Kotiturnauksessa pistetili auki

ISB:n D-junioreilla oli edessään kotiturnaus Ilmajoki hallilla 15.11. Vastaansa pojat saivat päivän avauspelissä Kokkolan Nibacoksen ja iltapäivällä turnauksen päätöspelissä KäTa Teran Kälviältä. Turnaukseen lähdettiin kohentamaan sarjataulukon sijoitusta seitsemän ja hakemaan avauspisteitä. Valmennusjohto korosti ennen otteluiden alkua pojille kotiturnauksen tärkeyttä ja sovittiin, että kukaan ei meidän kotikentältä vie ilmaisia pisteitä.

Nibacos-ISB:

Ottelun ensimmäinen erä oli tasaista vääntö molemmilta joukkueilta ja tapahtumia riittikin kentän molemmilla puoliskoilla. Molemmat joukkueet loivat erässä hyviä maalintekopaikkoja, kuitenkin ISB:n maalivahti Arttu Hirvelä ja Nibacoksen virkaveli esittivät hienoja otteita läpi ottelun ja mukaan mahtui muutamia paraatipelastuksia puolin ja toisin. Ajassa 6.23 Veli-Matti Kivelä pysäyttää pelikellon viemällä ISB:n 0-1 johtoon takatolpalta tyhjiin Elias Ahteen hienosta poikittaissyötöstä. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty ja tauolle mentiin tiukassa 0-1 tilanteessa.

Toinen erä oli hyvin samankaltainen kuin ottelun avauserä molemmat joukkueet loivat tilanteita tasaiseen tahtiin. Hieman ottelun puolivälin jälkeen Nibacos iskee kaksi salamamaalia vain 10 sekunnin välein siirtyen 2-1 johtoon. ISB ei kuitenkaan suostunut olemaan takaa-ajajan roolissa pitkään vaan tasoittaa ottelun alle minuutissa Veli-Matti Kivelän toimesta ajassa 25.42. Maali oli kuin kopio ensimmäisestä syöttäjänä tällä kertaa Juuso Haapamäki. Erässä ei enempää maaleja nähty ja kahden erän jälkeen valotaululla kutkuttavat lukemat 2-2.

Kolmatta erää ei ehditty pelaamaan kuin reilut kolme minuuttia kun Kokkolalaiset siirtyvät 3-2 johtoon. ISB:n tasoitusta ei tarvinnut tälläkään kertaa odottaa kauaa vaan ajassa 35.05 Veli-Matti Kivelä iskee hatun täyteen ottelun kolmannellaan, kuinkas muuten kuin takatolpalta Elias Ahteen poikittaissyötöstä. Hetkeä myöhemmin Ilmajokiset saavat ylivoiman, joka tuottaa tulosta Jori Ala-Nikkolan lyödessä reboundin sisään maalin edestä pelikellon näyttäessä 38.24 syöttöpiste Veli-Matti Kivelälle. Nibacos kuitenkin tasoittaa pelin alle minuutissa ja tehtailee vielä 5-4 johtomaalin alle kaksi minuuttia edellisestä aikaan 41.01. Aika näytti jo loppuvan kesken, kun ISB ei meinannut saada millään pelikatkoa aikaiseksi ottaakseen aikalisää Nibacoksen vyöryessä ISB:n päätyyn. Kun ottelua oli jäljellä alle minuutti ISB ottaa maalivahdin pois ja lähtee yrittämään vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Nibacos saa kuitenkin välittömästi pallon ja laukoo hiuksen hienosti ohi ISB:n tyhjänä ammottavan maalin, tästä puolustajat kääntää nopeasti pelin ja lähtee vastahyökkäykseen. Pienen pyörityksen jälkeen Nibacos puolustuksen huolimaton purkupallo tulee suoraan Juuso Haapamäen lapaan maalin eteen, joka räjäyttää kotiyleisön ampumalla tasoituksen vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan ajassa 44.53. Ottelun loppulukemat hienon taistelun jälkeen 5-5 ja ISB:n sarjan avauspiste on tosiasia.

Kokonaisuudessaan ottelu oli erittäin tasainen jossa voittaja olisi voinut olla kumpi joukkue tahansa. Ottelun jälkeen valmennusjohto oli erittäin tyytyväinen poikien otteisiin, varsinkin puolustuspelaaminen ja oman maalin edustan siivoaminen Tuomas Sepänmäen johdolla oli esimerkillistä. Hieno taistelu koko joukkueelta ja vähintäänkin ansaittu tasapeli saatiin lopuksi punnerrettua.

ISB-KäTa Tera:

Päivän toisessa ja koko turnauksen päättävässä ottelussa vastaan asettui KäTa Tera, Kälviältä. Otteluun lähdettiin hyvällä taisteluilmeellä ja tarkkaa puolustuspeliä korostaen.

