ottelu antoi hyvät lähtökohdat kauden viimeiseen otteluun.

Nibacos- ISB

Kauden viimeinen ottelu alkoi Kokkolalaisten hallinnassa ja jo ajassa 1.16 pallo kaivetaan ISB maalista. Vastustaja kasvattaa johtoaan vielä toisella osumalla ensimmäisen erän lopussa. ISB lauma näytti olevan unessa koko erän ja vastustajan erittäin hyvä liike tuntui hieman yllättävän. Ilmajokiset eivät saaneet oikeastaan ainuttakaan kunnon hyökkäystä erässä aikaiseksi ja taukolukemat olisivat voineet olla rumemmatkin ilman maalissa hienoihin pelastuksiin venynyttä Arttu Hirvelää.

Toiseen erään tulee täysin erilainen ISB ja tilanteita saatiin luotua myös vastustajan päädyssä, mutta laukaukset vain jäivät puuttumaan. Nibacos tekaisee erän ainokaisen aivan erän lopussa kasvattaen johdon 3-0.

Kauden viimeiseen erään lähdettiin vielä taistelemaan ja kuromaan vastustajan johtoa kiinni. ISB saakin otteluun salama alun, kun Juuso Haapamäki laukoo pallon vasempaan alanurkkaan Ville Laineen syötöstä ajassa 30.10. Mutta jälleen kerran maalin jälkeinen vaihto on myrkkyä ISB:lle ja Nibacos kasvattaa johdon takaisin kolmeen maaliin. ISB kaventaa ajassa 33.50 vastustajan saadessa ISB:n päädyssä vapaalyönnin maalin edestä ja laukauksen torjunut Arttu Hirvelä avaa hienosti Veli-Matti Kivelän läpiajoon, joka siirtää pallon varmasti vasempaan alanurkkaan, tilanne 4-2. Ajassa 38.58 ISB tulee jo maalin päähän Antti Latva-Kokon laukoessa vastustamattomasti oikeaan yläpesään, syöttö piste Jani Rantalalle. Maalin jälkeen Nibacos turvautuu aikalisään, joka tuottaakin tulosta ja vain 17 sekuntia ISB:n kavennuksesta ero on jälleen kaksi maalia. Vastustaja tekee erän lopussa vielä yhden maalin ja ottelu päättyy Nibacoksen 6-3 voittoon.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin vastustajan komennossa, mutta kolmannessa erässä huikean kirivaihteen löytänyt ISB teki ottelusta vielä erittäin jännittävän ja voi olla tyytyväinen otteluun. Ottelussa näkyi myös, että Nibacoksella oli mahdollisuus vielä mitaliin voittamalla ottelu ja ISB:llä puolestaan ei ollut enää panosta ottelussa. Vaikka tappio tulikin, voidaan kausi päättää hyvillä mielin. Varsinkin kun viimeisestä neljästä ottelusta saaliiksi saatiin kolme hienoa voittoa, joukkueista jotka kaikki olivat mukana sarjan kärkikahinoissa. Kaiken kaikkiaan kausi on mennyt erinomaisesti ISB:n saalistaessa 21 ottelusta 5 voittoa ja 2 tasapeliä.

Tehopisteille viimeisessä turnauksessa: Veli-Matti Kivelä 3+0, Ville Laine 1+2, Juuso Haapamäki 1+2, Jani Rantala 0+3, Miika Lähdesmäki 2+0, Antti Latva-Kokko 1+0, Jori Ala-Nikkola 1+0, Jarkko Santaharju 0+1 ja Arttu Hirvelä 0+1