Ensimmäinen erä aloitettiin todella hyvin ja terävästi, tilanteita luotiin heti alusta alkaen vastustajan maalille ja hallittiin peliä. Ajassa 4.26 Juuso Haapamäki iskee vaparikuvion päätteeksi pallon oikeaan yläkulmaan Elias Ahteen syötöstä. Reilu pari minuuttia edellisestä Elias Ahde taiteilee pallon maaliin niputtaen koko Kälviän puolustuksen puhelimeen ajassa 7.29, tilanne 2-0. Seuraavaakaan ISB maalia ei tarvinnut kauaa odottaa vaan ajassa 11.58 Konsa Koivula pysäyttää pelikellon iskien pallon vastustamattomasti verkon perukoille Jani Rantalan hienosta poikittaissyötöstä. Enempää maaleja ei erässä nähty ja tauolle mentiin lukemissa 3-0. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan ihan yhtä maalia pelattu vaan Kälviän pojillakin oli lukuisia hyviä tilanteita, mutta ISB puolustus ja viimeistään ottelun sankari Arttu Hirvelä pysäytti vierailijoiden yritykset.

Toiseen erään lähdettäessä pyrittiin pitämään sama syke ja taisteluilme kuin ensimmäisessäkin. Puoliminuuttia toista erää pelattu kun Kälviän poika komennetaan rangaistusaitioon, ISB:n päästessä ylivoimalle. Alle minuutin pyörityksen jälkeen Juuso Haapamäki lähettää pallon maalille, jonka Jori Ala-Nikkola ohjaa verkonperukoille ajassa 16.27, tilanne 4-0. Pian tämän jälkeen Kälviä turvautuu aikalisään, joka tuottaakin tulosta kaventaen pelin 4-2 ajassa 22.38. Vain seitsemän sekuntia Kälviäläisten kavennuksen jälkeen Jani Rantala huudattaa kotiyleisöä iskemällä pallon vasempaan alanurkkaan Jori Ala-Nikkolan syötöstä, kasvattaen johdon 5-2. Alle kaksi minuuttia edellisestä koko ottelun hienosti taistellut Antti Latva-Kokko täräyttää pallon oikeaan yläkulmaan maalin edestä Elias Ahteen syötöstä, pelikellon näyttäessä 24.38 ja tilanne 6-2. Ajassa 28.38 päivän tutkapari Veli-Matti Kivelä – Elias Ahde tehtailevat johdon jo 7-2, Veli-Matin toimiessa maalaajana takatolpalta ja Elias syöttäjänä. Erätauolla mentiin lukemissa 7-2, ISB:n kokojoukkueen hyvän puolustuspelin ja maalivahti Arttu Hirvelän ansiosta.

Erätauolla valmennusjohto rauhoitteli suojattejaan ja muistutti, että vielä on yksi erä jäljellä. Kolmanteen erään Kälviäläiset tulivat kovalla vauhdilla luoden painetta ISB:n päätyyn, mutta Ilmajokisten puolustus kestää peittäen hienosti laukauksia ja siivoten maalinedustaa. Erän puolenvälin tienoilla vierailijat pääsevät kuitenkin kaventamaan kahdella nopealla maalilla tilanteeksi 7-4. Erän lopussa vierailijat saavat vielä ylivoiman ja kaunistelevat loppulukemat 7-5 ajassa 44.39. Enempää maaleja ei nähty ja ISB ottaa oman lyhyen historiansa ensimmäisen ja maukkaan voiton.
Ottelun jälkeen valmennusjohto myhäili tyytyväisenä omiensa otteista ja turnauksesta saavutetuista arvokkaista kolmesta sarjapisteestä. Varsinkin päivän toisesta ottelusta otetusta 7-5 voitosta on koko joukkueella aihetta ylpeyteen. Joukkueen jokainen pelaaja teki hienosti töitä ja taisteli loppuun asti keräten mansikoita itseään säästelemättä. Pelin jokaisella osa-alueella onnistuttiin hyvin, mutta täytyy kuitenkin muistaa että parannettavaakin aina löytyy. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti 5.12 pelattavaa turnausta Seinäjoella.

Tehoille turnauksessa pääsivät Elias Ahde 1+5, Veli-Matti Kivelä 4+1, Juuso Haapamäki 2+2, Jori Ala-Nikkola 2+1, Jani Rantala 1+1, Antti Latva-Kokko 1+0 ja Konsta Koivula 1+0

Lopuksi vielä ISO KIITOS vanhemmille kahvion pitämisestä ja kaukalon yms. järjestelyistä.